Skip to content

Humer

1176177179181182456

Komentarz

• Ale takiej figury po sześćdziesiątce, jaką zachował pan senator, to każdy z nas może sobie życzyć! ;)
  • edytowano May 2018
    extraneus napisal(a):
    Ale takiej figury po sześćdziesiątce, jaką zachował pan senator, to każdy z nas może sobie życzyć! ;)
    nosz kur... marzenie

jakbym miał taka figurę to tez bym chyba szukał dzikiej plaży
  • los napisal(a):
    I nie ma zajoba na punkcie ludzi.
    O tak!
  • edytowano May 2018
    Brzost napisal(a):
    extraneus napisal(a):
    Posłowie PiS dostali zakaz udziału w I Marszu Św. Huberta >:/
    Tak zupełnie bez związku mi się przypomniało... w 2000 roku Szyszko poleciał z rządu Buzka za lojalność wobec Jarosława, którego prawie wszyscy wtedy opuścili.
    Tylko że jakby nie do końca... ;)

Szyszko był ministrem w rządzie Buzka do 19 października 1999 r. Potem ministrem został Antoni Tokarczuk (PC, potem jakieś PPChD). Potem Szyszko był sekretarzem stanu w Kancelarii PRM oddelegowanym do jakichś negocjacji międzynarodowych. Tyle wikcia, ale fakt odejścia Szyszki z ministrowania już w 1999 r., czyli przed powrotem Kaczyńskich do polityki potwierdza w 3 niezależnych artykułach. Jak ktoś nie wierzy może posprawdzać w wydaniach Monitora Polskiego.

Co do tego, że "prawie wszyscy opuścili" Jarosława w 2001 r. (w 2000 r. akurat Kaczyńscy, wraz z powołaniem Lecha na stanowisko ministra sprawiedliwości zaliczyli jeden z najbardziej efektownych powrotów III RP), to też nie jest prawda. Po wyrzuceniu Lecha Kaczyńskiego z rządu, odszedł z rządu m. in. Ujazdowski, jedyny ówcześnie pozostały minister z Przymierza Prawicy (potem wchłoniętego przez PiS) oraz pomniejsi urzędnicy związani z PiS i PP. Wtedy odszedł też Szyszko. Klub PiS pod koniec kadencji - czyli już po tym wyrzuceniu Kaczyńskiego - liczył 18 osób. Skład tutaj: http://www.sejm.gov.pl/archiwum/kluby/kadencja3/pos_pis.htm

Oczywiście jakaś 1/3 tego klubu nie jest, delikatnie mówiąc, ulubieńcami tutejszej większości ;)
  • rozum.von.keikobad napisal(a):

Tylko że jakby nie do końca... ;)

Szyszko był ministrem w rządzie Buzka do 19 października 1999 r. Potem ministrem został Antoni Tokarczuk (PC, potem jakieś PPChD). Potem Szyszko był sekretarzem stanu w Kancelarii PRM oddelegowanym do jakichś negocjacji międzynarodowych. Tyle wikcia,
    OK, pomyliłem daty 1999 i 2000, mając na myśli pozbawienie go resortu środowiska i to była wyraźna zemsta za odmowę wejścia do nowej partii Tokarczuka, powstałej z połączenia resztek PC z PChD. Natomiast owo powołanie na sekretarza stanu ("Pełnomocnik Rządu ds Konwencji Klimatycznej") było wymuszone przez sytuację, tzn. objęcie przez Polskę przewodnictwa Konwencji Klimatycznej, której prezydentem na kolejny rok został wówczas wybrany Szyszko. Gdyby nie wtedy został powołany, to Polska straciłaby to przewodnictwo. Powiedziałem 2000, bo miałem wówczas z tej okazji krótki epizod okołorządowy ;-)
  • extraneus napisal(a):
    Posłowie PiS dostali zakaz udziału w I Marszu Św. Huberta >:/
    No nie dziwota, w końcu posłują najbardziej anty-myśliwskiej partii w historii Polski.
  • los napisal(a):
    I nie ma zajoba na punkcie ludzi.
    Myślę, że coraz bardziej go to tałatajstwo po prostu wkruwia.
  • Kolano prezesa rozbolało, bo kopnął nie tych ludzi co trzeba?
  • :D Kara Boska.
  • Spoko, ma jeszcze jedną nogie i jeszcze jedno Mściwe Kolano. >:)
  • rdrrdr
    edytowano May 2018
    nic
  • edytowano May 2018
    Zemsta jak zemsta... w czasach AWS były ścisłe parytety komu się ile należy, Krzaklewski ponoć napisał osobiście jakiś program komputerowy, który to liczył. Po wchłonięciu większości PC przez PPChD z układanki resort trafiał do PPChD, Szyszko nie przechodząc tam po prostu stracił oparcie polityczne, to "parytetowe". Ale dzięki za wyjaśnienie co do roku, myślałem, że chodziło o wylot Kaczyńskiego z rządu w 2001 r., teraz wszystko bardziej się zgadza :)
  • Powoli zapominamy że kiedyś było dwóch Kaczyńskich...
  • Skoro nawet Manitou zapomniał.
  • Afferra jest ;)

image
  • edytowano May 2018
    Trochę kurzo wyszło ;)

No dobra pośmialim się, a kiedy lustracja Największej Prawicowej Blogerki? Premierze Gliński, heloł?
  • Nikt nie zapłakał za Rysiem?

