Przy czym skecz Monty Pythona dziwnie podobny do protokołów z inkwizycyjnego przesłuchania Veronese (w rezultacie jego "Ostatnia wieczerza" zmienia tytuł na "Uczta w domu Lewiego") )
Idę z psem na wystawę do galerii sztuki nowoczesnej. - Tu nie wolno z psami - mówi ochroniarz. - To nie jest pies - odpowiadam. - To jest performance. - A, to przepraszam. Idziemy z psem dalej. Oglądamy rzeźbę Smefra centaura. Pół koń, pół Smerf. - Zawsze się zastanawiałem - mówię do psa - komu kibicują centaury w czasie rodeo. - Srać mi się chce - odpowiada pies. - Trzeba było srać przed wejściem. - Wtedy mi się nie chciało. Idziemy dalej. Oglądam jakąś kobietę, która stoi po kolana w basenie z moczem i wykrzykuje alfabet od tyłu. - Z, Y, X - krzyczy. - U, V, W. Mój pies kręci się w kółko i węszy nosem po ziemi. - Fajfus - mówię do niego. - Fajfus, nie sraj tutaj. - Kiedy mnie ciśnie - odpowiada i zaczyna srać na podłogę. Jakiś człowiek podchodzi i przygląda się temu, co wychodzi mojemu psu z dupy. - To jest interesująca propozycja - mówi. Ktoś inny też podchodzi i patrzy. - To jest świeże - mówi. Podchodzi jakaś kobieta z kieliszkiem wina w ręku, cała na czarno. - Odważne - mówi. - Ja państwa bardzo przepraszam - mówię do nich. - Jak się nazywa ta instalacja? - pyta kobieta. - Gówno - odpowiadam, zatykając palcami nos. - Mocne. Ktoś z galerii podchodzi i wtyka w psią srakę tabliczkę z napisem "Gówno, 2015". Podchodzi fotograf i robi zdjęcie. Pojawia się ktoś z kamerą i mikrofonem. Prosi mojego psa o wywiad. - Coż, zawsze kontestowałem opresyjne dla mojego gatunku rozwiązania przestrzenne w środowisku miejskim - mówi mój pies. - A pan jest kuratorem - pyta reporter. - Co pan sądzi o pracy swojego podopiecznego. - Sądzę, że to gówno - odpowiadam. - Brutalnie prawdziwe - mówi kobieta z winem. - Ostentacyjnie szczere - mówi fotograf. - U, T, S - krzyczy kobieta w basenie z moczem.
Jeszcze na FF. Aga W. i kilka innych osób ogłosiło bojkot IKEA z powodu wypuszczenia na polski rynek (zdaje się tylko polski) katalogu promującego "rodziny" jednopłciowe. Bojkot rozszerzono o blokadę kas (zakup i rezygnację z zakupu towaru).
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Dzisiejszym gościem Roberta Mazurka w porannej rozmowie RMF FM był Stefan Niesiołowski, poseł koła parlamentarnego Europejscy Demokraci. Jednym z tematów rozmowy była ustawa aborcyjna. Były poseł PO jest zdecydowanym przeciwnikiem umowy ograniczającej dostęp do aborcji. Robert Mazurek zacytował Niesiołowskiemu fragment jego własnej wypowiedzi z lat 90. na temat aborcji, twierdząc, że to fragment projektu Ordo Iuris. Jeden z tych projektów, projekt Ordo Iuris, zakładał, że może być dopuszczalne karanie kobiety. I mam tu taki cytat: „Jeśli nie będzie kary, nie będzie też ochrony dziecka poczętego i każda kobieta, jeśli będzie chciała, to przerwie ciążę. Aborcja jest zabijaniem bezbronnych dzieci i ich niekaranie, to otaczanie nad nią opieki prawnej” – powiedział Mazurek. Niesiołowski nie zorientował się, że to jego własne słowa i uznał je za skandal. Napisali taką rzecz i jest to skandal. To jest coś niesłychanego. Rzadko używam takich słów, ale ten projekt jest projektem przestępczym. Kobieta ma umrzeć albo urodzić dziecko – powiedział oburzony Niesiołowski. Panie marszałku, to jest cytat z pana. Pan był zwolennikiem karania kobiet za aborcję – odpowiedział mu Robert Mazurek.
Też jestem zwolennikiem karania kobiet za aborcję. Naprawdę uważamy, że kobieta w ciąży jest tak pojebana, że nie ponosi odpowiedzialności za zwoje czyny? A przykład Niesioła niech będzie dla wszystkich ciągłym ostrzeżeniem, że należy unikać złego towarzystwa i że póki stoimy, baczmy, żeby nie upaść.
Komentarz
Przy czym skecz Monty Pythona dziwnie podobny do protokołów z inkwizycyjnego przesłuchania Veronese (w rezultacie jego "Ostatnia wieczerza" zmienia tytuł na "Uczta w domu Lewiego") )
Los Angeles przed czarnym marszem.
Nowoczesne?
