Dobra polityka imigracyjna może Polsce pozwolić zarobić i dogonić Zachód w ciągu jednego pokolenia zamiast dwóch. Musimy jednak pozyskiwać cudzoziemców młodych i wysoko wykwalifikowanych, bo tacy najbardziej dokładają się do gospodarczego wzrostu i nie są obciążeniem dla finansów publicznych.
SzPani @JoankaSW mam do Pani ogromną prośbę. W nawale informacji na Pani temat które zalewają moją skrzynkę znalazła się między innymi taka:
„Wielgus to była żoną Jacka Scheuringa, gitarzysty nazistowskiego zespołu Zadruga, swoją drogą bardzo porządny człowiek, i można ją zobaczyć w 2 minucie załączonego wideo z koncertu tej kapeli. Aśka biegała wtedy w glanach i flejersach”.
Jak udało mi się potwierdzić w kilku źródłach, faktycznie była Pani żoną owego skina, ale nie mam pewności, czy to Pani występuje w załączonym materiale filmowym. Będę wdzięczny za rozwianie wątpliwości, gdyż lubię dochowywać rzetelności w publikowanych informacjach, i tak jak w przypadku relacji z wesela mam papierowe oświadczenia świadków, tak tutaj niestety nie mam pewności co do jednoosobowego źródła.
Jako ciekawostkę dodam, że w Internecie ruszyła akcja Pani dawnych znajomych, którzy przetrzepują właśnie archiwa fotograficzne z lat Pani związku z Panem Jackiem. Nie wiem za bardzo jaki ma cel, ale nadmieniam o tym na wypadek gdyby Pani o ty nie wiedziała.
Zespół powstał w 1989 roku w Toruniu (przedtem nosił nazwę,,Pluton E''). Należał on do ścisłej czołówki zespołów nurtu neopogańsko-narodowego, dla którego charakterystycznym było odwoływanie się w tekstach do starosłowiańskich mitów i odrzucenie chrześcijaństwa będącego ,w ich mniemaniu, obcą, "zamorską" ingerencją w słowiańską cywilizację. Zadruga realizowała tym samym postulaty przedwojennej organizacji o tej samej nazwie, której program zawierał się w haśle:
Odkatoliczyć, unarodowić, dowartościować Polaka !
Na szczęście ostatni okres działalności zespołu pokazał,że w poglądach muzyków zaszły spore zmiany. W tekstach pojawiają się odniesienia do czasów dzisiejszych, a nawet do chrześcijaństwa ("Pieśń młodych"). Mam jednak wrażenie (obym się mylił), że jest to niestety raczej ukłon w stronę tradycji niż przejście na pozycje katolickie ... O ile tematyce tekstów Zadrugi można czasami wiele zarzucić, to trzeba przyznać, że muzycznie grupa ta plasowała się w czołówce polskich zespołów - nie tylko tych należących do NSR ! Był to jeden z tych zespołów,które potrafiły wyrobić sobie własny styl, tak różny od tego co prezentuje Konkwista 88 czy Honor, który znalazł sobie uznanie nawet u tych narodowców, którzy nie byli związani z ruchami neopogańskimi.
A co mnie to obchodzi? Znaczy co mają do rzeczy detale programowe Zadrugi czy nawet jej klasa jako zespołu? W sprawie posłanki Wielgus z męża Scheuring chodzi o jej wyzywający agresywny styl, wrzaski, wyzwiska, skandalizowanie i pogardę dla tradycji i dla adwersarzy. To co Kolega napisał o Zadrudze wskazuje skąd one u posłanki pochodzą lub co ją do nich zbliżyło. Wyzwolona, bezczelna chamka. Tak jak oni. To że zdolni i dobrze grali, czy grają tylko pogarsza sprawę.
Jak jeździ to może przyjąć koczowników. Można przecież wynajmować duże pokoje w hotelach.I vana można kupić. Jak się chce to można. No i będzie im bardziej swojsko, jeśli to koczownicy.
Ale to nawet lepiej. Pod nieobecność pana Misia przybysze popilnują hawiry. By co nie zginęło lub nie zniszczyło się. Każdy z nas zna tę myśl: Czy zakręciłem gaz, czy zamknąłem lodówkę? A jak ktoś jest w mieszkaniu, to nie trzeba się martwić.
