Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

14041434546135

Komentarz

• Dajcie mi sześć linijek... :)
  • Wprawdzie z wieczora a nie z rana, ale na początek Turnieju 4 Skoczni przed niemiecką publicznością Polacy rozstawili po kątach Niemców, Austriaków i Norwegów :-) Nawet bezapelacyjny lider Pucharu Świata, Człowiek zwany Piątkiem, musiał się zadowolić drugim miejscem, za Stochem a zeszłoroczny zwycięzca, Kraft przegrał podium z Kubackim. Hula piąty.

http://skijumping.pl/wiadomosci/24048/TCS-w-Oberstdorfie-Stoch-wygrywa-Kubacki-trzeci-Hula-piaty-Polski-dzien-na-Schattenbergschanze/
  • Śmiać mi się chciało jak ucichła niemiecka publiczność po tym wyczynie
  • Że też zawsze mniemiec musi podzielić Polaków... A tfu....
  • W zeszłym roku W całym turnieju Stoch wygrał przed Żyłą a Kot był czwarty
  • No to już nie unikniemy sankcji.
  • raste napisal(a):
    No to już nie unikniemy sankcji.
    :-j
  • "Po raz pierwszy od wielu lat świat zachwycał się występem Polaka w alpejskim Pucharze Świata. Nie chodzi jednak o świetny rezultat sportowy. Paweł Babicki, bo o nim mowa, dojechał do mety zjazdu na jednej narcie.|"

• Szacunek.
  • Ponoć był przedostatni. Czy ktoś na dwóch nartach zjechał od niego wolniej?
  • Na załączonym filmiku w opisie pisze wyraźnie że był ostatni (po francusku a może kanadyjsku?)
  • Babicki! ^:)^
  • Stoch, Stoch!
    \:D/ \:D/
  • Bedo bęcki.
  • No, hymn zagrali jak by to pogrzeb był...
  • Delektowali się każdą nutką.
  • Stoch! :x :x :x
  • No nieźle :-) Dobrze że ten konkurs dokończyli, bo dzięki temu udowodnił że jest obecnie najlepszy.
  • Stoch prowadzi po I serii- 8pkt przewagi
    Fraitag sie wywalił
  • Tak, Niemiec Fraitag upadł, Kamil wygrywa po pierwszej serii. Chyba tylko kataklizm odbierze mu dzisiaj zwycięstwo i tryumf w całym 66TCS. Może jeszcze wygrać wszystkie cztery konkursy, to byłoby coś.
  • Stoch, Stoch, Stoch!
    =D> =D> =D>
  • 65 pkt przewagi nad drugim w klasyfikacji ogólnej TCS Wellingerem. Sobota zaplanowana. Rano cztery odcinki KK, a popołudniu Oberstdorf.
  • edytowano January 2018
    chyba Bischofsdorf
  • Dyzio_znowu napisal(a):
    chyba Bischofsdorf
    Bischofshofen.
  • Nie oglądałem tego konkursu bo byłem w pracy, ale mam skojarzenia z wątkiem niemieckim. Czy Freitag tak się poobijał, że nie był w stanie skakać w drugiej serii, czy to psychika mu siadła, jak dotarło do niego, że po raz kolejny przegrywa.
  • Nie piszcie o Stochu w wątku, który jest ostatecznym odliczaniem końca zywota pewnej Gazety...!

Założyłem nowy, zapraszam!
    :)
  • Brzost napisal(a):
    Dyzio_znowu napisal(a):
    chyba Bischofsdorf
    Bischofshofen.
    Jejku, no pewnie ze Bischofshofen.
    Emocje.... :D
  • Gdzieś tam w kontekście badań Macieja Gduli o powiatowej Polsce PiSowskiej zwróciłem uwagę, że młodzi gniewni na lewicy zaczyna dostrzegać, gdzie leży źródło ich porażki. Teraz poszli o krok dalej. Rafał Woś prosto w oczy na łamach GóWna:
    PiS to nie są ignoranci
    Drogi anty-PiS-ie! Przykro to powiedzieć, ale tracisz kontakt z rzeczywistością. W kółko powtarzasz, że partia Kaczyńskiego to banda ekonomicznych ignorantów. Tyle że jeśli ktoś jest ignorantem w ekonomii, to niestety ty sam.
    Czy to dobra wiadomość z rana?
    Mam mieszane uczucia.
    Z jednej strony byłoby pięknie, gdyby w Polsce nastąpiła jakaś mentalna rewolucja i ludzie o różnych poglądach zaczęli ze sobą rozmawiać... Dobra, inaczej, bo wyszedł obrzydliwy symetryzm: druga strona znalazła w sobie resztki rozumu i godności człowieka i zaczęła rozumieć naszą narrację.
    Z drugiej strony niedobrze, że obóz zdrajców dopuszcza do siebie realistyczne analizy. Im dłużej żyją w bańce, przekonani o własnej nieomylności, tym lepiej dla nas.
    Z trzeciej strony, to tylko pojedyncze głosy. Główna linia cały czas się nie zmienia. Lewicowy prekariat cały czas jest zbyt nieliczny i słaby, by zrzucić z rowerka lewicowych neoliberałów (czy jak ich tam zwać). A i komentarze pod artykułem Gduli i analizą Wosia pokazują, że odbiorcy mejnstrimowej narracji nie zamierzają otworzyć oczy na rzeczywistość.
  • Im więcej osób przejrzy na oczy tym lepiej, na razie mówienie wprost pewnych rzeczy jest niemodne bo kojarzy się z PiS-em i Kaczyńskim - to się musi zmienić, nie można żyć odmrażając sobie uszy na złość mamie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.