Skip to content

Dobra wiadomosc z rana

14748505253135

Komentarz

• Zaoranie kasty sędziowskiej chyba staje się faktem
  • Młode pokolenie, trzecie lub czwarte KPP, z Tuleją na czele wciąż walczy. Wysłali skargi do Kominternu i czekają na pomoc. Niewykluczone że ją otrzymają. Ważne aby nieskuteczną.
  • Dariusz Przywieczerski już w W-wie.
    A seryjny, piątkowy samobójca kombinuje jak go dopaść.
  • Jezeli jest grozny dla dawnych kolegow, to powiesi się w celu monitorowanej 24h. Strażnika zwolnią, dyrektor dostanie naganę oraz trzy miesiące bez premii i wszystko pójdzie dalej utartymi koleinami.
  • Dlatego właśnie przywieźli go w sobotę.
  • Kolejny piątek za pare dni.
  • Ma pewnie rodzinę i bliskich. Zaszantażują go i będzie bredził do śmierci że nic nie pamięta. No chyba że tak na wszelki wypadek dostanie udaru.
  • Przypomnę, że wątek jest o Gazecie Wyborczej i szerzej - Agorze S.A.
    :)

====

image
  • niedobra z wieczora, pono GaPolCo jakoś słabo przędzie pomimo siatkarza w RN i innych powiązań rodzinnych
  • Cała prasa pada. Jest niepotrzebna.
  • Tożsamościowe tygodniki są potrzebne. Czyli zostaną Gość Niedzielny i Lisłik. Mogłyby ocaleć też Sieci, gdyby nie właziły w dupę panu Mateuszowi.
  • christoph napisal(a):
    niedobra z wieczora, pono GaPolCo jakoś słabo przędzie pomimo siatkarza w RN i innych powiązań rodzinnych
    Czy afekt kolegi do towarzysza Machały nie jest nieco przesadzony?
  • edytowano September 2018
    GaPol podobno nie upada. A pisma tożsamościowe są rzeczywiście potrzebne. Swoją drogą to świadczy o tym że GW nie jest tożsamościowa. Nie istnieje taka tożsamość, a przynajmniej nie jest to tożsamość jej byłych już czytelników. GW to tuba propagandowa do indoktrynacji ludożerki która bez silnego wsparcia finansowego z zewnątrz branży nie jest w stanie przeżyć. A pierwszym i najtrwalszym i najlepiej zorganizowanym medium tożsamościowym jest Radio Maryja i Telewizja Trwam z Naszym Dziennikiem.
  • romeck napisal(a):
    Przypomnę, że wątek jest o Gazecie Wyborczej i szerzej - Agorze S.A.

====

image
    Za dużo pluralizmu i brak rytualnego plucia na PiS ich wykończyło?

• No bo to nie były słuszne opinie. Proponuje taka akcję bilboardową: wynędzniały dziennnikarz, w łachmanach i z reklamówką pełną makulatury i zgniecionych puszek po piwie przed pośredniakiem, na drzwiach napis "lewacy won" i dodatkowy napis u góry :"Bo opinia była niesłuszna". Nieważne ze wywalają za poglądy nie dość lewicowe. Ważne że winien PiS i należy mu dowalić.
  • IPN zbada nie tylko postawy Polaków wobec Żydów, ale również postawy Żydów wobec Polaków 1918–1968

http://www.tysol.pl/a24167-IPN-zbada-nie-tylko-postawy-Polakow-wobec-Zydow-ale-rowniez-postawy-Zydow-wobec-Polakow-1918–1968
  • Mój Kraśnik jak zawsze górą w niecertoleniu się.

