Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

13940424445135

Komentarz

• Nasz Dziennik nikogo nie będzie drażnić, to pismo doskonale oddziela informacje od komentarzy. A i wiedzy o Polsce - o historii i kulturze - jest tam bardzo dużo. Rzetelna, pełna informacja, dobry komentarz, dużo wiedzy. Przy tym nie jest to pismo ateistyczne - które udaje, że Pana Boga nie ma. Nie tracą z oczu szerszego, Bożego kontekstu wydarzeń.
  • Polska na drugim, a nie licząc W.Brytanii z wiadomych względów - brexit - przewodzi krajom UE w liczbie przykjetych legalnie imigrantów. Najwięcej jest Ukraiców 87% (0,5 mln osób), potem to Białorusini i Mołdawianie.
    Polska wydała 586 tys takich zezwoleń, Niemcy 505 tys.
    To oficjalne dane Eurostatu.
  • @marniok
    to wątas o pewnej gazecie... :)
  • krzychol66 napisal(a):
    A propos prenumeraty.
    Jaki dziennik ogólnopolski zaproponowalibyście do zaprenumerowania bibliotece szkolnej (szkoła średnia). Mają pieniądze na 1, nie Rzepa bo "za droga" i duże siedlisko lemingów więc trzeba uważać z drażnieniem.
    Żadną. Mamy XXI wiek
  • gazete prawnom?
  • Nie no, bywały i w tym wątku różne inne dobre i niedobre wiadomości z rana i wieczora.
  • Ludzie się mydlą.
  • W takim razie nie mamy wątku o dobrych wiadomościach. Czy jesteśmy aż takimi pesymistami?
  • los napisal(a):
    Ludzie się mydlą.
    Ale potem się spłukują. I to jest mimo wszystko dobra wiadomość ( z braku innych) . :P
  • No to już, na co czekać?
  • https://niezlomni.com/mateusz-kijowski-alarmuje-o-swojej-tragicznej-sytuacji-znajomi-musza-robic-mu-zakupy-gotowac-grozi-ze-wyjedzie-polski/
    Próbuję od roku znaleźć zatrudnienie. Ale dorobiono mi gębę. Kto zatrudni tego Kijowskiego? […] W PRL-u mówiono, że ktoś ma wilczy bilet. To dzisiaj znowu funkcjonuje
  • Niech założy firmę i się w niej zatrudni. O pardon, on już ma firmę.
  • raste napisal(a):
    W takim razie nie mamy wątku o dobrych wiadomościach. Czy jesteśmy aż takimi pesymistami?
    Pesymizm i sraczka to bije z tzw "naszych" publikatorów.
  • los napisal(a):
    No to już, na co czekać?
    Na kontrolę z urzędu skarbowego.
    To jest skuteczniejsze niż milicja, UB i nieznani sprawcy razem wzięci.
  • randolph napisal(a):
    los napisal(a):
    No to już, na co czekać?
    metoda zastosowana na Ala Capone
  • christoph napisal(a):
    randolph napisal(a):
    los napisal(a):
    No to już, na co czekać?

Ja nie jestem gangsterem. No jak mnie zmuszą to zostanę.
  • Rafał napisal(a):
    christoph napisal(a):
    randolph napisal(a):
    los napisal(a):
    No to już, na co czekać?
    Ja nie jestem gangsterem. No jak mnie zmuszą to zostanę.

Gotuj metaamfetaminę, można w ciągu roku prawi 100 mln USD przyciąć. Autentycznie, taki film widziałem ...
  • pantelej napisal(a):
    raste napisal(a):
    W takim razie nie mamy wątku o dobrych wiadomościach. Czy jesteśmy aż takimi pesymistami?
    Pesymizm i sraczka to bije z tzw "naszych" publikatorów.
    Tak. Dlatego nie da się czytać ani Wsieci ani Do rzeczy.
  • Rozpowszechnianie płatne razem ogólnopolskich dzienników w październiku spadło rdr o 12 proc. do 658,05 tys. sztuk. W porównaniu z wrześniem spadek wyniósł 1,3 proc. - wynika z danych ZKDP. Sprzedaż "Gazety Wyborczej", wydawanej przez giełdową Agorę, zmniejszyła się rdr o 25,4 proc. do 114,2 tys. szt. W porównaniu z wrześniem "Wyborcza" zanotowała spadek o 2,9 proc.
    źródło
    Tak więc czas może faktycznie wydawać w podziemiu?
  • Tym razem nie o GazWybie, a TVN:

"(...)KRRiT po przeprowadzeniu postępowania dotyczącego sposobu relacjonowania w programie TVN 24 wydarzeń w Sejmie RP i pod Sejmem RP w dniach 16 – 18 grudnia 2016 r. stwierdziła, iż Spółka TVN SA, nadawca programu TVN 24, naruszyła artykuł 18 ust. 1 i 3 ustawy o radiofonii i telewizji poprzez propagowanie działań sprzecznych z prawem i sprzyjanie zachowaniom zagrażającym bezpieczeństwu.
    (...)
    Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji upoważniła Przewodniczącego do wydania decyzji w sprawie nałożenia na Spółkę TVN SA kary pieniężnej w wysokości 1 479 000 zł.(...)"

Za: http://www.krrit.gov.pl/krrit/aktualnosci/news,2581,krrit-podjela-uchwale-upowazniajaca-przewodniczacego-do-wydania-decyzji-o-nalozeniu-kary-pienieznej-.html
  • Mało. Trzeba ostrzej.
  • Ale jeśli raz na tydzień...
  • No to długo analizowali, rok im zajęło.
  • Może teraz będą analizować dalej. Materiału analitycznego jest sporo z ostatniego roku ;)
  • edytowano December 2017
    Krzysztof Beniowski, dyrektor do spraw klientów strategicznych w segmencie internet Agory, zdecydował się z końcem roku odejść ze spółki.
    Czytaj więcej na: http://www.wirtualnemedia.pl

Monika Lech, dyrektor wydawnicza i programowa serwisu Wyborcza.pl, z końcem stycznia przyszłego roku rozstaje się z Agorą
    Czytaj więcej na: http://www.wirtualnemedia.pl

• loslos
    edytowano December 2017
    Ta Lech to ta, co wydymała zwycięzcę wszystkich wojen Ziemniaka?
  • los napisal(a):
    Ta Lech to ta, co wydymała zwycięzcę wszystkich jej wojen Ziemniaka?
    Nie wiem, ale prawdopodobnie, bo to ex Onet

• Wojna wchodzi w decydująca fazę. Lokalni wasale zbyt niepewni i w ciężkich bojach nieprzydatni więc do walki wysłane zostaną doborowe jednostki Axela.
  • Zatrzymano Farmazona (ochroniarza Frasyniuka). W jego domu znaleziono 2 sztuki broni.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.