Skip to content

Humer

1103104106108109456

Komentarz

• Wielowiejskiej nie ma co tłumaczyć. To funkcjonariuszka wykonująca polecenia. Odpowiedź Kurki była zgodna z protokołem dyplomatycznym :-D
  • edytowano August 2016
    To je dobre i zaorane:

image
  • edytowano August 2016
    All ass & no class, czyli jak mawiają starożytne aborygeny: zrób to po raz drugi cwaniaku

smh.com.au/video/video-sport/video-sports-hq/best-flipping-goal-ever-20160829-4jyap.html
  • edytowano August 2016
    W Polsce nikt nie uwierzy w represje wobec KOD i męczeństwo Kijowskiego i jego przybocznych. Ta prowokacja jest obliczona na media i instytucje Zachodu, szczególnie UE. Moim zdaniem postmagdalenkowa opozycja wie, że ma znikome szanse na odzyskanie władzy w sposób demokratyczny co najmniej przez dwie kadencje. Wybrała już metodę walki. Jest nią maksymalne zaszkodzenie Polsce i przez to wpłynięcie na nastroje społeczne. Szkodzi więc gospodarczo starając się o pogorszenie ratingów, ograniczenie dopływu funduszy unijnych, podrożenie długu i zahamowanie napływu kapitałów prywatnych. To działanie wspomagane jest przez bardzo intensywny czarny PR w mediach na całym świecie i działania mające na celu pogorszenie pozycji negocjacyjnej Polski we wszystkich możliwych aspektach oraz ograniczenie jej praw głosu w instytucjach międzynarodowych, szczególnie unijnych, a w miarę możliwości sankcje. Zadymy na ulicach i w czasie ważnych wydarzeń patriotycznych i państwowych mają zohydzić Polskę na Zachodzie jako kraj nacjonalistów oraz spowodować sankcje za łamanie praw człowieka. Nie należy tego lekceważyć tylko ujawnić i nagłośnić prowokację. Lepiej ich ukarać zgodnie z prawem niż czekać aż jakiś krewki narodowiec rzeczywiście da Kijowskiemu po mordzie.
  • KAnia napisal(a):
    A skoro o Kontro-wersjach mowa, to matkakurka słusznie zauważyła samozaoranie kodziarzy - odtąd będą zapamiętani jako ci, którzy zrobili wiochę na pogrzebie Inki.
    Przez nas i środowiska patriotyczne tak, przez innych niekoniecznie...
    Strategia KODzików i ich sojuszników dobrze opisana przez kol. Rafała.

• KAnia napisal(a):
    lapidarnie, ale można też było wyjaśnić pannie DW, że owszem, jako spokojni obywatele bez wątpienia członkowie ONR są pod ochroną policji
    Ona to dobrze wie.
  • Czy ten jełop cokolwiek w życiu czytał?
    X_X
  • Wystarczy, że mu pozwolą mówić i pisać.
    :)>-

Chociaż obawiam się, że jego zwolennicy mają podobną wiedzę.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Jednooki w świecie ślepców jest bogiem.
  • fatuswombatus napisal(a):
    Jednooki w świecie ślepców jest bogiem.
    No tak. Znał autora i tytuł.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• edytowano September 2016
    Choć nie jestem pewien, czy to na poprawienie humoru...
    image
  • A jaka jest skumulowana inflacja od 1996 ? No i ile to godzin pracy na średniej krajowej ?
  • Rafał napisal(a):
    A jaka jest skumulowana inflacja od 1996 ? No i ile to godzin pracy na średniej krajowej ?
    Ojtam ojtam, benzynę za półtora złocisza chętne kupowałbym!
  • Rafał napisal(a):
    A jaka jest skumulowana inflacja od 1996 ? No i ile to godzin pracy na średniej krajowej ?
    Prosz http://www.finanse.mf.gov.pl/budzet-panstwa/kalkulator-inflacji
  • los napisal(a):
    Rafał napisal(a):
    Ażem se policzył - wpisałem złoty pińdziesiont w 1994 r i zapuściłem maszynę, wyjszło 46 groszy czyli trzy razy mniej.
    Ergo, petroleum kosztuje dość dokładnie trzykroć tego co 20 lat temu, czyli tyleż samo.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    los napisal(a):
    Rafał napisal(a):
    Ażem se policzył - wpisałem złoty pińdziesiont w 1994 r i zapuściłem maszynę, wyjszło 46 groszy czyli trzy razy mniej.
    Ergo, petroleum kosztuje dość dokładnie trzykroć tego co 20 lat temu, czyli tyleż samo.

Ja dla 1996 r. (bo tak podpisano obrazejk) wpisałem 1,46 czyli litr E95 i wyszło mi, że to 68 gr. Czyli nie 3 a circa 2,15 razy mniej. Porównymalna cena E95 to zatem 3,15 zł. A w sobotę lałem na Orlenie po 4,26. Czyli jednak petroleum realnie jakby zdrożało o jakąś 1/3
  • pawel.adamski napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    los napisal(a):
    Rafał napisal(a):
    Ja dla 1996 r. (bo tak podpisano obrazejk) wpisałem 1,46 czyli litr E95 i wyszło mi, że to 68 gr. Czyli nie 3 a circa 2,15 razy mniej. Porównymalna cena E95 to zatem 3,15 zł. A w sobotę lałem na Orlenie po 4,26. Czyli jednak petroleum realnie jakby zdrożało o jakąś 1/3

A do tego uprzejmie proszę na zwrócenie uwagi na cenę baryłki Brent Crude w 1996 i teraz. Wyjdzie wiencey niż 33% wiencej.
  • romeck napisal(a):
    I nie jestem pewien, czy porównanie nie byłoby lepsze wg Parytetu Siły Nabywczej (purchaising power parity)...

• romeck napisal(a):
    image
    wystarczy wprowadzić w Polsce euro, poprawić na powyższej tablicy zl/l na Euro/litr i będzie prawdziwie i jak znalazł
  • Jagdo, nie Myszka Agresorka?
  • Chyba "Mondry"?
  • Był Bronek z dykty, teraz Karakuł z dziurą
    image
  • O, to jest pomysł !! Mógłby ten karakuł robić w Warszawie za odpowiednik białego misia w Zakopanem. Ludzie by sobie w weekendy robili z nim zdjęcia na spacerze z dziećmi.
  • Przepraszam, kłopot z wklejeniem, ale powyżej szwajcarski minister finansów referuje dostosowywanie szwajcarskich przepisów do przepisów UE.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.