Skip to content

Humer

1174175177179180456

Komentarz

• KAnia napisal(a):
    Jerzy Stuhr: "Ostatnie czasy zniszczyły dążenie całego mojego życia - całe życie chciałem być Europejczykiem, zostać przez nich uznany, że będę na równi, że będę doceniony".
    Wyznanie idioty zacytował Stanisław Janecki na tt
    może on nie ma świadectwa urodzenia i chrztu? ;-)
  • Ależ on jest nowoczesnym Europejczykiem. I w tym właśnie problem - w tych nowoczesnych Europejczykach, w ich poziomie intelektualnym, dążeniach, motywacjach, morale.
  • Rafał napisal(a):
    Ależ on jest nowoczesnym Europejczykiem. I w tym właśnie problem - w tych nowoczesnych Europejczykach, w ich poziomie intelektualnym, dążeniach, motywacjach, morale.
    To wszyscy wiemy, ale mimo wszystko, tak przy ludziach pokazywać... Trochę niesmaczne.
  • KAnia napisal(a):
    Jerzy Stuhr: "Ostatnie czasy zniszczyły dążenie całego mojego życia - całe życie chciałem być Europejczykiem, zostać przez nich uznany, że będę na równi, że będę doceniony".
    Nie tyle idioty, bo Stuhr idiotą nie jest, co raczej człowienia beznadziejnie aspirującego.

To piękne wyznanie, bo krótkie i szczere. Ściśle tłumaczy, dlaczego rządzący Polską ludzie z UD, UW, PO zachowywali się tak jak się zachowywali.

Raczej takie aspiracje obce są SLD czy PSL, dlatego z nimi łatwiej się dogadać.

Natomiast PiS? Po prawdzie, dlategom na nich głosował, że myślałem, że "uznanie Europejczyków" mają centralnie w nosie. Zaś niestety od jakiegoś pół roku mam wrażenie, że brak tego "uznania, docenienia" coraz ich bardziej uwiera. A to z kolei uwiera mnie.
  • KAnia napisal(a):
    Jestem niezmiernie wdzięczny panu Szturu, bo przepięknie, jasno i prosto oddał stan ducha salonowego światka i wszystkich tych, w których imieniu stanowią elitę.
    Jedno zdanie, a lepiej opisuje ich percepcję świata i motywacje, niż tony (i tomy) analiz.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):

Raczej takie aspiracje obce są SLD czy PSL, dlatego z nimi łatwiej się dogadać
    Humer, więc tak mi się skojarzyło ;)
    witold gadowski‏ @GadowskiWitold · 4 godz.4 godziny temu

Zacieśnia się współpraca pomiędzy PAD i szefem PSL Kosiniakiem (obaj z Krakowa) akuszerem jest emerytowany hierarcha.

• edytowano April 2018
    jak ksiondz zabiera się do organizacji porodu to sie obawiam, bo skąd ta wiedza?
  • Oby się tylko (nie) udusili pępowiną.
  • rdrrdr
    edytowano April 2018
    .

• peterman napisal(a):
    Oby się tylko (nie) udusili pępowiną.
    Pępkówką.
  • Pan, wójt i pleban w wersji AD 2018 - Duda, Kamysz i Dziwisz(?).
  • Rafał napisal(a):
    Pan, wójt i pleban w wersji AD 2018 - Duda, Kamysz i Dziwisz(?).
    :))
  • W 1995 r. za pana robił Michnik, a za plebana Tischner, więc ja uważam, że to mocny postęp ;)
  • rozum.von.keikobad napisal(a):
    W 1995 r. za pana robił Michnik, a za plebana Tischner, więc ja uważam, że to mocny postęp ;)
    a za wujta Kwas.
  • qiz napisal(a):
    rozum.von.keikobad napisal(a):
    W 1995 r. za pana robił Michnik, a za plebana Tischner, więc ja uważam, że to mocny postęp ;)
    a za wujta Kwas.
    Raczej Cimoszko.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• qiz napisal(a):
    rozum.von.keikobad napisal(a):
    a za wujta Kwas.
    He he.
    Bardziej obstawiałbym nawet Pawlaka czy Zycha... w każdym razie w tytule wiadomej książki wójta już nie było, lud nie był interesujący nawet pod tą postacią.
  • akurat pomiędzy rozmowami chłopi zyskali najwięcej
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    KAnia napisal(a):
    Nie tyle idioty, bo Stuhr idiotą nie jest, co raczej człowienia beznadziejnie aspirującego.

To piękne wyznanie, bo krótkie i szczere. Ściśle tłumaczy, dlaczego rządzący Polską ludzie z UD, UW, PO zachowywali się tak jak się zachowywali.

Raczej takie aspiracje obce są SLD czy PSL, dlatego z nimi łatwiej się dogadać.

Natomiast PiS? Po prawdzie, dlategom na nich głosował, że myślałem, że "uznanie Europejczyków" mają centralnie w nosie. Zaś niestety od jakiegoś pół roku mam wrażenie, że brak tego "uznania, docenienia" coraz ich bardziej uwiera. A to z kolei uwiera mnie.

Idioty. Trudno sobie wyobrazić bardziej idiotyczny cel życia.
    Mentalny podczłowiek aspiruje do bycia człowiekiem. Inaczej - ludzka małpa chciałaby stać się człowiekiem, czyli innym gatunkiem. Cel z góry skazany na klęskę.

Idiota przy tym nie zauważa, że jako Polak ma takie dziedzictwo, któe sytuuje go nieporównanie wyżej od innych "Europejczyjków".
  • Heh. Przypomniało mi się, jak Tytus de Zoo był na siłę uczłowieczany w komiksie. Też nie poszło najlepiej.
  • KazioToJa napisal(a):
    akurat pomiędzy rozmowami chłopi zyskali najwięcej
    Bo chłopi mieli wyjebane. Ilu ich tam było w Sejmie? 213? Bo nie pamiętam
  • "Pies Hummelsa jest w znakomitej formie"

Temat humer, ale ja nie żartuję, to serio padło na antenie TVP. Komentatora nawet nie zgadujcie, komentatorów jest wielu, Szpakowski jest jeden.
    Swoją drogą jest coś, co bym nazwał paradoksem Szpaka, nudny mecz jest w stanie rozkręcić swoimi kuriozalnymi bon-motami, ale dobry zarżnie stronniczym, kiepskim komentarzem.
  • edytowano April 2018
    "Bertoni!!! Bertoni!!!! Chyba jeszcze nigdy nie był ściskany przez tylu mężczyzn i przez tylu mężczyzn całowany!!!"
    (finał Argentyna-Holandia, 1978)

Ten akurat nie był nudny a potrafił rozśmieszyć ;-)
  • ząb zupa zębowa
    dąb itd. itd. itd. ;)

image
  • "Zbombarduję za jedzenie"
  • Warząchiew tulący miskę z zupą do memłona musiał cudnie wyglądać.
  • Ci ludzie są po prostu żenujący. Dno.
  • Czepiacie się frajerszczaki! Warzęcha pokazał swoją erudycję w praktyce ("Człowiek głupstwo, sałatki szkoda!") a wy się z zazdrości żołądkujecie.
  • Zostanie premierem?
  • Ministrem d/s przedsiębiorczości.
  • edytowano April 2018
    Trwają panele. Nuuuuuda.
    Za to w foyer - emocjonujący kolejny film z serii Łyżka Do Gara 3 z rewelacyjnym macho w roli głównej.
    Kto został na sali niech żałuje!

ps.
    dlaczego to nie jest Psychiatryk? :)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.