Skip to content

Humer

1104105107109110456

Komentarz

• Fajnie, że to wkleiłeś - też chciałam - uśmiałam się wczoraj do łez :D
  • marniok napisal(a):
    romeck napisal(a):
    Choć nie jestem pewien, czy to na poprawienie humoru...
    image
    Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
    wystarczy wprowadzić w Polsce euro, poprawić na powyższej tablicy zl/l na Euro/litr i będzie prawdziwie i jak znalazł
    No właśnie - ceny przypominają te, z którymi miałem do czynienia w Italsko.

• edytowano September 2016
    Przekaz dnia. Stosują sprawdzone i proste techniki wyuczone na kursach popołudniowych. Innych nie znają. W szczególności nie wiedzą co to jest prawda. W razie kłopotu agencja pijarowa dopóki są na nią pieniądze. Agencja też ma ekspertów szkolonych na kursach - trochę dłuższych, nawet po pół roku w centralach za granicą - w USA, Francji, UK. A oni jak to po kursach - znają pobieżnie techniki, ale nie mechanizmy, powtarzają schematy działań, ale ich nie rozumieją. Nie widzą więc różnicy realiów pomiędzy np USA, a Polską. Nie dostrzegają zmian, które nastąpiły od ostatniego kursu albo raczej od przygotowania materiałów szkoleniowych na ten kurs. A świat pędzi, a oni wciąż z tyłu. Zawsze anachronicznie "nowocześni i postępowi". Dzisiaj dołączyli do nich warszawscy adwokaci. Będzie ich bronić agencja pijarowa. Fajne zlecenie - ci to mają kasę, a do tego prawie darmowo udostępni im łamy GW i czas TVN.
    Rafał napisal(a):
    Przekaz dnia. Stosują sprawdzone i proste techniki wyuczone na kursach popołudniowych. Innych nie znają. W szczególności nie wiedzą co to jest prawda. W razie kłopotu agencja pijarowa (..)
    Ale chyba wszyscy tu na forum to wiemy - blogosfera dla kolegi jak nic. :)
    Rafał napisal(a):
    Przekaz dnia.
    Hm, może sami zaczniemy wymyślać? Chyba założę wątek... :)

edit: wualaa:
    humor #
  • dopiero się rozkręcają...

image
  • POdziwu godna jedność myśli u nich. Daleko zajdą czy też głęboko spadną.
  • Na tej zasadzie funkcjonuje np. Kamila Gasiuk-P. Wklepano jej do mózgownicy kilkanaście szablonów na temat rządu PiSu i TK, i w każdym wywiadzie leci równiutko, jak z karabinu, wyuczonymi gotowcami. A jak jej przerwać, to prosi o możliwość dokończenia wypowiedzi :-D
  • Mania napisal(a):
    dopiero się rozkręcają...

image
    To już (z tego co słyszałem w TV) są prześmiewki z wpadki posłów PO (czy jednak oni tak na prawdę?)
  • kulawy_greg napisal(a):
    To już (z tego co słyszałem w TV) są prześmiewki z wpadki posłów PO (czy jednak oni tak na prawdę?)
    Orki są tylko wykonawcami woli Saurona, same nie muszą być mądre.

• Nie wiem czemu ale mi się skojarzyło ;)imageimage
    To ciekawe. A jak oni głosują to osobiście czy jakoś inaczej. Jeśli osobiście to by oznaczało ze de facto to PO z Nowoczesną, SLD i PSL uchwaliło tę rezolucję. No i czy w tym PE to aby coś nie trzeba kworum ? uchwalić
  • Rafał napisal(a):
    To ciekawe. A jak oni głosują to osobiście czy jakoś inaczej. Jeśli osobiście to by oznaczało ze de facto to PO z Nowoczesną, SLD i PSL uchwaliło tę rezolucję. No i czy w tym PE to aby coś nie trzeba kworum ? uchwalić
    W DEBACIE była taka frekwencja. W GŁOSOWANIU następnego dnia była wyższa i wszyscy już zostali pouczeni jak mają głosować.
  • Aha. W czasie debaty zajadali mule na Grand Placu bo straszna nuda słuchać Lewandowskiego.
  • Rafał napisal(a):
    Aha. W czasie debaty zajadali mule na Grand Placu bo straszna nuda słuchać Lewandowskiego.
    Mnie też by zamuliło na widok i słych Lewandowskiego.
  • No tak, ale jednak zagłosowali jak on prosił. Ma widać wpływy, albo raczej rozkaz z jakiejś loży.
    Z cyklu czarny humor, trochę a'propos innych dyskusji na exC....

"Gdy lekarz mówi ci:
    Zostało Pani/Panu ok rok życia......zabij go.
    Sędzia do ci 20 lat"

Hahahahahahahahaaaaaa......
  • I dlatego postulat rozuma o obowiązkowych lekcjach z prawa wydaje się słuszny. Kodeks karny nie przewiduje kary 20 lat pozbawienia wolności.
  • a kolega Waski to lekarz czy prawnik?
    ;)
  • Kolego Wąski, prawnicy sięgają do kodeksów częściej niż się wydaje. Znajomość prawa nie polega na zapamiętaniu wszystkiego, a na umiejętności poruszania się i zrozumieniu pewnej specyfiki, języka, mechanizmów. Dlatego wyłączyłem się z rozumowego wątku o sędziach, bo tylko parę osób w tej dyskusji wie o czym rozmawia. A właściwie to może tylko Rozum ? (bo Ignac olał).
  • JORGE napisal(a):
    Kolego Wąski, prawnicy sięgają do kodeksów częściej niż się wydaje. Znajomość prawa nie polega na zapamiętaniu wszystkiego, a na umiejętności poruszania się i zrozumieniu pewnej specyfiki, języka, mechanizmów. Dlatego wyłączyłem się z rozumowego wątku o sędziach, bo tylko parę osób w tej dyskusji wie o czym rozmawia. A właściwie to może tylko Rozum ? (bo Ignac olał).
    Zależy od pracy, według żartu prawnicy dzielą się m. in. na klepaczy i rozkminiaczy (i tu nie chodzi o przykładanie się do pracy, ale o różne funkcje, jakie prawnicy pełnią). Jak jesteś klepaczem, to możesz przez cały dzień nie włączyć lexa.
    Ale wracając do nauczania prawa w liceum to nie chodziło mi o wkucie wszystkiego, ale żeby ludzi choć trochę liznęli o co w tym chodzi i też, żeby ogarniali, że jest w tym zakresie wiedza, która może mieć wpływ na ich sytuację, a oni jej nie mają.
  • Savoir-vivre kacapskiego oficera:
    http://bukojer.salon24.pl/612756,savoir-vivre-dla-rosyjskich-oficerow-w-xix-wieku
    (ostrzeżenie: drastyczne, nie przy jedzeniu)
  • "Europejscy Demokraci - tak nazwano nowe koło poselskie, które założyli politycy wyrzuceni z Platformy Obywatelskiej. Ich liderem jest Stefan Niesiołowski, który zdecydował się odejść z PO, ponieważ - jak wyjaśniał - partia przestała być zarządzana demokratycznie."
  • Pamiętamy jeszcze demokraci.pl i LiD?
  • Pamiętamy.
  • Lid to była bardzo dobra nazwa, zwłaszcza jeśli czytać z angielska.
  • No i gdzie jest teraz LID?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.