Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

14344464849135

Komentarz

• los napisal(a):
    Ale to na niby.
    Se wypraszam :D
  • Ja nie gram w gry. Ale w dzisiejszy czasach popularna gierka ma podobne znaczenie dla gospodarki jak np. KGHM
    A ta nowa zapowiada się na światowy hit co najmniej jak wiedźmin 3
    https://businessinsider.com.pl/gielda/wiadomosci/rekordowa-kapitalizacja-cd-projekt-przekroczyla-15-mld-zl/se9kkwp
  • Wyrosłem.
  • randolph napisal(a):
    Wyrosłem.
    Odstawiłem.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    randolph napisal(a):
    Wyrosłem.
    Odstawiłem.
    Nigdy nie dotknąłem....
  • Ostatnie gry w które grałem Football Manager 2014 i Cywilizacja 5
  • Ja ino miałem Pegasusy. Teraz tych PSów i Xboxów nie ogarniam.
  • Battlefront 1 i 2 z diametralnie różnych powodów; zdecydowanie lepsze od dowolnej publicystyki w losowo wybranej stacji odurniającej.
  • Pamiętam z lat 90-tych. Tylko ta przyszłość jakoś coraz dalej niż bliżej.

image
  • przy okazji kibicowania (niniejszy wątek) spadkowi wyborczej,
    pokibicujmy upadkowi rudemu zwierzaczkowi....
    SocialowaSowa @SocialowaSowa
    11 kwi 2018

Kiepsko radzi sobie Tomasz Lis. na YouTube. Od początku roku wrzucił ponad 60 filmów, a liczba ich pełnych odsłon nie przekracza 143 tys. Zgarnął też 1600 kciuków w górę przy niemal 3200 w dół.
  • bylo juz?

• Rusza nowy program promocji Polski w świecie.
    #visitPoland
    7 jutuberow ze świata (m.in. USA, Kanada, Meksyk, Japonia) zostało zaproszonych do Polski aby zobaczyli to co mamy najlepszego i rozpropagowali wśród swoich fanów i subskrybentów.

https://mobile.twitter.com/search?q=#VisitPoland&src=typeahead_click
  • Wirtualnemedia o planach rozwojowych Agory
    Zdecydowana większość z budżetu 500 mln zł na nowe biznesy Agory w latach 2018-2022 zostanie przeznaczona na akwizycje. Firma prowadzi już analizy i rozmowy w tym zakresie.
    W piątek członkowie zarządu grupa kapitałowej Agory zaprezentowali jej strategię na lata 2018-2022. Plan zakłada, że wpływy firmy z 1,17 mld zł w ub.r. wzrosną do ok. 1,6 mld zł w 2022 roku (z czego 290-320 mln zł ma pochodzić z nowych biznesów), a zysk EBITDA - ze 119 do ok. 200 mln zł (w tym 45-50 mln zł z nowych biznesów). Żeby to osiągnąć, Agora planuje wydać maksymalnie 930 mln zł na inwestycje rozwojowe, w tym do 430 mln zł na obecną działalność (po połowie na jej modernizację i na rozwój), a do 500 mln zł na nowe przedsięwzięcia.
    (..)
    Agora oczekuje, że do 2022 roku potroi się liczba użytkowników płatnej subskrypcji cyfrowej „Gazety Wyborczej” (oznacza to wzrost ze 107 tys. w ub.r. do 327 ty.) i płatnych podcastów Radia TOK FM (z 10 do 30 tys.). W ub.r. oferta cyfrowa (sprzedaż subskrypcji i reklam) stanowiła 15 proc. wpływów „Gazety Wyborczej”, które wyniosły 161,4 mln zł, o 12,5 proc. mniej niż rok wcześniej. W 2022 roku usługi cyfrowe mają zapewnić 50 proc. przychodów „GW”.
    (..)
    Władze Agory nie spodziewają się, że uda się uzyskać dalsze oszczędności.
    (..)
    Ogłoszony właśnie plan inwestycyjny Agora będzie finansować długiem
    (..)
    W pierwszym kwartale br. grupa kapitałowa Agora zanotowała spadek wpływów ze sprzedaży o 7,6 proc. do 278 mln zł oraz 9,7 mln zł zysku netto (wobec 6,1 mln zł straty rok wcześniej).
    (..)
    Reasumując, nasze obecne biznesy są uja warte, będziemy kupować nowych aby ich strzyc, nie będziemy oszczędzać ale będziemy brać kredyty/obligacje/inne aby se jeszcze poużywać.
    Ciekawe1 jaki audytor zweryfikował ten podany zysk, bo może ten od GetBacku;)
  • Z tym Get Backiem to jest tak zwane dobre pytanie. Ciekawe dokąd popłynęły pieniądze z tych obligacji w ostatecznym rozrachunku.
  • Agora oczekuje, że do 2022 roku potroi się liczba użytkowników płatnej subskrypcji cyfrowej „Gazety Wyborczej”