Powiatowe Obchody 100 Rocznicy Odzyskania Niepodległości, Kraśnik, 9 wrzesień:

inscenizacja

"Zaznaczono obecność, rosyjskich szpiegów we wsi oraz Żydów witających z radością bolszewików i wydających na śmierć przedstawicieli lokalnych władz (sołtysa, księdza, dziedzica, nauczycieli, a także ukrytego w słomie rannego żołnierza polskiego)."
    image

http://grhzieleniewski.pl/2018/09/powiatowe-obchody-100-rocznicy-odzyskania-niepodleglosci/

• Sprzedaż gazu poniżej 90 000
  • Jednak dożyłam :D
  • Trochę lżej oddychać.
  • edytowano October 2018
    los napisal 4 października 2018 w południe:
    Sprzedaż gazu poniżej 90 000
    los napisał 6. sierpnia 2013 o drugiej w nocy:

Sprzedaz Aborczej ponizej 200 000.
    Miesieczny spadek sprzedazy o 6%. Jak utrzymaja tempo to w rok straca polowe. Pewnie nie utrzymaja ale spadek jest trwalym trendem, wiec w dwa lata gora zejda ponizej 100 000. Jest zle. Czyli dobrze.
    Ta "góra" to trzy lata wyszła, ale jest tak źle czyli dobrze, że nic to... :)
  • edytowano October 2018
    uwaga uwaga!

kupiłem abonament / pronumeratę wyborcza . pl !!!!!

na miesiąc (od dziś)
    jeśli-kto ma ochotę na pełny artykuł, służę! pryntskrinem! (bez reklam, całą pionową długością!

==
    na szczęście zapałaciło biuro posła piekarskiego... :)

do celów dowodowych (akurat dziennikarz jest poszkodowanym!)
    ktoś wydrukował - i zamiast w piątek rzucił do skrzynek juz dziś, we wtorek - hejt-ulotki, nołnejmy - pełne kłamst, oszczerstw, przeinaczeń itp itd

żeby było śmiesznie, naruszono prawa autorskie i majątkowe fundacji sorosa maszglos.pl, PiS (logotyp) oraz GW/Katowice i dziennikarza, który trzy miesiące temu zrobił wywiad z posłem.

żeby było śmiesznie2, wiem kto to zrobił! Skurwysyn! ("Człowiek to styl.")

===
    - to trzeba pryntskrinować i dołączyć...
    - możesz?
    -mogę, ale ... to kosztuje pronumeratę...
    -ile?
    -20zł
    -masz.

• wiedziałem, że kupując prenumeratę, będę dostawał njusleter. oto PIERWSZY
    Przygotował Bartosz T. Wieliński,
    kierownik działu Świat
    Pod rządami PiS boję się rano włączać komputer.
    (i dalej wteń deseń...
    #alejaja)
  • Darmowa lobotomia wliczona w sumę należności, mam nadzieję? ;)
  • Nie wiem, czy to ściśle w danym wywłątku, ale jakoś się wpisuje.

Ovaj, jučer słuchałem-ci ja radyja. I radyjo pedziało mi, że w Wujni straszna debata nad Brexitem i że ból głowy zupełny. Wtedy zabrał (po angielsku!) głoś sam Krur Europy i smętnie orzekł, że tak wielkie wyzwanie wymagałoby "kreatywnego lidera", a on niestety takego dziś nie widzi.

W zasadzie trafna autorecenzja.
  • A dobry był on chocia, ten angielski?
  • loslos
    edytowano October 2018
    Jakikolwiek by był... Uczył się go po pięćdziesiątce, ja się uczyłem z lepszym, częściej gorszym efektem kilkunastu języków, żadnego dobrze, jeśli uczyłem się go po dwudziestce. To diabelnie zdolny człowiek.
  • Z naciskiem na diabelnie.
  • Słowo nieprzypadkowe.
  • los napisal(a):
    Jakikolwiek by był... Uczył się go po pięćdziesiątce, znam lepiej, częściej gorzej kilkanaście języków, żadnego dobrze, jeśli uczyłem się go po dwudziestce. To diabelnie zdolny człowiek.
    Znał dość dobrze, ale biernie. Nauczył się tylko mówić, a to już proste chociaż czasochłonne.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.