Skip to content

Humer

1219220222224225456

Komentarz

• Odrzutki -są.
    Czekam na Wannolot !
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Wannolot!
    Drżyjcie Szwedzi.
  • peterman napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Wannolot!
    Drżyjcie Szwedzi.
    A czemuż to akurat Szwedzi mieliby drżeć?
  • Maria napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Wannolot!
    Drżyjcie Szwedzi.
    A czemuż to akurat Szwedzi mieliby drżeć?Idzie zemsta za potop szwedzki! Przed wannonautami mokra robota.

Maria napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Wannolot!
    Drżyjcie Szwedzi.
    Idzie zemsta za potop szwedzki! Przed wannonautami mokra robota.

Iiii...tam, szkoda, panie wanien. Te idioty same się wykończą ręcyma muślimów ściągniętych i hołubionych na własne życzenie.
  • Ale bezcenne dobra kultury podp***dolone (słowo 'kradzież' byłoby tu zbyt estetyczne) wieki temu same nie przypłyną nazad.
    Roboty jest po łokcie.
    Maria napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Wannolot!
    Drżyjcie Szwedzi.
    Idzie zemsta za potop szwedzki! Przed wannonautami mokra robota.

Jedna z moich ulubionych scen z TRiA :)
  • edytowano August 2019
    natenczas napisal(a):
    Ale bezcenne dobra kultury podp***dolone (słowo 'kradzież' byłoby tu zbyt estetyczne) wieki temu same nie przypłyną nazad.
    Roboty jest po łokcie.
    Na wystawę polskich precjozów (Zamek Królewski) z XVI-XVII w. dranie nie odważyli się wypożyczyć ani jednego eksponatu. Były piękne okazy z Wilna, Łotwy, USA, coś przysłał Paryż, nie mówiąc o prywatnych kolekcjach, oczywiście unikatowe zbiory polskie (zwłaszcza hojnie zaprezentowali ukryty do tej pory przed ludzkimi oczami skarbiec paulini z Jasnej Góry). Natomiast Szwedzi - nic.
  • peterman napisal(a):
    No, dobra, postanowiłam poprzynudzać i dopytać:
    co to do jasnego gwinta jezd TRiA?!

• Maria napisal(a):
    natenczas napisal(a):
    Ale bezcenne dobra kultury podp***dolone (słowo 'kradzież' byłoby tu zbyt estetyczne) wieki temu same nie przypłyną nazad.
    Roboty jest po łokcie.
    Na wystawę polskich precjozów (Zamek Królewski) z XVI-XVII w. dranie nie odważyli się wypożyczyć ani jednego eksponatu. Były piękne okazy z Wilna, Łotwy, USA, coś przysłał Paryż, nie mówiąc o prywatnych kolekcjach, oczywiście unikatowe zbiory polskie (zwłaszcza hojnie zaprezentowali ukryty do tej pory przed ludzkimi oczami skarbiec paulini z Jasnej Góry). Natomiast Szwedzi - nic.
    Ot, pradawne, niepisane i barbarzyńskie zasady dyplomacji. Zrabowane dobra kultury stanowią tabu, czasem udaje się ich nieistnienie, a co od zasady nie zwraca się ich i na wszelki wypadek nie wypożycza.
  • Maria napisal(a):
    peterman napisal(a):

https://marcinczyta.blogspot.com/2013/12/tytus-romek-i-atomek-ksiega-v-podroz-do.html?m=1
  • extraneus napisal(a):
    image
    Moję zdanię jakbysz Kukic wyśpieweł pustolaty Pesesela to mukby tem odrodzeć kulture pankowo. Chibasz isz koncerwatywno planywa sie pszekwalifikać na dyska pola.

• edytowano August 2019

Humer jest po minucie i trzech sekundach, a potem jeszcze 3:35
  • Maria napisal(a):
    natenczas napisal(a):
    Roboty jest po łokcie.
    Widziałem. Ostatniego dnia ekspozycji. Piękna wystawa swoją drogą.
  • peterman napisal(a):
    Maria napisal(a):
    peterman napisal(a):

https://marcinczyta.blogspot.com/2013/12/tytus-romek-i-atomek-ksiega-v-podroz-do.html?m=1

To był pierwszy komiks z papciochmielowej serii, jaki miałem w rękach, w wieku około 7 lat. Wyróżniał się też od innych tym, że nie miał "wstępu" ani "posłowia" tylko "wśrodek" :-)
  • Miewał też "Porysunkowie".
  • i filmiki też
  • Nasz były kolega z FF wróży Brejzom (tym od tojtojów) świetlaną przyszłość :-)
    image
  • Ciekawe1 czy nadal jest płaskoziemcą.
  • ta postac z dawnych czasow kojarzy mi sie z obrotnym/owym karierowiczem
  • Brzost napisal(a):
    Ciekawe1 czy nadal jest płaskoziemcą.
    Ciekawe czy nadal jest w ZSL-u.

• van.den.budenmayer napisal(a):
    Brzost napisal(a):
    Ciekawe czy nadal jest w ZSL-u.

Ostatnio ZSL w ogóle robi za miłą przystań dla naszych b. Kolegów.
  • Brzost napisal(a):
    Kolega mi przypomniał jak kiedyś oficjalny profil płaskoziemców na ćwirterze napisał z dumą: "płaskoziemcy mają zwolenników na całej kuli ziemskiej!"
  • Brzost napisal(a):
    Zanim mnie zbanował, zapytałem go o to na TT - powiedział, że płaskoziemcem nigdy nie był (do kreacjonizmu nadal się przyznaje)
  • Koszula fajna, a można kupić bez bambusa?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.