natenczas napisal(a): Ale bezcenne dobra kultury podp***dolone (słowo 'kradzież' byłoby tu zbyt estetyczne) wieki temu same nie przypłyną nazad. Roboty jest po łokcie.
Na wystawę polskich precjozów (Zamek Królewski) z XVI-XVII w. dranie nie odważyli się wypożyczyć ani jednego eksponatu. Były piękne okazy z Wilna, Łotwy, USA, coś przysłał Paryż, nie mówiąc o prywatnych kolekcjach, oczywiście unikatowe zbiory polskie (zwłaszcza hojnie zaprezentowali ukryty do tej pory przed ludzkimi oczami skarbiec paulini z Jasnej Góry). Natomiast Szwedzi - nic.
natenczas napisal(a): Ale bezcenne dobra kultury podp***dolone (słowo 'kradzież' byłoby tu zbyt estetyczne) wieki temu same nie przypłyną nazad. Roboty jest po łokcie.
Na wystawę polskich precjozów (Zamek Królewski) z XVI-XVII w. dranie nie odważyli się wypożyczyć ani jednego eksponatu. Były piękne okazy z Wilna, Łotwy, USA, coś przysłał Paryż, nie mówiąc o prywatnych kolekcjach, oczywiście unikatowe zbiory polskie (zwłaszcza hojnie zaprezentowali ukryty do tej pory przed ludzkimi oczami skarbiec paulini z Jasnej Góry). Natomiast Szwedzi - nic.
Ot, pradawne, niepisane i barbarzyńskie zasady dyplomacji. Zrabowane dobra kultury stanowią tabu, czasem udaje się ich nieistnienie, a co od zasady nie zwraca się ich i na wszelki wypadek nie wypożycza.
Moję zdanię jakbysz Kukic wyśpieweł pustolaty Pesesela to mukby tem odrodzeć kulture pankowo. Chibasz isz koncerwatywno planywa sie pszekwalifikać na dyska pola.
Widziałem. Ostatniego dnia ekspozycji. Piękna wystawa swoją drogą.
To był pierwszy komiks z papciochmielowej serii, jaki miałem w rękach, w wieku około 7 lat. Wyróżniał się też od innych tym, że nie miał "wstępu" ani "posłowia" tylko "wśrodek" :-)
Komentarz
Czekam na Wannolot !
Iiii...tam, szkoda, panie wanien. Te idioty same się wykończą ręcyma muślimów ściągniętych i hołubionych na własne życzenie.
Roboty jest po łokcie.
Jedna z moich ulubionych scen z TRiA
co to do jasnego gwinta jezd TRiA?!
Humer jest po minucie i trzech sekundach, a potem jeszcze 3:35
To był pierwszy komiks z papciochmielowej serii, jaki miałem w rękach, w wieku około 7 lat. Wyróżniał się też od innych tym, że nie miał "wstępu" ani "posłowia" tylko "wśrodek" :-)