Skip to content

Humer

1102103105107108456

Komentarz

• edytowano August 2016
    6 lat temu Gazeta podała wiadomość o libacji. Dziś przypada rocznica tego zdarzenia.
    image
  • Ałtor: Przemysław Wiszniewski z KOD (na fb)

Szanowni Państwo,
    już niebawem może się okazać, że kolejne demonstracje KOD-u będą nielegalne. Władze miejskie bowiem nie wydadzą na nie zezwolenia, bo się zmienią.
    Cyt.: "PiS planuje przejęcie władzy w stolicy już w najbliższych tygodniach – urzędnicy stołecznego ratusza są tego pewni. Furtką są przepisy umożliwiające stworzenie metropolii."
    http://wiadomosci.dziennik.pl/…/528449,jesienny-alarm-dla-m…
    Oczywiście, w takiej sytuacji nie wyobrażam sobie, żeby manifestacje KOD-u nadal się nie odbywały. O tym zresztą zapewniał już w kwietniu Mateusz Kijowski.
    Cyt.: "Jeśli PiS zmieni prawo o demonstracjach, wyjdziemy na ulice nielegalnie. Mamy doświadczenia z lat 80."
    http://wyborcza.pl/1,75399,19863450,mateusz-kijowski-w-usa-
    Problem w tym, że demonstranci będą musieli wykazać się odwagą, by w takich demonstracjach uczestniczyć, ponieważ będą one mogły być rozpędzane przez siły porządkowe. Uczestników i organizatorów mogą spotkać restrykcje ze strony władz.
    Szczęśliwie, rekrutujemy się w pewnej części spośród emeryckiego grona (lub w wieku zbliżonym), więc fotografia rozpędzanego armatkami wodnymi i konną policją tłumu staruszków, nie zrobi dobrego wrażenia w świecie i nie przyniesie pisowskiej władzy splendoru.
    Piszę to wszystko nie po to, by kogokolwiek zniechęcać do KOD-erskiej aktywności plenerowej. Przeciwnie, piszę, by zaapelować o odwagę i determinację. Wreszcie spełnią się sny co bardziej krewkich obywateli, aby nasza aktywność była bardziej konfrontacyjna, a więc w ich przekonaniu skuteczniejsza. Stanie się tak, jeśli się stanie, nie z inicjatywy KOD-u, tylko z woli złej władzy. Zamierzają od słów przejść do czynów. To będzie zatem również test dla tych, co dziś prężą muskuły, czy wytrwają.
    Wszystko dzieje się w zawrotnym tempie, zmienia jak w jakimś szaleńczym koszmarnym kalejdoskopie. Być może za wcześnie jeszcze na takie przewidywania, ale wychodzę z założenia, że trzeba się na najgorsze przygotować psychicznie zawczasu. Najgorzej, gdy rzeczywistość nas zaskakuje.
    Mateusz Kijowski zapowiedział podczas ostatniej pikiety pod TK ogólnopolską manifestację w dniu 24 września.
    Tu potwierdzenie: http://300polityka.pl/…/kijowski-24-wrzesnia-w-warszawie-d…/
    Nikt nam nie obiecywał, że będzie łatwo. Zdaje się, że kończy się epoka legalnych zgromadzeń na terenie stolicy. Chronionych przez przyjaźnie nastawioną policję. Niewykluczone, że PiS-owi sprzykrzył się KOD, i że zechcą nas zastraszyć. Nie dajmy się zastraszyć!
    Miejmy w sobie odwagę i siłę! Pamiętajmy, że walczymy o demokratyczną Polskę! Niechaj to przekonanie i misja dodaje nam odwagi i chroni przed strachem! Nie poddamy się!
  • Im się zdaje że komuś te ich uliczne harce przeszkadzają
  • Właśnie, niech się w końcu ktoś za masę krytyczną weźmnie.
  • przemk0 napisal(a):
    Właśnie, niech się w końcu ktoś za masę krytyczną weźmnie.
    Kupy się nie rusza dopOOki nie wyschnie. Później łatwiej jest pozamiatać. SPacerowałem dziś Ujazdowskim i dałem ważny głos w pOOblicznej debacie częstując, nagabującego mnie do zapisania się w szKODnikowe szeregi, pajaca tradycyjnym poszoł WON. Musi być kiepsko jak już trza nagabywać ludzi podczas niedzielnej promenady.....
  • Spamowaniu stanowcze NIE i ....plonk!
  • Administracja dziękuje załodze za czujność :-)
  • Myślałem, że takie rzeczy tylko w filmach! Dzieciak połknął gwiżdzącą psią zabawkę.

