przypomniała mi się ballada Młynarskiego, o tym jak woźnica grzecznego konia lał, mówiąc równocześnie niegrzecznemu: "jak się będziesz koniu stawiał, to zarobisz tak jak on"
Trudno się nie wzruszyć. Mnie zawsze cieszą takie małe odkrycia, że np. tancerz, o którym się niewiele wiedziało okazuje się patriotą. Z facebooka:
" Jacek Jeschke z: Hanna Żudziewicz. 11 września o 00:24 ·
To było niesamowite przeżycie móc pokazać "kawałek" Polskiej historii w Chinach, na Mistrzostwach Świata w ShowDance. To jest nic, w porównaniu do tego co zrobili dla naszego kraju Powstańcy w 1944 roku w Warszawie. Mimo tego jesteśmy dumni, że mogliśmy chociaż na chwilę przybliżyć dramat tamtych czasów i zatańczyć z biało-czerwoną flagą na ramieniu.
Sprzedaz Aborczej ponizej 200 000. Miesieczny spadek sprzedazy o 6%. Jak utrzymaja tempo to w rok straca polowe. Pewnie nie utrzymaja ale spadek jest trwalym trendem, wiec w dwa lata gora zejda ponizej 100 000. Jest zle. Czyli dobrze.
Dodam, że w MKiDN też Dobra Zmiana. Zerknęłam na listę stypendiów twórczych na 2017. Co jest do cholery? A gdzie towarzystwo salonowe, które oblegało je rok za rokiem. Gdzie te różne przydupasy GW? Czasem malutko skapło komuś z zewnątrz układu, ale to też nie do końca jasne, bo ich pokrewieństwa sięgają głęboko. I co? Jakieś twórce nieznane recenzentom GW i salonu TVN. Jakieś nędzne pisarze z prowincji. Do tego stypendiów dla piszących i innych twórców kilkakroć więcej niż za PO. Suma też wyższa - i to sporo. Ludzie, ratunku, co się wyprawia! Zżerają kasę należną Jandom! Ruja i poróbstwo! Giewałt na żywym ciele kultury wysokiej. Srają na artystów. Co dnia! Janda już musiała założyć firmę kosmetyczną "Janda", bo nie wyrobiła by na szampon do mycia ciągle obsrywanego łba. Na ulice! Milion, dwa protestaczy. Wzywamy do buntu! To nasz kasa! Nasza! ~X(
Andrzej Kijowski? Od ponad 30 lat nie żyje. Chyba że chodzi o Andrzeja T. Kijowskiego (syn). Nasz ci on.
Ja znalazłem jeszcze jedno znajome nazwisko, Jarosław Zalesiński. Poeta, kiedyś pisywał we Flądrze i Arcanach. Związany swego czasu z sektą paczosistów.
Ale to druga tegoroczna transza. W pierwszej jest więcej znajomych, w tym nasz dawny FForumowy kolega Nanek (godny następca Marka Nowakowskiego). Ponadto Holewiński, Karłowicz, Kudyba, Sinkowski.
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
Retweeted Jacek Saryusz-Wolski (@JSaryuszWolski):
Komisja Eur. porzuca obowiązkową relokalizację uchodżców i wycofuje się z sankcji wobec krajów które jej odmówiły. https://t.co/qVcZ5FB2sO
To że opozycja jest niedorozwinięta, to bardzo dobrze:)
*
Z facebooka:
" Jacek Jeschke z: Hanna Żudziewicz.
11 września o 00:24 ·
To było niesamowite przeżycie móc pokazać "kawałek" Polskiej historii w Chinach, na Mistrzostwach Świata w ShowDance. To jest nic, w porównaniu do tego co zrobili dla naszego kraju Powstańcy w 1944 roku w Warszawie. Mimo tego jesteśmy dumni, że mogliśmy chociaż na chwilę przybliżyć dramat tamtych czasów i zatańczyć z biało-czerwoną flagą na ramieniu.
#ChwałaBohaterom #NiechŻyjePolska #PW44 "
*
http://www.radiokrakow.pl/kultura/magdalena-sroka-nie-kieruje-juz-polskim-instytutem-sztuki-filmowej/
http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/3354337,tajemniczy-olimpijski-komitet-2022-zaczal-juz-wydawac-miliony-nie-chce-zdradzic-na-co,id,t.html
Ja znalazłem jeszcze jedno znajome nazwisko, Jarosław Zalesiński. Poeta, kiedyś pisywał we Flądrze i Arcanach. Związany swego czasu z sektą paczosistów.
Ale to druga tegoroczna transza. W pierwszej jest więcej znajomych, w tym nasz dawny FForumowy kolega Nanek (godny następca Marka Nowakowskiego). Ponadto Holewiński, Karłowicz, Kudyba, Sinkowski.
Przepraszam za źródło.
I zastanawiam sie czy to jest wiadomość? czy ona jest dobra?
( Nobo tiszej jedziesz ...)
Nuale sie dzieje.