Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

14142444647135

Komentarz

• ferb napisal(a):
    Gdzieś tam w kontekście badań Macieja Gduli o powiatowej Polsce PiSowskiej zwróciłem uwagę, że młodzi gniewni na lewicy zaczyna dostrzegać, gdzie leży źródło ich porażki. Teraz poszli o krok dalej. Rafał Woś prosto w oczy na łamach GóWna:
    PiS to nie są ignoranci
    Drogi anty-PiS-ie! Przykro to powiedzieć, ale tracisz kontakt z rzeczywistością. W kółko powtarzasz, że partia Kaczyńskiego to banda ekonomicznych ignorantów. Tyle że jeśli ktoś jest ignorantem w ekonomii, to niestety ty sam.
    Czy to dobra wiadomość z rana?
    Mam mieszane uczucia.
    Z jednej strony byłoby pięknie, gdyby w Polsce nastąpiła jakaś mentalna rewolucja i ludzie o różnych poglądach zaczęli ze sobą rozmawiać... Dobra, inaczej, bo wyszedł obrzydliwy symetryzm: druga strona znalazła w sobie resztki rozumu i godności człowieka i zaczęła rozumieć naszą narrację.
    Z drugiej strony niedobrze, że obóz zdrajców dopuszcza do siebie realistyczne analizy. Im dłużej żyją w bańce, przekonani o własnej nieomylności, tym lepiej dla nas.
    Z trzeciej strony, to tylko pojedyncze głosy. Główna linia cały czas się nie zmienia. Lewicowy prekariat cały czas jest zbyt nieliczny i słaby, by zrzucić z rowerka lewicowych neoliberałów (czy jak ich tam zwać). A i komentarze pod artykułem Gduli i analizą Wosia pokazują, że odbiorcy mejnstrimowej narracji nie zamierzają otworzyć oczy na rzeczywistość.
    Kwestia pokolenia. Michnik, Schetyna itp. nie są już zdolni do zmiany postawy. Działali w określony sposób i przez większość zycia przynosiło to korzyści. Teraz ponoszą klęski ale niczego ich to nie uczy. Za to trochę młodsi to co innego, ale nie będą dopuszczeni do decyzji jeszcze parę lat.
  • za wirualne media
    dziś GW zwolniła 53 osoby... (w trzech drukarniach akurat)
    Z końcem 2017 Agora zakończyła wydawanie miesięcznika ogrodniczego „Magnolia” i dwumiesięcznika wnętrzarskiego „Dom & Wnętrze”
  • ale i Fakt i GW lecą równo w dół!
    wirtualnemedia.pl
    image
  • Tymczasem Bibi w tarapatach.

@PrawyPopulista
    2 godz.2 godziny temu

Premier Izraela oskarżony o Korupcję
    Sprawa dotyczy luksusowych podarunków,które premier i jego rodzina mieli otrzymywać od biznesmenów.. Netanjahu miał przekonywać też właściciela dużej gazety aby pisał o nim pozytywne rzeczy.
  • No to Kataw Zar i jego pies Szajke może wreszcie się doczekali.
  • U mnie w pracy (korpo na kilka (4-5) tysięcy ludzi w Polsce) skończyli dostarczać do kuchni (pomieszczeń socjalnych) gazety (czyli Rzepę i GazWyb, z dodatkami). Niby oszczędności, a cieszą....
  • I jak bez tego wiecie co robic?
  • Pewnie są ręczniki papierowe.
  • Była dziennikarka i wydawca Telewizji WP, TVP Info i Superstacji Małgorzata Serafin od stycznia 2018 roku rozpoczyna pracę jako fryzjerka w salonie fryzjerskim. W rozmowie z portalem Wirtualnemedia.pl zaznacza, że to całkiem nowa rola w jej życiu. (..)
    Podał jakiś czas temu portal wirtualnemedia.pl
    To jest na prawdę bardzo smakowita, choć nie nowa wiadomość. Złośliwie: czy poza usłużnością, ta pani jako dziennikarz, miała jakieś zalety?
  • edytowano February 2018
    Może faktycznie dobrze strzyże?

Bo że Eliza dobrze kseruje, to wiemy od dawna.
  • peterman napisal(a):
    Może faktycznie dobrze strzyże?

