cena na metce to tylko - zgodnie z doktryną kapitalizmu - sugestia, że jest ktoś gotów tyle zapłacić, ale to kwestia drugorzędna, moim zdaniem natomiast nie sposób nie przyklasnąć temu krawiectwu: kobiece, eleganckie, niewulgarne, niewyzywające, szanujące tradycję, wyraźnie zgodnie z sugestią Donalda Trumpa, czyli - konserwatywne i piękne (ech, gdyby tylko takie ubiory można było spotkać na ulicach...)
ta pani po lewej mogłaby bez obaw i bez skrępowania pójść w tym stroju do spowiedzi do o. Pio a wygląda kobieco i ładnie (natomiast panie po prawej powinny w celu ładnego wyglądu trochę bardziej zadbać o higienę, to wszystko)
Tusk zadeklarował, że nie jest od załatwiania polskich spraw bo mu nie wypada, być może nie-Tusk jednak coś da w zamian za poparcie. Dla Polski lepszym kandydatem jest nie-Tusk.
Nie oczekuję, że Koleżeństwo zrozumie, ale te dwa teksty zrobiły mi dzisiaj dzień:
1. W komentarzu do filmiku "The Beatles - White Album Unplugged": "I was really hoping to hear what an acoustic version of Revolution 9 would sound like"
2. "Phil Spector is in prison right now. Although it was for murder, I like to think it's his punishment for ruining Let It Be with his shit production"
Pierwsza była Cecylia Malik, krakowska performerka, aktywistka i ekolożka, która usiadła na pniu ściętego drzewa i karmiła kilkumiesięcznego synka piersią. W sobotę do Malik dołączyły inne krakowianki. To był protest cichy, ale przerażający.
A przeciw czemu ten protest był ? Czy przeciw +500 bo dzieci widzę ? Pewnie bardziej przeciw cięciu drzew, ale nie widzę czy to las czy co innego.
Tak przy okazji to fajne zajęcie być performerem. Ja myślę że mógłbym wiele zdziałać jako taki performer. Pomysły rodzą mi się jak króliki, a specjalnych kwalifikacji i wykształcenia na performera nie potrzeba. Wystarczy trochę odwagi i bezczelności no i owe pomysły. Mam predyspozycje. Może jakiś konkursik na scenariusz performasu ? Podam parę aktualnych tematów: "Wyjątkowa kasta","Król Europy", "Grabić zagrabione - rzecz o kamienicach" itd.
Komentarz
natomiast nie sposób nie przyklasnąć temu krawiectwu: kobiece, eleganckie, niewulgarne, niewyzywające, szanujące tradycję, wyraźnie zgodnie z sugestią Donalda Trumpa, czyli - konserwatywne
i piękne
(ech, gdyby tylko takie ubiory można było spotkać na ulicach...)
ta pani po lewej mogłaby bez obaw i bez skrępowania pójść w tym stroju do spowiedzi do o. Pio
a wygląda kobieco i ładnie
(natomiast panie po prawej powinny w celu ładnego wyglądu trochę bardziej zadbać o higienę, to wszystko)
@karnkowski
Mam pomysł na drastyczny reality show: uczestnicy muszą przeżyć miesiąc w Warszawie, mając do dyspozycji jedynie 10 tys. zł.
nie ma to jak dobry wykres
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
1. W komentarzu do filmiku "The Beatles - White Album Unplugged":
"I was really hoping to hear what an acoustic version of Revolution 9 would sound like"
2. "Phil Spector is in prison right now. Although it was for murder, I like to think it's his punishment for ruining Let It Be with his shit production"
)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Tak przy okazji to fajne zajęcie być performerem. Ja myślę że mógłbym wiele zdziałać jako taki performer. Pomysły rodzą mi się jak króliki, a specjalnych kwalifikacji i wykształcenia na performera nie potrzeba. Wystarczy trochę odwagi i bezczelności no i owe pomysły. Mam predyspozycje. Może jakiś konkursik na scenariusz performasu ? Podam parę aktualnych tematów: "Wyjątkowa kasta","Król Europy", "Grabić zagrabione - rzecz o kamienicach" itd.
O tak:
https://www.facebook.com/jiri.eisner.7/videos/970227243038387/