pantelej napisal(a): "Rządowy zespół ds. polityki imigracyjnej pod kierownictwem Jerzego Kwiecińskiego, ministra rozwoju, w składzie którego jest także Bartosz Marczuk, wiceminister rodziny, pracy i polityki społecznej zbada, jakie są przyczyny emigracji młodych Polaków, ale także, co skłoniłoby ich do powrotu."
Dziś pod moim wiejskim sklepem. Siedzimy sobie popijając soczki. Cieplutko. Jedzie kolumna 14 policyjnych nysek oraz policyjna karetka. Gość - kolarz w wieku podstarzałym, który tu nadjechał od strony Warszawy i odpoczywa sobie na ławeczce rzucił głośno: - O, jadą pilnować tego durnego pomnika Kaczora, bo jest plan, żeby przed jutrem to gówno rozwalić. Dziadyga gada to i rechoce zadowolony. Na to miejscowy facet, który też sobie przysiadł i pije piwko: - Tak słucham co pan plecie i powiem panu, że jakby wam, takim jak pan, postawili pomnik gołej dupy, to byście latali tam z kwiatkami i bili pokłony w podziękowaniu za uwiecznienie miejsca, z którego wyrasta wam rozum. Kolarz prychnął i jak niepyszny odjechał, żegnany niechętnym pomrukiem towarzystwa zgromadzonego w naszej podsklepowej kawiarni.
Podpisywanie palcem na ekraniku jakiegoś urządzonka... postępująca barbaryzacja... Niedługo zapewne nawet krzyżyk nie będzie potrzebny, wystarczy odcisk palca albo skan siatkówki... Kiedy wreszcie będzie wojna! (
Tak na marginesie (skojarzenie ze zdjęciem). Nie tak dawno Franciszek Pieczka obchodził swoje 90-te urodziny. Zaprosił z tej okazji wszystkich parafian na Uroczystą Mszę Świętą, a już w przeddzień przyozdobił wizerunek Matki Boskiej Częstochowskiej pięknym bukietem z 90-u purpurowych róż.
extraneus napisal(a): Podpisywanie palcem na ekraniku jakiegoś urządzonka... postępująca barbaryzacja... Niedługo zapewne nawet krzyżyk nie będzie potrzebny, wystarczy odcisk palca albo skan siatkówki... Kiedy wreszcie będzie wojna! (
No ale ossohozi Kolegu? Postęp, industrializacja i elektryfikacja!
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): No ale ossohozi Kolegu? Postęp, industrializacja i elektryfikacja!
Jakżem mazał paluchem po okienku poczułżem się jak małpa jaka.
A z innej strony: ja nawet nie potrafię opisać, co zrobiłem. Podpis wiadomo: skrobinami grafitu z ołówka kreślę znak, któremu reguły języka nadają znaczenie a potem norma prawna dodaje jeszcze znaczenie prawne.
A potarcie palcem po ekranie jakiegoś tabletu? Nie mam pojęcia co to jest!
pan poseł Tadeusz CYMAŃSKI (Solidarna Polska Zbigniewa Ziobry) powiedział:
Teraz przeżywam rozkosz, chwilami nawet, nie chcę porównywać tego do orgazmu, ale powiem, że to ekstaza socjalistyczna, kiedy widzę, co się w Polsce dzieje i co jeszcze będzie działo w kwestiach socjalnych
pan poseł Tadeusz CYMAŃSKI (Solidarna Polska Zbigniewa Ziobry) powiedział:
Teraz przeżywam rozkosz, chwilami nawet, nie chcę porównywać tego do orgazmu, ale powiem, że to ekstaza socjalistyczna, kiedy widzę, co się w Polsce dzieje i co jeszcze będzie działo w kwestiach socjalnych
żeby rozdać trza nazbierać extaza ma to do siebie, że pewne reakcje są poza kontrolą. nie wiem czy chciałbym oglądać jego extazę. niezależnie od tego z jakim medium typu tv jest zaprzyjaźniony
Jerzy Stuhr: "Ostatnie czasy zniszczyły dążenie całego mojego życia - całe życie chciałem być Europejczykiem, zostać przez nich uznany, że będę na równi, że będę doceniony".
Komentarz
I bida instytucjonalna.
Dziadyga gada to i rechoce zadowolony. Na to miejscowy facet, który też sobie przysiadł i pije piwko: - Tak słucham co pan plecie i powiem panu, że jakby wam, takim jak pan, postawili pomnik gołej dupy, to byście latali tam z kwiatkami i bili pokłony w podziękowaniu za uwiecznienie miejsca, z którego wyrasta wam rozum.
Kolarz prychnął i jak niepyszny odjechał, żegnany niechętnym pomrukiem towarzystwa zgromadzonego w naszej podsklepowej kawiarni.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Niedługo zapewne nawet krzyżyk nie będzie potrzebny, wystarczy odcisk palca albo skan siatkówki...
Kiedy wreszcie będzie wojna! (
Nie tak dawno Franciszek Pieczka obchodził swoje 90-te urodziny. Zaprosił z tej okazji wszystkich parafian na Uroczystą Mszę Świętą, a już w przeddzień przyozdobił wizerunek Matki Boskiej Częstochowskiej pięknym bukietem z 90-u purpurowych róż.
Tu se Kolega poczyta o perspektywach podstępnego postępa. Długie, ale z nóg stopniowo zwala: https://waitbutwhy.com/2017/04/neuralink.html
A z innej strony: ja nawet nie potrafię opisać, co zrobiłem. Podpis wiadomo: skrobinami grafitu z ołówka kreślę znak, któremu reguły języka nadają znaczenie a potem norma prawna dodaje jeszcze znaczenie prawne.
A potarcie palcem po ekranie jakiegoś tabletu? Nie mam pojęcia co to jest!
(jak na rysunku wyżej)
stare, od 2009
noale wcześniej nikt tego nie robił
zbytki panie zbytki w tych głowach
oras
na anty podach można sie napić lub okąpać
https://finefoodwholesalers.com.au/listing/camel-milk-nsw-muswellbrook-camel-milk-wholesale-supplier
Można też pojechać za miasto, gdzie doją prosto do torebki foliowej i pożywać jeszcze ciepłe. Mniam.
Wygramy z dwoma palcami w dupie!
extaza ma to do siebie, że pewne reakcje są poza kontrolą.
nie wiem czy chciałbym oglądać jego extazę. niezależnie od tego z jakim medium typu tv jest zaprzyjaźniony
15 kwi
Swoją drogą Gawłowski będzie mógł przez te trzy miesiące być naprawdę blisko z wyborcą...