Nie dziwi już nic powoli. Niedawno miałem ostrą dyskusję z kolegą, magistrem ekonomii i właścicielem małego ale dochodowego biznesu, że jak my możemy podskakiwać zachodowi, jak nasze pkb na głowę jest 3.5k razy mniejsze niż USA. Po chwili doszliśmy, że oczywiście pomylił sobie billiony z miliardami. Zdarza się, OK. Ale wyciągnąc z tego taki wniosek, i uparcie dyskutować a potem stwierdzić, że właściwie to się czepiam, każdy może się pomylić. I co pan nam zrobisz....
Tacy ludzie nie powinni mieć praw obywatelskich. Najlepszy ustrój społeczny był w starożytnym Egipcie.
Ale jak kto zaprotestuje, to mam pocieszenie - większość poddanych, by istotnie nie wiedziała ile to 82-16+19. Ale byliby szczęśliwi, bo by nie wiedzieli, że taki problem może istnieć.
A ja goscia spotkalem tuz przed 30tka, co twierdzil, ze kokaina i kofeina maja ta sama substancje czynna, tylko w roznych proporcjach. Chcialem dopytac, ale mi mowe chwilowo odebralo.
Ożesz, faktycznie. Mojej osobie jednak czeba łopatologicznie. Przy okazji - chciałam tukej Ignaca skomplementować względem tych ludziów z genialną pamięcia, ale... zapomniałam jak się ich nazywa 8-}
Komentarz
• Putin mówił o tym na spotkaniu z pracownikami koncernu "Kałasznikow"
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Wladimir-Putin-najwazniejsza-jest-milosc-blizniego,wid,18512128,wiadomosc.html
Ponoc rozkmina trwa do teraz.
Jak ci ludzie przemknęli przez szkołę średnią...
Po chwili doszliśmy, że oczywiście pomylił sobie billiony z miliardami. Zdarza się, OK. Ale wyciągnąc z tego taki wniosek, i uparcie dyskutować a potem stwierdzić, że właściwie to się czepiam, każdy może się pomylić. I co pan nam zrobisz....
Ale jak kto zaprotestuje, to mam pocieszenie - większość poddanych, by istotnie nie wiedziała ile to 82-16+19. Ale byliby szczęśliwi, bo by nie wiedzieli, że taki problem może istnieć.
@Los - a tort bezowy umiesz zrobić?
Właściwa odpowiedź - wg mnie - to:
Jua tokin tumi!? Jua tokin tumi!?
- Stan cywilny - pyta sędzia
- Kawaler
- O, to tak jak Fuhrer.
Gówno raz rzucone zawsze przylepione
Popędzicie dalej, nie widzicie trupka
Przy okazji - chciałam tukej Ignaca skomplementować względem tych ludziów z genialną pamięcia, ale... zapomniałam jak się ich nazywa 8-}
iPhone demokratycznie zaprojektowany )