"Warto pamiętać, że w 2018 roku brytyjska parlamentarzystka Rupa Huq zwróciła się z apelem do tamtejszego resortu spraw wewnętrznych o niewpuszczanie do kraju Rafała Ziemkiewicza. Jako powód wskazywała krytyczne wypowiedzi publicysty o… islamie."
I to są te "brytyjskie wartości", wobec których Ziemkiewicz stoi w sprzeczności (i dlatego go nie wpuścili) ? Naprawdę czas im wszystkim się odwinąć.
los napisal(a): Nu wisz, Oksford to Oksford, wyższa klasa. Żeby nie wiem jak kto sobie buzię patriotyzmem wycierał, to dziecko do Oksforda wyśle, jak tylko może.
Córka chciała, córka dostała. Czy ojciec-rozwodnik odmówi czegoś córce, skoro tak już ją skrzywdził?
los napisal(a): Nu wisz, Oksford to Oksford, wyższa klasa. Żeby nie wiem jak kto sobie buzię patriotyzmem wycierał, to dziecko do Oksforda wyśle, jak tylko może.
Córka chciała, córka dostała. Czy ojciec-rozwodnik odmówi czegoś córce, skoro tak już ją skrzywdził?
Na UW też jest niezła. Tylko pracy po niej nie ma, bo w Polsce się wykonuje tylko proste prace, biochemików zatrudniają tylko wielkie centra technologiczne i to wcale nie tak wielu. No i z dyplomami z ivy league albo Oxbridge. Mam elementarz tłumaczyć?
Filioquist napisal(a): ...bez oksbrydżów nic tylko głodem przymierać
To kwestia stawianych sobie celów. Mamy skończoną ilość czasu, więc przy pewnych aspiracjach, lepiej zająć lepszą pozycję startową. Działanie rodziny Ziemkiewiczów jest tu bardzo rozsądne.
Filioquist napisal(a): ...bez oksbrydżów nic tylko głodem przymierać
To kwestia stawianych sobie celów. Mamy skończoną ilość czasu, więc przy pewnych aspiracjach, lepiej zająć lepszą pozycję startową. Działanie rodziny Ziemkiewiczów jest tu bardzo rozsądne.
Z jakiś nieznanych powodów rodzina Sachsen-Coburg-Gotha daje wyraz swojej dezaprobaty dla działań rodziny Ziemkiewiczów.
A tak w ogóle, to wobec córki redaktora mogą zastosować podobne działania pozaregulaminowe jakimi grożono właścicielom lokali, by uwalić prelekcje jej ojca.
Komentarz
I to są te "brytyjskie wartości", wobec których Ziemkiewicz stoi w sprzeczności (i dlatego go nie wpuścili) ? Naprawdę czas im wszystkim się odwinąć.
W 2018 już mu wstrzymano spotkania, tak że wiedział co go czeka. https://wiadomosci.wp.pl/rafal-ziemkiewicz-odwolal-wizyte-w-wielkiej-brytanii-faszystowski-kraj-6220916947859073a
Nie znam się, może jest to mniejsze szambo niż Columbia, ale nie wiem dlaczego miałoby tak być.
Polecam -----------> https://www.simonmorley-blog.com/blog-1/a-north-korean-at-columbia-university
I całość, jak kto lubi w Jutrąbkę ---------->
Nie po naukę się idzie do Oksbridża. A że szambo... Która uczelnia nim nie jest?
Działanie rodziny Ziemkiewiczów jest tu bardzo rozsądne.
A tak w ogóle, to wobec córki redaktora mogą zastosować podobne działania pozaregulaminowe jakimi grożono właścicielom lokali, by uwalić prelekcje jej ojca.