Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

14445474950135

Komentarz

• Wprost naprzeciwnie.
  • Nu, dobra wiadomość. Aborczą zamienią w knajpy. Tylko przyklasnąć.
  • Podium uzupełnia „Gazeta Wyborcza” (Agora), której średnia sprzedaż egzemplarzowa wydań drukowanych zmalała najbardziej w zestawieniu - o 21,55 proc. i wyniosła 65 279 egz. Udział sprzedaży kioskowej „GW” w sprzedaży ogółem wyniósł 69,02 proc.
    Czytaj więcej
    Tak więc osuwanie się nie zwalnia.
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    ...wyniosła 65 279 egz. Udział sprzedaży kioskowej „GW” w sprzedaży ogółem wyniósł 69,02 proc.
    .
    czyli z kiosków 45.056 egz.
  • loslos
    edytowano July 2018
    Zastanów się i odpowiedz jeszcze raz.
  • No tyle wystarczy na pikiety i blokady w większych miastach. Oczywiście pod warunkiem że nie muszą pracować i mają wysokie świadczenia. Dlatego odebranie wysokich emerytur esbekom bardzo osłabia "demokrację".
  • los napisal(a):
    Zastanów się i odpowiedz jeszcze raz.
    do mnie?
    OK
    sprawdzam - a, nie zajrzałem do tabelki, czyli jednak 65 tys z kiosków
    Dzięki.
  • Oszacujmy te liczby: Żydokomuna + funkcjonariusze SB, którzy nie poszli w biznesy.
  • Strażnica ma większe rozpowszechnianie.
  • los napisal(a):
    Strażnica ma większe rozpowszechnianie.
    Dlatego tak rozpaczliwie walczą, bez zblatowania z władzą oni nie istnieją. Pamiętne słowa Michnika, że najlepiej wspomina rząd Millera, bo na grylu u Rapaczynski wszystko się ustalało.

• Jacek Saryusz-Wolski
    ‏Konto zweryfikowane @JSaryuszWolski

W Senacie USA został złożony projekt ustawy ESCAPE, wymierzony
    w Nord Stream 2
  • edytowano August 2018
    No i rynek ocenił 'plany inwestycyjne':
    Od czasu prezentacji strategii notowania Agora na GPW spadły o 30 proc.
    Źródło
    To jest idealne podsumowanie tych rojeń sprzed miesiąca.
    BTW I było Adasiu Dyndało kopać w ten stoliczek?
    i jeszcze w ramach uzupełnienia:
    Kino Polska TV zawarło z Agorą umowę kupna 41,14 proc. akcji Stopklatki (nadawcy kanału Stopklatka TV). Za akcje zapłaci 32,2 mln zł i stanie się większościowym akcjonariuszem spółki, natomiast Agora wychodzi z branży telewizyjnej.
    Źródło
    Więc zwijanie i wyprzedaż.
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    I było Adasiu Dyndało kopać w ten stoliczek?
    Istotnie, niedole naszych okupantów zaczęły się od złamania omerty przez Adasia. Najpierw świat opuścił pierwszy triumwir: UW, potem drugi: SLD a teraz przyszedł czas pożegnań na Gazetę Aborczą. A ich władza wydawała się nie do obalenia.

A gdyby nie don Aldo, którego przemyślność znacznie przekracza to, do czego zdolny jest człowiek, upadek byłby jeszcze wcześniejszy.

• los napisal(a):
    ms.wygnaniec napisal(a):
    I było Adasiu Dyndało kopać w ten stoliczek?
    Istotnie, niedole naszych okupantów zaczęły się od złamania omerty przez Adasia. Najpierw świat opuścił pierwszy triumwir: UW, potem drugi: SLD a teraz przyszedł czas pożegnań na Gazetę Aborczą. A ich władza wydawała się nie do obalenia.

A gdyby nie don Aldo, którego przemyślność znacznie przekracza to, do czego zdolny jest człowiek, upadek byłby jeszcze wcześniejszy.