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
jeszcze to samozaoranie Dyzio
http://m.niezalezna.pl/86903-wpadka-roku-scheuring-wielgus-na-czarnym-protescie-przebila-petru-wideo
- Tu nie wolno z psami - mówi ochroniarz.
- To nie jest pies - odpowiadam. - To jest performance.
- A, to przepraszam.
Idziemy z psem dalej. Oglądamy rzeźbę Smefra centaura. Pół koń, pół Smerf.
- Zawsze się zastanawiałem - mówię do psa - komu kibicują centaury w czasie rodeo.
- Srać mi się chce - odpowiada pies.
- Trzeba było srać przed wejściem.
- Wtedy mi się nie chciało.
Idziemy dalej. Oglądam jakąś kobietę, która stoi po kolana w basenie z moczem i wykrzykuje alfabet od tyłu.
- Z, Y, X - krzyczy. - U, V, W.
Mój pies kręci się w kółko i węszy nosem po ziemi.
- Fajfus - mówię do niego. - Fajfus, nie sraj tutaj.
- Kiedy mnie ciśnie - odpowiada i zaczyna srać na podłogę.
Jakiś człowiek podchodzi i przygląda się temu, co wychodzi mojemu psu z dupy.
- To jest interesująca propozycja - mówi.
Ktoś inny też podchodzi i patrzy.
- To jest świeże - mówi.
Podchodzi jakaś kobieta z kieliszkiem wina w ręku, cała na czarno.
- Odważne - mówi.
- Ja państwa bardzo przepraszam - mówię do nich.
- Jak się nazywa ta instalacja? - pyta kobieta. - Gówno - odpowiadam, zatykając palcami nos.
- Mocne.
Ktoś z galerii podchodzi i wtyka w psią srakę tabliczkę z napisem "Gówno, 2015". Podchodzi fotograf i robi zdjęcie. Pojawia się ktoś z kamerą i mikrofonem. Prosi mojego psa o wywiad.
- Coż, zawsze kontestowałem opresyjne dla mojego gatunku rozwiązania przestrzenne w środowisku miejskim - mówi mój pies.
- A pan jest kuratorem - pyta reporter. - Co pan sądzi o pracy swojego podopiecznego.
- Sądzę, że to gówno - odpowiadam.
- Brutalnie prawdziwe - mówi kobieta z winem.
- Ostentacyjnie szczere - mówi fotograf.
- U, T, S - krzyczy kobieta w basenie z moczem.
I tekst:
39 min
Rzut karny! Pawelec szarpał w polu karnym Kędziory.
P.s
Za drapanie się po jajach karny?
Sędziowiowanie wszędzie szwankuje :-P
. @rutkowski1
Lidl zawiesza reklamy z udziałem Lewaczki Wellman !
@lisiogonek
na pewno dlatego bo Kiszczakowa zjadła ser z włosami który kupiła w LIDLU.
Gdzieś w sieci poparłam akcję bojkotu LIDL właśnie z powodu tej ćwarzy w reklamach.
Skoro udało się z IKEA, to czemu nie z LIDL.
*
Aga W. i kilka innych osób ogłosiło bojkot IKEA z powodu wypuszczenia na polski rynek (zdaje się tylko polski) katalogu promującego "rodziny" jednopłciowe.
Bojkot rozszerzono o blokadę kas (zakup i rezygnację z zakupu towaru).
*
" żeby pójść do GINEKOLOGA, dziewczyna albo CHŁOPAK muszą iść z rodzicami "
( z fb)
Nie ma tabletki zamiast?
Robert Mazurek zacytował Niesiołowskiemu fragment jego własnej wypowiedzi z lat 90. na temat aborcji, twierdząc, że to fragment projektu Ordo Iuris.
Jeden z tych projektów, projekt Ordo Iuris, zakładał, że może być dopuszczalne karanie kobiety. I mam tu taki cytat: „Jeśli nie będzie kary, nie będzie też ochrony dziecka poczętego i każda kobieta, jeśli będzie chciała, to przerwie ciążę. Aborcja jest zabijaniem bezbronnych dzieci i ich niekaranie, to otaczanie nad nią opieki prawnej”
– powiedział Mazurek.
Niesiołowski nie zorientował się, że to jego własne słowa i uznał je za skandal.
Napisali taką rzecz i jest to skandal. To jest coś niesłychanego. Rzadko używam takich słów, ale ten projekt jest projektem przestępczym. Kobieta ma umrzeć albo urodzić dziecko
– powiedział oburzony Niesiołowski.
Panie marszałku, to jest cytat z pana. Pan był zwolennikiem karania kobiet za aborcję
– odpowiedział mu Robert Mazurek.
http://wpolityce.pl/polityka/310678-mazurek-wkreca-niesiolowskiego-byly-posel-po-to-jest-skandal-mazurek-panie-marszalku-ale-to-sa-panskie-slowa
A przykład Niesioła niech będzie dla wszystkich ciągłym ostrzeżeniem, że należy unikać złego towarzystwa i że póki stoimy, baczmy, żeby nie upaść.