świetnie, jeszcze trzeba odciąć finansowanie przez masońską międzynarodówkę, żadnej Kasy Lewych Dochodów, żadnego sponsoringu via pet.ru, książka przychodów agory powinna być jawna i transparentna
Biznes agorowy skonstruowano w ten sposób, że zwykły akcjonariat nie ma za wiele do gadania. Rządzą posiadacze złotych akcji, czyli jaczejka założycielsko-kierownicza. O klasycznym przejęciu nie ma mowy. Zresztą rynek codziennej prasy papierowej jest na równi pochyłej i nie bardzo wiem, kto przy zdrowych zmysłach miałby plany rozwoju przez przejęcie żywego trupa, tej czy innej marki. Jedyne co mi przychodzi do głowy to działające długofalowo Szwaby, ale oni i bez Agory, dawno temu zdobyli w Polsce prasową koronę Himalajów.
PiS się umacnia na czele rankingu partii politycznych nie pomimo, a dzięki "zamachowi na demokrację". Polacy nie chcą demokracji reglamentowanej przez salon i lekceważącej Demokrację. PiS zamienia "demokrację" na Demokrację i rośnie mu w sondażach.
Piotr Pacewicz 14 grudnia o 20:33 · Gdyby ktoś chciał się bać, to polecam mój komentarz z dzisiejszej "GW" o kuratorach jako zbrojnym ramieniu edukacji narodowo-katolickiej w wersji PiS. A tych, którzy nie mogą przeczytać, bo mają prenumeraty wyborczej.pl proszę: wykupcie prenumeratę, bo w ten sposób też bronicie demokracji. Serio, Sytuacja "GW" jest finansowo trudna, a może być jeszcze gorzej, bo przeciwnicy będą kombinować. A świat bez GW byłby jednak gorszy, prawda? Nawet dla ludzi, którzy jej nie lubią, czy mają rozmaite pretensje. Panuje przekonanie, że Wyborcza i Agora to potęga finansowa. Tymczasem sprzedaż papierowej Wyborczej spadła w XXI wieku ponad dwukrotnie (!), reklam jest (pip) razy mniej, a duże czytelnictwo w sieci nie przynosi dochodu, bo ludzie uważają, że 'jak w sieci to za darmo". Redakcja jest znacznie zredukowana, zarobki ograniczone, pracują jak wściekli. Nie mam w tym apelu osobistego interesu, nie jestem już zatrudniony w GW. Zła 'dobra zmiana'. PiS w każdej szkole Gazeta Wyborcza - internetowe wydanie - wiadomości z kraju i ze świata, nauki i kultury oraz sportu, a także aktualne komentarze i opinie. wyborcza.pl
Ale całość kojarzy mi się z III częścią Gwiezdnych Wojen, kiedy Palpatine stara się wziąć mającego go dobić Mace Windu na litość jęcząc: "Słaby jestem, słaby..." a potem wykorzystuje moment zawahania i go uśmierca. Tagwięc, popkultura bawiąc uczy ;-)
Komentarz
Sorry za zamieszanie
http://wpolityce.pl/polityka/273399-pis-umacnia-sie-na-czele-rankingu-partii-politycznych-mimo-zamachu-na-demokracje-i-heroicznej-postawy-kod-zobacz-najnowszy-sondaz
Powinni mieć listę zarządzeń do wykonania natychmiast po zaprzysiężeniu.
Dali miesiąc życia gw.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
rosnie
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
B-)
eee,tego, a jak bylo dotychczas?
jam nie w kraju.
Piotr Pacewicz
14 grudnia o 20:33 ·
Gdyby ktoś chciał się bać, to polecam mój komentarz z dzisiejszej "GW" o kuratorach jako zbrojnym ramieniu edukacji narodowo-katolickiej w wersji PiS.
A tych, którzy nie mogą przeczytać, bo mają prenumeraty wyborczej.pl proszę: wykupcie prenumeratę, bo w ten sposób też bronicie demokracji. Serio, Sytuacja "GW" jest finansowo trudna, a może być jeszcze gorzej, bo przeciwnicy będą kombinować. A świat bez GW byłby jednak gorszy, prawda? Nawet dla ludzi, którzy jej nie lubią, czy mają rozmaite pretensje. Panuje przekonanie, że Wyborcza i Agora to potęga finansowa. Tymczasem sprzedaż papierowej Wyborczej spadła w XXI wieku ponad dwukrotnie (!), reklam jest (pip) razy mniej, a duże czytelnictwo w sieci nie przynosi dochodu, bo ludzie uważają, że 'jak w sieci to za darmo". Redakcja jest znacznie zredukowana, zarobki ograniczone, pracują jak wściekli. Nie mam w tym apelu osobistego interesu, nie jestem już zatrudniony w GW.
Zła 'dobra zmiana'. PiS w każdej szkole
Gazeta Wyborcza - internetowe wydanie - wiadomości z kraju i ze świata, nauki i kultury oraz sportu, a także aktualne komentarze i opinie.
wyborcza.pl
Ale całość kojarzy mi się z III częścią Gwiezdnych Wojen, kiedy Palpatine stara się wziąć mającego go dobić Mace Windu na litość jęcząc: "Słaby jestem, słaby..." a potem wykorzystuje moment zawahania i go uśmierca. Tagwięc, popkultura bawiąc uczy ;-)