rip
  • posix napisal(a):
    Agora oczekuje, że do 2022 roku potroi się liczba użytkowników płatnej subskrypcji cyfrowej „Gazety Wyborczej”

rip
    Ciekawe1, czy dają kredyty pod take zabezpieczenie!
  • Kredyty pod dęte zabezpieczenie to jeden z popularniejszych sposobów ukrytego finansowania. Mamy jakiś KNF?
  • Czy ten gościu aby nie przesadza nazywając nas nowymi Niemcami?
  • Bardzo podobne ekonomie. W dobrym i złym.
  • los napisal(a):
    Kredyty pod dęte zabezpieczenie to jeden z popularniejszych sposobów ukrytego finansowania. Mamy jakiś KNF?
    W historii spółka Agora nie byłby to pierwszy taki przypadek, gdy zabezpieczenie stanowi mienie w skrzyniach spoczywające, do których na wszelki wypadek się nie zagląda.

• Tommy Robinson wyszedł na wolność.
  • Mania napisal(a):
    Tommy Robinson wyszedł na wolność.
    Dobre i to.
  • Protesty mają sens.
  • W maju 2018 roku średnia sprzedaż ogółem „Faktu” (Ringier Axel Springer Polska) wyniosła 248 992 egz., czyli o 4,12 proc. mniej niż w analogicznym okresie rok wcześniej - pokazują dane Związku Kontroli Dystrybucji Prasy, opracowane przez portal Wirtualnemedia.pl. >>> Przeglądaj okładki gazet i magazynów w naszym dziale Jedynki Drugą lokatę ze sprzedażą ogółem wynoszącą 114 011 egz. zajął „Super Express” (ZPR Media). Jego wynik zmniejszył się o 12,72 proc. Podium uzupełnia „Gazeta Wyborcza” (Agora). Jej średni wynik poszedł w dół o 16,84 proc. do 93 136 egz. - najniższego miesięcznego wyniku w historii tego tytułu. Dziennik ten zanotował również największy spadek w zestawieniu. Jak już informowaliśmy Grupa Agora przedstawiła kilka dni temu strategię na lata 2018-2022 z której wynika, że sporą część pieniędzy przeznaczy na akwizycję - 500 mln złotych, 200 mln złotych na rozwój kin Helios, a także na sieć restauracji. W sumie na inwestycje do 2022 roku ma wydać maksymalnie ok. 930 mln zł.

Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/wyniki-sprzedazy-gazet-codziennych-maj-2018-najgorszy-w-historii-wynik-gazety-wyborczej
  • Brzost napisal(a):
    Grupa Agora przedstawiła kilka dni temu strategię na lata 2018-2022 z której wynika, że sporą część pieniędzy przeznaczy na akwizycję - 500 mln złotych, 200 mln złotych na rozwój kin Helios, a także na sieć restauracji. W sumie na inwestycje do 2022 roku ma wydać maksymalnie ok. 930 mln zł.
    Tylko świnie siedzą w kinie.
  • Kapitalizacja w okolicach 500 mln, miliard na inwestycje finansowane długiem czyli dwukrotny lewar. KNF powinien się bardzo uważnie przyjrzeć bankowi, który tego kredytu udzieli.
  • Piractwo to obowiązek patriotyczny? A tak na serio to nie mam Heliosów w mieście, to chyba mogę iść do kina? (właścicielem najbliższego jest województwo małopolskie)
  • robert.gorgon napisal(a):
    Brzost napisal(a):
    Grupa Agora przedstawiła kilka dni temu strategię na lata 2018-2022 z której wynika, że sporą część pieniędzy przeznaczy na akwizycję - 500 mln złotych, 200 mln złotych na rozwój kin Helios, a także na sieć restauracji. W sumie na inwestycje do 2022 roku ma wydać maksymalnie ok. 930 mln zł.
    Praktykuję od lat i polecam.
  • edytowano July 2018
    kulawy_greg napisal(a):
    Piractwo to obowiązek patriotyczny? A tak na serio to nie mam Heliosów w mieście, to chyba mogę iść do kina? (właścicielem najbliższego jest województwo małopolskie)
    Właśnie sprawdziłem, że w moim mieście też nie ma żadnego Heliosa, dopiero się buduje. Najbliższy jest w Wołominie.
    peterman napisal(a):
    robert.gorgon napisal(a):

:D
  • peterman napisal(a):
    robert.gorgon napisal(a):
    Brzost napisal(a):

Bycie świnią? :D
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.