Atem czasem do wielkiego powrotu szykuje się tow. "Muza" Czarzasty. Symboliczne.
  • Wielki powrót czyli zdobycie 5% w wyborach? Albo nawet 6% - dla partii, która PRL stworzyła i miała go na własność. Czy Czarzasty nie obawia się tego, co mu powie Stalin, kiedy się w końcu spotkają?
  • los napisal(a):
    a teraz przyszedł czas pożegnań na Gazetę Aborczą.
    Czasem korci, aby antycypując wynik wyborów zagrać na zmianę układu ;)

• Robio co mogo. Znaczy dostaną tyle, ile utargają z truchła platfusa.
  • los napisal(a):
    Wielki powrót czyli zdobycie 5% w wyborach? Albo nawet 6% - dla partii, która PRL stworzyła i miała go na własność.
    Wdzięczność dla nowego właściciela Browaru Tenczynek, choć trudna to jednak obowiązkowa ;)

• Nowa strategia to przejecie PiS Sami o tym piszecie. Teraz trwa wyścig kto się załapie. Metody już przechodzą tyle że wybiórczo. Czarny i biały pijar jest już na wyższym poziomie niż platfusowy a czasem bardziej nachalny.
  • Elektorat, a właściwie jego część wymagana do wygrania wyborów będzie musiała zostać zaspokojona. Przyszło mi do głowizny, że być może nawet łże-PiS będzie się na nim opierał (na ludzie, nie na lemingach). Ciekawe czy to nie ostatnia finta Kaczyńskiego przed emeryturą.
  • Jedno co mnie w tej historii fascynuje, to że ci 'genialni' nadludzie w 15 lat tak wszystko przepieprzyli i to przy tak monstrualnym wsparciu.
    Porównanie biznesowych wizjonerów koncernów mediowych Rydzyk-Sakiewicz-Michnik jest bardzo pouczające, jeżeli porównamy możliwości do efektu.
  • loslos
    edytowano August 2018
    Ks. Rydzyk rulez. Ssakiewicz to jednak cienizna, już Karnole lepsi.
  • Karnowscy to jeszcze Start-Up więc trzeba poczekać jak będą pokonywać kryzysy w rozwoju firmy ;)
    Natomiast do historycznego rekordu 6,5 zł jeszcze trochę brakuje.
  • Instagram to startup? Rówieśnik Sieci.

Głównym sukcesem Ssakiewicza są Kluby GP, pisemko jest cienkawe.
  • Karnowscy chyba zaczęli zjazd. Taki jest trend i wskaźniki, których nie mam czasu w tej chwili szukać.

Ja już nie jestem w stanie ich czytać.
    Z gazetą chyba definitywnie pożegnał się Wencel. Również z Gościem Niedzielnym, który błyskawicznie staje się nudnym jak flaki z olejem tygodnikiem o niczym.
  • Gość Niedzielny to przykład bezwzględności w usłużności wobec przełożonych byłego i bardzo groźnego agenta SB.
  • Maria napisal(a):
    Karnowscy chyba zaczęli zjazd.
    Wszystkie tygodniki zjeżdżają. Oni bardziej, bo jak bardzo jeszcze można się zachwycać panem Mateuszem?
  • Obecna pisemko Sakiewicza jest prawie w okolicach dna, tak na wysokości mułu. Kupuję z przyzwyczajenia i dla podniesienie wskaźników. Treści prawie wcale.
    W Sieci też staje się nudną monokulturą. Dorzecze ma parę błysków ale generalnie tez cieniutko.
  • los napisal(a):
    Maria napisal(a):
    Karnowscy chyba zaczęli zjazd.
    Wszystkie tygodniki zjeżdżają. Oni bardziej, bo jak bardzo jeszcze można się zachwycać panem Mateuszem?
    No właśnie. Do całkowitego zarżnięcia portalu i gazety. Po mojemu są na najlepszej drodze.
  • Chopaki z Dorzecza myśleli, że wyhodują sobie czytelników - takich, co to prychną na lewo, prychną na prawo i uklękną przed Ziemniakiem. Nie wiem, jak można być tak głupim.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.