Ja należę, do gliwickiej i korzystam. Formalnie jeszcze do wojewódzkiej małopolskiej, ale od lat nie korzystam.
Natomiast to nie jest jedyne źródło, z którego korzystam. Coś chcę przeczytać, jest w bibliotece, fajnie, nie muszę kupować, zwłaszcza jak i tak bym książki nie potrzebował na własność. Czasy, gdy było to jedyne źródło książek już chyba przeminęły.
Mniej osób płaci za treści „Gazety Wyborczej” w internecie 293,9 tys. subskrypcji cyfrowych miała pod koniec września br. „Gazeta Wyborcza” (Agora). Spółka podkreśla, że to wzrost rok do roku o 12 proc. Ale jednocześnie to o ok. 2 tys. mniej niż było trzy miesiące wcześniej. Wojciech Bartkowiak z zarządu Agory zwraca uwagę, że mogły na to wpłynąć sezonowe odpływy użytkowników, zmiany cen oraz globalny trend „recesji uwagi”.
Kiedyś myślałem, że głosowałbym na GUE/NGL. Gdy patrzę na Clare Daly i Micka Wallace’a, mam wrażenie, że widzę parodię oszalałych lewaków, wymyśloną przez prawicowego satyryka.
BTW: Z "Newsweeka" zwolniono też Aleksandra Hudzika i Waldemara Kumora. Obaj tworzyli redakcję kultury. "Gdy w marcu 2019 r. zatrudniano mnie w dziale kultury 'Newsweeka', pracowały tam cztery osoby, dziś mnie z niego zwolniono i w dziale kultura zostało zero osób. I takie to były czasy w kulturze" - Hudzik podsumował swoją 3,5-letnią współpracę z magazynem.
A reklamy z wyborcza.pl poczta wp wrzuciła mi automatycznie do spamu ;-)
Tam jest jeszcze jedna miła informacja, mianowicie Agora od trzech lat bez dywidendy (co cieszy, bo takiemu Blumsztajnowi się utło), a managerowie z milionowymi premiami w zeszłym roku.
Wcześniej też jechali na stratach a mimo doili dywidendę - mimo sprzeciwów mniejszościowych akcjonariuszy. To nie kryzys, to rezultat.
PS. W życiu nie spodziewałem się, że nabiorę sympatii do zarządu Agory i będzie ona większa od mojej naturalnej skłonności do zawiści. Bogaćcie się chopaki na zdrowie!
Exspectans napisal(a): Czy to już ten etap, że drenuje się biznes, jak tylko się da, przed zamknięciem?
To był model działania, gdzie tłuste koty, nic nie robiąc miały swoją rentę z pracy innych. Tłuste koty nie chciały przyjąć do wiadomości, że otoczenie biznesowe się zmieniło. A co do premii zarządu, to tam trafiają chciwe .... osoby, o przerośniętym ego (generalizacja nie obejmująca założycieli, jeżeli to ex rodzinna firma), więc ich działanie jest logiczne, zrealizowaliśmy cele -> benefity się należą, bo kogo (poza właścicielami) obchodzi sytuacja firmy.
Komentarz
https://salon24.pl/newsroom/1265243,unijne-bezpieczenstwo-energetyczne-niemcom-nie-udalo-zablokowac-sie-polskich-postulatow
👣
🐾
🐾
Natomiast to nie jest jedyne źródło, z którego korzystam. Coś chcę przeczytać, jest w bibliotece, fajnie, nie muszę kupować, zwłaszcza jak i tak bym książki nie potrzebował na własność. Czasy, gdy było to jedyne źródło książek już chyba przeminęły.
Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/spadla-liczba-subskrypca-gazeta-wyborcza-internet-prenumerara-cyfrowa
Wogle, cały ten wpis ciekawy1, bo o J. Kurskim.
https://i.pl/newsweek-zakonczyl-wspolprace-ze-zbigniewem-holdysem-publicysta-szuka-nowej-pracy/ar/c13-17062995
BTW:
Z "Newsweeka" zwolniono też Aleksandra Hudzika i Waldemara Kumora. Obaj tworzyli redakcję kultury. "Gdy w marcu 2019 r. zatrudniano mnie w dziale kultury 'Newsweeka', pracowały tam cztery osoby, dziś mnie z niego zwolniono i w dziale kultura zostało zero osób. I takie to były czasy w kulturze" - Hudzik podsumował swoją 3,5-letnią współpracę z magazynem.
A reklamy z wyborcza.pl poczta wp wrzuciła mi automatycznie do spamu ;-)
!!!
(4,34 zł - 5,99 23.11.2022)
A ile kostek w peaku 1999/2000?
edit:
Gdzieś znalazłem. W 2000 roku średnia cena kostki masła kosztowała 2,71 zł.
Czyli za jedną akcję agory - ok. prawie 40 kostek!
PS. W życiu nie spodziewałem się, że nabiorę sympatii do zarządu Agory i będzie ona większa od mojej naturalnej skłonności do zawiści. Bogaćcie się chopaki na zdrowie!
A co do premii zarządu, to tam trafiają chciwe .... osoby, o przerośniętym ego (generalizacja nie obejmująca założycieli, jeżeli to ex rodzinna firma), więc ich działanie jest logiczne, zrealizowaliśmy cele -> benefity się należą, bo kogo (poza właścicielami) obchodzi sytuacja firmy.
(→ agora 230 mln)