Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

13738404243135

Komentarz

• Jeszcze pisze zdaje się dla NYT.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• No to jakby na jedno wychodziło.
  • Rafał napisal(a):
    No to jakby na jedno wychodziło.
    Nie bardzo, bo w NY sama totalna opozycja. Nie znoszą tam Trumpa.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."

• No właśnie czyli sorosopodobni płacą.
  • image

*

• edytowano September 2017
    Ha! :-D Wiadomość dnia.

Retweeted Jacek Saryusz-Wolski (@JSaryuszWolski):

Komisja Eur. porzuca obowiązkową relokalizację uchodżców i wycofuje się z sankcji wobec krajów które jej odmówiły. https://t.co/qVcZ5FB2sO
  • przypomniała mi się ballada Młynarskiego, o tym jak woźnica grzecznego konia lał, mówiąc równocześnie niegrzecznemu: "jak się będziesz koniu stawiał, to zarobisz tak jak on"
  • Nie zgadzam się ze zdaniem na czerwono.
    To że opozycja jest niedorozwinięta, to bardzo dobrze:)
  • Para taneczna Jacek Jeschke i Hanna Żudziewicz zatańczyli numer pt. Powstanie Warszawskie na mistrzostwach tańca w Chinach. Piękne! Nie wiem jak wkleić ten filmik, więc wrzucam link: http://plejada.pl/newsy/taniec-z-gwiazdami-zwyciezcy-show-oczarowali-pokazem-w-chinach/3b2v4w
  • Mania napisal(a):
    Para taneczna Jacek Jeschke i Hanna Żudziewicz zatańczyli numer pt. Powstanie Warszawskie na mistrzostwach tańca w Chinach. Piękne! Nie wiem jak wkleić ten filmik, więc wrzucam link: http://plejada.pl/newsy/taniec-z-gwiazdami-zwyciezcy-show-oczarowali-pokazem-w-chinach/3b2v4w
    Przegapiliśmy 70 lat. Ale lepiej późno niż wcale.

*

• edytowano September 2017
    Trudno się nie wzruszyć. Mnie zawsze cieszą takie małe odkrycia, że np. tancerz, o którym się niewiele wiedziało okazuje się patriotą.
    Z facebooka:

" Jacek Jeschke z: Hanna Żudziewicz.
    11 września o 00:24 ·

To było niesamowite przeżycie móc pokazać "kawałek" Polskiej historii w Chinach, na Mistrzostwach Świata w ShowDance. To jest nic, w porównaniu do tego co zrobili dla naszego kraju Powstańcy w 1944 roku w Warszawie. Mimo tego jesteśmy dumni, że mogliśmy chociaż na chwilę przybliżyć dramat tamtych czasów i zatańczyć z biało-czerwoną flagą na ramieniu.

#ChwałaBohaterom #NiechŻyjePolska #PW44 "
  • edytowano October 2017
    Wątek ma już cztery lata, przypomnę, że jest o...
    los założył wątek i napisał w septembrze 2013 r.:

Sprzedaz Aborczej ponizej 200 000.
    Miesieczny spadek sprzedazy o 6%. Jak utrzymaja tempo to w rok straca polowe. Pewnie nie utrzymaja ale spadek jest trwalym trendem, wiec w dwa lata gora zejda ponizej 100 000. Jest zle. Czyli dobrze.
  • Za wirtualne media (prasa, 29.09.2017):
    Liderem „Gazeta Wyborcza”

.....Wszystkie dzienniki ze spadkiem sprzedaży w lipcu, „Gazeta Wyborcza” straciła najwięcej ......

Z czołówki 10 największych pod względem wpływów z reklam dzienników tylko trzy tytuły zarobiły przez osiem miesięcy br. więcej niż przed rokiem.

......mimo że przychody reklamowe tego dziennika spadły w skali roku o 14,4 proc., z 215,3 do 184,3 mln zł.
  • Upada i upaść nie może.

*

• Ojtam spada nie spada - grunt że jest liderem! Radujmy się!
  • Gadowski już sobie przyklepał tę decyzję. ;)
  • peterman napisal(a):
    Sroka wykopsana przez Glińskiego z PISFu. Mała rzecz a cieszy.

http://www.radiokrakow.pl/kultura/magdalena-sroka-nie-kieruje-juz-polskim-instytutem-sztuki-filmowej/
    Nie? Niby nieznana osoba a człowiekowi od razu robi się weselej.
  • Stała się szerzej znana dzięki Gadowskiemu :-)
  • Dodam, że w MKiDN też Dobra Zmiana. Zerknęłam na listę stypendiów twórczych na 2017. Co jest do cholery? A gdzie towarzystwo salonowe, które oblegało je rok za rokiem. Gdzie te różne przydupasy GW? Czasem malutko skapło komuś z zewnątrz układu, ale to też nie do końca jasne, bo ich pokrewieństwa sięgają głęboko. I co? Jakieś twórce nieznane recenzentom GW i salonu TVN. Jakieś nędzne pisarze z prowincji. Do tego stypendiów dla piszących i innych twórców kilkakroć więcej niż za PO. Suma też wyższa - i to sporo. Ludzie, ratunku, co się wyprawia! Zżerają kasę należną Jandom! Ruja i poróbstwo! Giewałt na żywym ciele kultury wysokiej. Srają na artystów. Co dnia! Janda już musiała założyć firmę kosmetyczną "Janda", bo nie wyrobiła by na szampon do mycia ciągle obsrywanego łba. Na ulice! Milion, dwa protestaczy. Wzywamy do buntu! To nasz kasa! Nasza! ~X(
  • Za miesiąc świętujemy. Sprzedaż Aborczej w sierpniu 101 828 egzemplarzy.
  • Zazu napisal(a):
    Dodam, że w MKiDN też Dobra Zmiana. Zerknęłam na listę stypendiów twórczych na 2017. Co jest do cholery?
    Tak po prawdzie to się nie znam, ale jedyne naźwisko, jakie mie wpadło w oko na całej tej liście to Andrzej Kijowski.
  • Jednym słowem kijowo.
  • edytowano October 2017
    Andrzej Kijowski? Od ponad 30 lat nie żyje. Chyba że chodzi o Andrzeja T. Kijowskiego (syn). Nasz ci on.

Ja znalazłem jeszcze jedno znajome nazwisko, Jarosław Zalesiński. Poeta, kiedyś pisywał we Flądrze i Arcanach. Związany swego czasu z sektą paczosistów.

Ale to druga tegoroczna transza. W pierwszej jest więcej znajomych, w tym nasz dawny FForumowy kolega Nanek (godny następca Marka Nowakowskiego). Ponadto Holewiński, Karłowicz, Kudyba, Sinkowski.
  • To rzeczywiście dobre wiadomości że Gliński wziął się do roboty.
  • http://wiadomosci.onet.pl/kraj/abw-wydalila-z-kraju-rosjanina-podejrzanego-o-wspolprace-z-wywiadem/297kcrg

Przepraszam za źródło.
    I zastanawiam sie czy to jest wiadomość? czy ona jest dobra?
    ;)

( Nobo tiszej jedziesz ...)
    Nuale sie dzieje.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.