Skip to content

Humer

1222223225227228456

Komentarz

• nie
    było coś o kotach
    czarny kot biały kot
  • W każdym bądź razie wygląda tak, jakby spodziewał się, że już niedługo przyjdzie wywiązać się z cyrografu.
  • Brunnera widzę w tym Tusku
    image
  • A gdzie tam. Brunner to ciekawa sprawa. Grał czarny charakter, ale Karewicz był tak sympatyczny ze ludzie go lubili. W tamtych czasach nie było jeszcze takiego zidiocenia jak obecnie więc widzowie, tez ludzie prości, doskonale rozróżniali role od aktora jako osoby.

Na tym zdjęciu Brunner jest młody, radosny i pewien siebie. Tusk na zdjęciu jest stary, zmęczony i przybity. Obaj knują, jak wiemy ale inaczej.
  • Nie mogę się odnieść do reakcji ówczesnej widowni, wiem tylko że Brunner to świnia, a przy okazji niektóre rysy mają podobne (z korzyścią dla pana Karewicza). Aha, aktor udaje Niemca, polityk Polaka.
  • christoph napisal(a):
    nie
    było coś o kotach
    czarny kot biały kot
    imageObrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
    O białych mewach też:

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Repolonizacja mediów - przejęcie niemieckiej prasy w Polsce przez amerykańskiego Żyda ;))
  • TVN już przejęli i co? Trza pamiętać że media w Ameryce tak samo podłe jak gdzie indziej. No może gdyby przejęło Osservatore Romano byłoby lepiej, ale i to nie jest pewne.
  • Dlatego rozbawiło mnie święto w redakcji GaPola z okazji tego przejęcia :)
  • edytowano August 2019
    No może o tyle lepiej że teraz będzie dominował interes amerykański, a nie niemiecki. Jeśli jednak żydowski to nie jestem pewien.
  • extraneus napisal(a):
    Dlatego rozbawiło mnie święto w redakcji GaPola z okazji tego przejęcia :)
    GuPola jak widać. GuPola.
  • extraneus napisal(a):
    Dlatego rozbawiło mnie święto w redakcji GaPola z okazji tego przejęcia :)
    Proszę nie znęcać się nad niepełnosprawnymi.
  • edytowano August 2019
    No, no, no... Ktoś tu się pospieszył ze z tym śmianiem z GuPola. Ja poczekałam i chyba dobrze na tym wyszłam ;)
    KKR (Kohlberk Kravis & Roberts) to globalny fundusz inwestycyjny, tzw. private equity, założony przez Hanry’ego Kravisa, amerykańskiego miliardera, filantropa i republikanina.

Jak informuje TVP Info, w 2017 r. Kravis przeznaczył milion dolarów na inaugurację prezydentury Donalda Trumpa. Wcześniej popierał i wspierał finansowo prezydenta George’a W. Busha i ubiegającego się o to stanowisko Johna McCaina.
    https://wpolityce.pl/media/461118-axel-springer-w-rekach-amerykanow

Przepraszam za powtórkę, ale tu bardziej pasuje.
  • - Który polski filozof napisał książkę "Moje słuszne poglądy na wszystko"?
    - Lech Wałęsa.
    #1z10
    Ja bym mu uznał.
  • Maria napisal(a):
    No, no, no... Ktoś tu się pospieszył ze z tym śmianiem z GuPola. Ja poczekałam i chyba dobrze na tym wyszłam ;)
    KKR (Kohlberk Kravis & Roberts) to globalny fundusz inwestycyjny, tzw. private equity, założony przez Hanry’ego Kravisa, amerykańskiego miliardera, filantropa i republikanina.

Jak informuje TVP Info, w 2017 r. Kravis przeznaczył milion dolarów na inaugurację prezydentury Donalda Trumpa. Wcześniej popierał i wspierał finansowo prezydenta George’a W. Busha i ubiegającego się o to stanowisko Johna McCaina.
    https://wpolityce.pl/media/461118-axel-springer-w-rekach-amerykanow

Przepraszam za powtórkę, ale tu bardziej pasuje.
    Biedny Lis.
  • Niekoniecznie, zważywszy na casus telewizji z Tennessee. Nie warto chwalić dnia przed zachodem.
  • Ale warto słać donosy.
  • edytowano August 2019
    I jeszcze taki wątek z tt (trochę za długi, żeby cytować) - se non è vero è ben trovato:
  • A jednak zdjęcia koszulki nie przesłał i na posta o hotelu nie odpedział.
  • trep napisal(a):
    A jednak zdjęcia koszulki nie przesłał i na posta o hotelu nie odpedział.
    Dlategom uczoną frazę po włosku dodał :)
  • W którym poście?
  • trep napisal(a):
    W którym poście?
    W tym, w którym dałem link do tt.
  • Aaa, to tak!! Czoła chylę!

Tak samo to widziałę.
  • Exspectans napisal(a):
    trep napisal(a):
    W którym poście?
    W tym, w którym dałem link do tt.
    O, a wiki podaje, że to cytata z samego Dziordano Bruno jest! :)

• Ubogacenie królowej polskich rzek.
    image
  • Stylizacja Kini czyli sam kwiat.
    image
  • Żółtym do przodu...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.