;))

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• rdrrdr
    edytowano May 2018
    czesc glosow .N przejdzie do PO, chyba ze wzmocni partie Nowackiej

nie wiedzialem, ze

http://math.uni.lodz.pl/~lubnauer/files.php#main
  • edytowano May 2018
    A ja na Marszu Świętego Huberta byłem. PiS ochujał na punkcie myśliwych, uboju rytualnego i zwierząt futerkowych. PiS-u nie było, byli za to Winnicki z synem, Bosak i Zawisza oraz ONR, hłe, hłe...
  • edytowano May 2018
    rdr napisal(a):
    czesc glosow .N przejdzie do PO, chyba ze wzmocni partie Nowackiej

nie wiedzialem, ze

http://math.uni.lodz.pl/~lubnauer/files.php#main
    No tak, było kiedyś o niej. Mój syn chodził z jej córką do jednej klasy w podstawówce. Wydawała się miła i rozsądna, ale widać coś pod czaszką kipiało i sumienie chorowało. Zniknęła mi z oczu na blisko 10 lat i pojawiła się u Ryska. Zestaw poglądów, zachowań i kompletny brak wstydu z powodu ordynarnych kłamstw pozycjonuje ją i predystynuje do jakiejś formacji z Zandbergiem i Palikotem. Na platfusów jest zbyt fanatycznie lewacka.
  • vigilate napisal(a):
    A ja na Marszu Świętego Huberta byłem. PiS ochujał na punkcie myśliwych, uboju rytualnego i zwierząt futerkowych. PiS-u nie było, byli za to Winnicki z synem, Bosak i Zawisza oraz ONR, hłe, hłe...
    To prawda- to mój największy wkurw na PIS w tym roku
  • Dyzio_znowu napisal(a):
    vigilate napisal(a):
    Dziwne; mój też - mimo że nigdy nie polowałem, nie ubijałem rytualnie i nie futerkowałem.
  • Eeee tam, w agonii różne rzeczy można robić.
  • Dyzio_znowu napisal(a):
    vigilate napisal(a):
    Mój chyba też, ale ma konkurencję w postaci ustawy 2.0 ;-) Chociaż i tak jest chyba lepsza od pierwotnej wersji.
  • ad. marszu Św. Huberta

1. Co to jest/ kim są "Ekologiczne Forum Młodzieży"/ Marcelina Puchalska, Adam Gąsiorowski?
    2. Co to jest "Stowarzyszenia Leśników i Właścicieli Lasów"? (Stefan Traczyk, nadleśniczy)
    3. Czy Polski Związek Łowiecki poparł/ był przeciw/ nie odzywa się?
    Ale był ks. Tomasz Duszkiewicz, kapelan Dyrekcji Generalnej Lasów Państwowych.
    4. Czy Lasy Państwowe poparły/ wpsierału?

Dużo ich nie było.... (nawet gosc.pl podaje liczbę ok. 250) (zgłoszono manifestację na 5.000)
    image

oraz Winnicki....
    także ten-tego, mnie to śmierdzi... Nie dziwię sie, że i rząd i Radio Maryja się dystansują...
    radiomaryja.pl
    ... Pragniemy poinformować, że artykuł pt. „Z Rydzykiem i Szyszko na czele. Wielki marsz niezadowolonych z rządu PiS”, opublikowany przez portal „Wirtualna Polska” i powielany przez inne media zawiera kłamliwe informacje....
  • @romeck
    ad1) - Stowarzyszenie z Białegostoku powstałe jako kontrakcja dla ekofilów
    ad2) - jedno z raczkujących stowarzyszeń właścicieli. Stefan Traczyk był jednym z inicjatorów, ale niedawno został nadleśniczym w LP, w Jabłonnie k. Warszawy.
    ad3) - Nie zauważyłem aby się odzywał
    ad4) - Nie wspierały. Na stronie głównej jest dementi jakoby miały być organizatorem. Ks. Duszkiewicz był tam z własnej inicjatywy.
    ad Winniczkum) Była okazja, to się przykleił :-)

• @Brzost Dzięki!
    Czyli OK? Czyli warto by było się (rządowi, Lasom, Łowcom) "przyklejać"?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.