Witam serdecznie Szanowne a i Szanownych także! Brzostowi za zaproszenie dziękując, wzruszam się wspomnieiowo, bo po avatarkah i nickach patrząc, czuję się jak wtedy, gdy na FF trafiłem pierwszy raz. Za czasów, kiedy dysusjie pod względem merytorycznym i kulturalnym, dyskujami "na poziomie" jeszcze były. Jakbym po grubym, miękkim dywanie stąpał... bardzo miłe uczucie. P.S. Może by wątek na jakiś zbiorczo-powitalny przemianować, co by takie ninje-czytacze ukryte, jak ja, przywitac się gdzie miały - bez stresu i osobnego wątka zakładania?
A toś mnie Wzgórzalu zwruszył... I chybam nieodosobniona w tem afekcie. Oj, miło na sercu. A co do powitań - toć tu właśnie gromadzim się witać nowoprzybyłych
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Kolego Brzoście, co do tego "nawzajem" to ja nie mam nic przeciwko Kolegi obecności na jakimkolwiek forumie, na którym pisywałem/pisuję, nigdy nie wnosiłem nigdzie o bana dla Kolegi ani chyba nawet nie plonkowałem. To tak żeby była jasność. Na FF mogliśmy wcześniej pisywać razem - ta "umiejętność" przestała obowiązywać w okolicach maja 2010 r., kiedy na pewnym forumie urządzano wątki "wpuszczaniowe". To tam, w tych wątkach, "wszystko" się zaczęło.
Brzost @ Rozum - ja również z tego miejsca deklaruję, że nie żywię wobec Kolegi wrogich zamiarów
To nie będziecie się kłócić? Łeee...... - bez przesady! Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Po zapoznaniu się (z konieczności, z lotu ptaka) z dyskusjami okołoforumkowymi, nie mogę się oprzeć wrażeniu, że jednakowoż Ignac ma recht. Choć przeprowadzenie tej operacji będzie pierońsko trudne, jeśli nie niemożliwe. "Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
ombretta Po zapoznaniu się (z konieczności, z lotu ptaka) z dyskusjami okołoforumkowymi, nie mogę się oprzeć wrażeniu, że jednakowoż Ignac ma recht. Choć przeprowadzenie tej operacji będzie pierońsko trudne, jeśli nie niemożliwe.
jest na ten temat wątek: http://ec.mixxt.pl/networks/forum/thread.290055 Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Ella! Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Alf! Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Zin dybry! Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Domino Dzień dobry wszystkim. Po otrzymaniu zaproszenia i dojrzałym namyśle - jestem. Powodzenia, Domino
Czołem, czołem! Waszmośc pozwoli, że powitam małą parafrazą MH: "Rób pan to, co ja robię - to jasne jak srebra - Chcesz żyć, jak ja wytwornie - pisz dla "Ex Cathedra". ("Żywot człowieka w Polsce wytwornego" 1927)
Gromit Czołem, czołem! Waszmośc pozwoli, że powitam małą parafrazą MH: "Rób pan to, co ja robię - to jasne jak srebra - Chcesz żyć, jak ja wytwornie - pisz dla "Ex Cathedra". ("Żywot człowieka w Polsce wytwornego" 1927)
Bardzo dziękuję. Odwdzięczę się też parafrazą z Wieszcza Maryana: Myśmy się w Frondzie poznali, Nas złączył frondowy sznyt, Z nas bracia rodacy się śmiali, Że długo nie przetrwa ten byt. Myśmy głowy nosili wysoko, By każdy niedzielny nasz goj Na nasz widok westchnął głeboko I mruknął pod nosem „Ta joj!” Gdy wszystkim już głowy zsiwieją od wiedzy: I czarne, i rude, i blond, My zostaniemy: koledzy! Koledzy Z forumów i frontów, i Frond. The author has edited this post (w 30.07.2013)
Komentarz
Brzostowi za zaproszenie dziękując, wzruszam się wspomnieiowo, bo po avatarkah i nickach patrząc, czuję się jak wtedy, gdy na FF trafiłem pierwszy raz. Za czasów, kiedy dysusjie pod względem merytorycznym i kulturalnym, dyskujami "na poziomie" jeszcze były. Jakbym po grubym, miękkim dywanie stąpał... bardzo miłe uczucie.
P.S.
Może by wątek na jakiś zbiorczo-powitalny przemianować, co by takie ninje-czytacze ukryte, jak ja, przywitac się gdzie miały - bez stresu i osobnego wątka zakładania?
A co do powitań - toć tu właśnie gromadzim się witać nowoprzybyłych
Żaden człowiek rozumujący tylko według logiki ludzkiej nie czynił cudów. Lecz na sposób Boski działa ten, kto zawierza Bogu.
Kolego Brzoście, co do tego "nawzajem" to ja nie mam nic przeciwko Kolegi obecności na jakimkolwiek forumie, na którym pisywałem/pisuję, nigdy nie wnosiłem nigdzie o bana dla Kolegi ani chyba nawet nie plonkowałem. To tak żeby była jasność.
Na FF mogliśmy wcześniej pisywać razem - ta "umiejętność" przestała obowiązywać w okolicach maja 2010 r., kiedy na pewnym forumie urządzano wątki "wpuszczaniowe". To tam, w tych wątkach, "wszystko" się zaczęło.
The author has edited this post (w 26.07.2013)
Się rozejrzałam troszeczkę, by jakoś się połapać we wtem forumie, a tu widzę wiele nicków zacnych a ulubionych.
Niech się więc dzieje !
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
http://ec.mixxt.pl/networks/forum/thread.290055
"Cari amici soldati, i tempi della pace sono passati."
Dziękuję Ani i Mani za zaproszenie.
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Jak się cieszę...
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
cześć i chwałcia!
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Edit - i Marylkę
The author has edited this post (w 28.07.2013)
to sie witam, Brzost zaprosil to jestem
Ci Polacy, co po raz kolejny uwierzyli don Aldowi, maja pamięć złotych rybek i nie potrzebują własnego państwa. Trzy dni po tym, jak je stracą, zapomną, że je kiedyś mieli.
Odzwyczaiłam się od forumkowania i trudno mi wejść w dawny rytm.
Czas się jakoś skurczył.
Ładnie tu
"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
Po otrzymaniu zaproszenia i dojrzałym namyśle - jestem.
Powodzenia,
Domino
"Rób pan to, co ja robię - to jasne jak srebra -
Chcesz żyć, jak ja wytwornie - pisz dla "Ex Cathedra".
("Żywot człowieka w Polsce wytwornego" 1927)
Odwdzięczę się też parafrazą z Wieszcza Maryana:
Myśmy się w Frondzie poznali,
Nas złączył frondowy sznyt,
Z nas bracia rodacy się śmiali,
Że długo nie przetrwa ten byt.
Myśmy głowy nosili wysoko,
By każdy niedzielny nasz goj
Na nasz widok westchnął głeboko
I mruknął pod nosem „Ta joj!”
Gdy wszystkim już głowy zsiwieją od wiedzy:
I czarne, i rude, i blond,
My zostaniemy: koledzy! Koledzy
Z forumów i frontów, i Frond.
The author has edited this post (w 30.07.2013)