• taki to se pożyje,a mnie tylko maść na żylaki się wyświetla
  • Ogrzewaj dom gazem płynnym.
  • "Chroń silnik przed korozją" oraz "Niemieckie pancerniki już tu są, zagraj!", 2 reklamy środku na łuszczycę - o to jest ciekawe!
  • Nuuuuuuda, panie - czajniki elektryczne.
  • a mnie, mimo że na laptopie, wyświetla się wciąż wersja mini - i to bez żadnych reklam, chlip
  • edytowano August 2016
    Adblock działa.
    Bez niego - opony, wiertarka, zegarki, kociołek do pieczonek...
    Ciekawe1, kto tu był

[-X
    ;))

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Krem na zmarszczki.... dziwne... :-?
  • edytowano August 2016
    Z powodu adblocka nie dowiem się ja, nie dowie się koleżeństwo co wujek googiel wie o mnie i moich upodobaniach. Ale chyba okazałoby się że chcą mi wcisnąć jakiegoś ładnie umalowanego włocha, japończyka lub francuza co mało pije i żwawo się rusza :D
  • fatuswombatus napisal(a):
    Z powodu adblocka nie dowiem się ja, nie dowie się koleżeństwo co wujek googiel wie o mnie i moich upodobaniach. Ale chyba okazałoby się że chcą mi wcisnąć jakiegoś ładnie umalowanego włocha, japończyka lub francuza co mało pije i żwawo się rusza :D

Ojtam, ojtam :)
    Zdjęłam blokadę na chwilę tylko z tamtej strony, veni, vidi, vici i zablokowałam ponownie.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• AnnaE napisal(a):
    fatuswombatus napisal(a):
    Ojtam, ojtam :)
    Zdjęłam blokadę na chwilę tylko z tamtej strony, veni, vidi, vici i zablokowałam ponownie.
    Czasem lepiey być w stanie błogiej niewiedzy co inni wiedzą, i sądzą, o nas :P
  • Ja też adblocka na chwilę wyłączyłem. Interesuje mnie ta łuszczyca - kiedyś odpytywałem z raz wiki co to za choroba ale śladu w przeglądarce nie ma więc albo inny komputer albo na starym systemie. Czyżby zbieg okoliczności czy te dane zostały zapisane gdzieś indziej niż tylko w ciasteczkach na moim komputerze, ciekawe.
  • Nie wiem, Humer czy już Psychiatryk?

image
    Na jaw wychodzą nowe fakty związane z nieudaną prowokacją KOD zorganizowana podczas głównych uroczystości pogrzebowych zamordowanych w 1946 r. przez komunistów Danuty Siedzikówny "Inki" i Feliksa Selmanowicza "Zagończyka". Internauci dowodzą że Radomir Szumełda z pomorskiego KOD przyszedł na uroczystości już z zabandażowaną dłonią. On sam zaprzecza.
    (z Niezależnej)

*

• Aż mnie zmroziło
  • edytowano August 2016
    image
  • lapidarnie, ale można też było wyjaśnić pannie DW, że owszem, jako spokojni obywatele bez wątpienia członkowie ONR są pod ochroną policji
  • A skoro o Kontro-wersjach mowa, to matkakurka słusznie zauważyła samozaoranie kodziarzy - odtąd będą zapamiętani jako ci, którzy zrobili wiochę na pogrzebie Inki.
    Swoją drogą - gdyby zmarłym Bohaterom Pan Bóg pozwolił wstać na chwilę z grobu i zadziałać, to kijowski i towarzysze natychmiast zostaliby przełożeni przez kolano i otrzymaliby odpowiednią liczbę kijów na odwrotną stronę medalu. A może ktoś z żyjących to zrobi? Żadnej poważnej szkody na zdrowiu - tylko parę solidnych klapsów na tylną część ciała dla kodziarzy i innych wyjców ich popierających.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.