Bo że Eliza dobrze kseruje, to wiemy od dawna.
    Niestety biznes xero mocno podupadł w dobie tanich drukarek, skanerów i pdf ;)

• loslos
    edytowano March 2018
    96 668

Wreszcie pięć cyfr!
  • Ale cieszy
    <:-P

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• edytowano March 2018
    los napisal(a):
    Wreszcie pięć cyfr!
    acha:
    najwięcej straciła „Gazeta Wyborcza” - wynika z analizy Wirtualnemedia.pl
    minus 22 % rok do roku, 2016 - 2017
    kioskowa średnia sprzedaż dzienna w 2017 to (pięć cyfr) 75.051 sztuk
    ale w prenumeracie wciąż ok. 1/3 nakładu plus ok. 12.000 e-pronumeratorów
    (dla porównania: FAKT, 258 tys.)

maj 2012 - 240.000 egz (kioskowa, dzienna)
  • edytowano March 2018
    dla użytkowników Facebooka:

za wirtualnemedia.pl

W 2017 roku w USA z Facebooka zrezygnowało 2,8 miliona internautów w wieku poniżej 25 lat - wynika z danych eMarketera. Analitycy przewidują, że 2018 rok przyniesie w najmłodszych grupach wiekowych dalszy spadek o 2,1 miliona.

Jednak prawda jest taka, że Facebook przestaje być „cool". To, co jest modne i na czasie dyktuje młodzież, a skoro ta wycofuje się z Facebooka i spędza na nim coraz mniej czasu, to oznacza jedno: FB wszedł w fazę bycia masowym medium, ale dla starych ludzi. Oczekiwanie nowego, jeszcze ciekawszego medium niż nawet Snapchat jest olbrzymie i pewnie niedługo pojawi się ktoś, kto ową potrzebę zagospodaruje
    no, pisałem tak rok temu... :)
  • I tak do zarżnięcia
    Cukrogórski juz tez przestał organizować głosowania na laski z kampusa i sie ustabilizował. Żona. Dziecko. Nuuuda
  • Przestałem korzystać z fejsa 9 lat temu . Wyprzedziłem trendy :D.
    Jeśli o mnie chodzi to nowym, jeszcze ciekawszym medium jest ExC. :P
  • Fejs? A cio to? I po co? Ominęłam tę przyjemność. Niedorozwój osobniczy czy co? I żyję.
  • loslos
    edytowano March 2018
    kulawy_greg napisal(a):
    Przestałem korzystać z fejsa 9 lat temu . Wyprzedziłem trendy :D.
    A ja przestałem zanim zacząłem. A tak w ogóle - co to właściwie jest ten pejdzbuk?
  • los napisal(a):
    kulawy_greg napisal(a):
    Przestałem korzystać z fejsa 9 lat temu . Wyprzedziłem trendy :D.
    A ja przestałem zanim zacząłem.
    Prawdziwy hipster!
  • Zapisałem się dawno temu tylko dlatego że zaprosił mnie tam sympatyczny Gromit. Wytrzymałem jakieś pół roku.
  • Brzost napisal(a):
    Zapisałem się dawno temu tylko dlatego że zaprosił mnie tam sympatyczny Gromit. Wytrzymałem jakieś pół roku.
    Szkoda, że wielu exfrondelkowców pisuje tylko tam.
  • Filosemici. Fuj!
  • edytowano March 2018
    Pamiętam, że ktoś (nie pamiętam już kto) z naszych porządnych kolegów pisał na Rubelyi, że czas powoli opuścić tradycyjne fora, bo to przeżytek jak koń, a teraz to już tylko fejszbuk...
  • edytowano March 2018
    jeden miliard trzysta milionów użyszkodników fajsbóka....
    edit: to Messenger! (część FB)
    sam FB to dwa miliardy sto milionów userów
    oraz inne media społecznościowe
    UPADEK!

Po prostu firma okrzepła, "postarzała" się, młódź się nie garnie..
    Firma "wraca do korzeni" - właściciele fanpage'ów wściekają się, bo FB zmienił algorytmy, koniec nachalności stron-firm z ofertami. Czyli stawia na przepływ treści między osobami.

Ja korzystam na co dzień z Messengera. Co fajne, nie trzeba się logować do/przez FB, bo ma swoją apkę na smartfonach i stronę www.messenger.com
    rewelacyjnie rozmawia się w kilka osób (rodzinne narady!)

edit2:
    inne komunikatory

WhatsApp - jeden miliard pięćset milionów
    Skype - trzysta milionów
    oraz kilknaście innych komunikatorów

edit3: chiński WeiXln - jeden miliard

*wszystkie dane z 31.01.2018
  • No i o tym z Pulsu Biznesu: https://www.pb.pl/agora-zanotowala-735-mln-zl-straty-w-iv-kw-2017-r-907447
    Mają straty i to bardzo duże, ale zarząd jest zadowolony i mówi o sukcesach w każdej linii biznesu.

• A ma koniec ktoś ich kupi jak giełdę w Tel Avivie
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.