Tak mi przyszło do głowy ze może by tych najbardziej gościnnych i solidarnych przesiedlać do Aleppo i Benghazi. Mogliby tam pokojowo i radośnie się zachowywać i dawać przykład, a uchodźcy by w międzyczasie pomieszkiwali u nich.
los napisal(a): Ale to nawet lepiej. Pod nieobecność pana Misia przybysze popilnują hawiry. By co nie zginęło lub nie zniszczyło się. Każdy z nas zna tę myśl: Czy zakręciłem gaz, czy zamknąłem lodówkę? A jak ktoś jest w mieszkaniu, to nie trzeba się martwić.
No i wtylewizji podebrało losowego pomysła. Dodało jedynie podlewanie kwiatków.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Komentarz
Wychować jak widzę też umio.
Jeśli nie jak stodoła, to jak co?
5 godz. ·
SzPani @JoankaSW mam do Pani ogromną prośbę. W nawale informacji na Pani temat które zalewają moją skrzynkę znalazła się między innymi taka:
„Wielgus to była żoną Jacka Scheuringa, gitarzysty nazistowskiego zespołu Zadruga, swoją drogą bardzo porządny człowiek, i można ją zobaczyć w 2 minucie załączonego wideo z koncertu tej kapeli. Aśka biegała wtedy w glanach i flejersach”.
Jak udało mi się potwierdzić w kilku źródłach, faktycznie była Pani żoną owego skina, ale nie mam pewności, czy to Pani występuje w załączonym materiale filmowym. Będę wdzięczny za rozwianie wątpliwości, gdyż lubię dochowywać rzetelności w publikowanych informacjach, i tak jak w przypadku relacji z wesela mam papierowe oświadczenia świadków, tak tutaj niestety nie mam pewności co do jednoosobowego źródła.
Jako ciekawostkę dodam, że w Internecie ruszyła akcja Pani dawnych znajomych, którzy przetrzepują właśnie archiwa fotograficzne z lat Pani związku z Panem Jackiem. Nie wiem za bardzo jaki ma cel, ale nadmieniam o tym na wypadek gdyby Pani o ty nie wiedziała.
Z wyrazami
Rafał Otoka-Frąckiewicz
z punkiem to ma mało wspólnego
Zespół powstał w 1989 roku w Toruniu (przedtem nosił nazwę,,Pluton E''). Należał on do ścisłej czołówki zespołów nurtu neopogańsko-narodowego, dla którego charakterystycznym było odwoływanie się w tekstach do starosłowiańskich mitów i odrzucenie chrześcijaństwa będącego ,w ich mniemaniu, obcą, "zamorską" ingerencją w słowiańską cywilizację. Zadruga realizowała tym samym postulaty przedwojennej organizacji o tej samej nazwie, której program zawierał się w haśle:
Odkatoliczyć, unarodowić, dowartościować Polaka !
Na szczęście ostatni okres działalności zespołu pokazał,że w poglądach muzyków zaszły spore zmiany. W tekstach pojawiają się odniesienia do czasów dzisiejszych, a nawet do chrześcijaństwa ("Pieśń młodych"). Mam jednak wrażenie (obym się mylił), że jest to niestety raczej ukłon w stronę tradycji niż przejście na pozycje katolickie ...
O ile tematyce tekstów Zadrugi można czasami wiele zarzucić, to trzeba przyznać, że muzycznie grupa ta plasowała się w czołówce polskich zespołów - nie tylko tych należących do NSR ! Był to jeden z tych zespołów,które potrafiły wyrobić sobie własny styl, tak różny od tego co prezentuje Konkwista 88 czy Honor, który znalazł sobie uznanie nawet u tych narodowców, którzy nie byli związani z ruchami neopogańskimi.
Po wydaniu ostatniej płyty zespół zmienił nazwę na "NaRa".
http://www.phalanx.pl/tworcy/muzyka/bio1/info/zadruga/
pyta : czy zastałam pana Rusinek?
ale ja się deklinuję!
o to przepraszam, zadzwonię poźniej
szszszszkoda, go
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia