Skip to content

czy iść na wybory?

1235»

Komentarz

• Cyrylica
    Dzisiaj oglądałam listy wyborcze z mojego powiatu. W powiecie nie ma list PO. Przefarbowały się lisy? Sa jakieś dziwne ugrupowania.
    W Piekarach od 12 lat rządzi (większość samodzielna rady) PO. I od zawsze startuja w wyborach jako komiet wyborczy wyborców a nie partii.
  • romeck
    Więc w jaki sposób wyprowadzić
    starybelf
    :
    Ile razy mam pisać że PO to partia nazistowska!?
    zdanie - choćby memu rozgarniętemu synowi - z peo do enesdeape?
    Kolejność odwrotna - z enesdeape do peło. I pokazać zdjęcia:
    dziadekDziadek
    babciai babcia....

W jedności siła!

"by logika i trzeźwość sądu nie stawała się pożywką dla rozpaczy udającej realizm" - Wróg Ludu
  • starybelf
    romeck
    :
    Więc w jaki sposób wyprowadzić
    starybelf
    :
    Ile razy mam pisać że PO to partia nazistowska!?
    zdanie - choćby memu rozgarniętemu synowi - z peo do enesdeape?
    Kolejność odwrotna - z enesdeape do peło. I pokazać zdjęcia:
    dziadek Dziadek
    Z tyłu dziadek Sawickiego?

"A za to, co tu piszemy, odpowiemy przed Bogiem" (Gromit)
  • ella
    Z tyłu dziadek Sawickiego?
    Nie inaczej!!! Z tą giwerą musem jedzie POlować na frajerów.......

“It is not necessary to understand things in order to argue about them.”

“I quickly laugh at everything for fear of having to cry.”
  • https://www.youtube.com/watch
    taki film pojawił się na moim FB z komentarzem Amerykanki "o, fałszują tak samo jak u nas".
    Okazja czyni złodzieja - jesli można, to wybory będą fałszowane. Powinnismy dążyc do tego, żeby jak najmniej było można.  Wiadomo, że każde drzwi można sforsować bez większych roblemów, ale jednak zakładamy w nich zamki i zamykamy drzwi na klucz.
    Jesli opozycja nie chce dążyć do ponownego liczenia głosów, to trudno. Ale w polskim systemie głosowania wiele jeszcze można zrobic dla polepszenia wiarygodności wyborów. I warto nad tym popracować, a nie odganiać się gotową formułką o mężach zaufania, bo mężowie zaufania to pozorowanie społecznego dozoru nad systemem zliczania głosów.
    I nie na kazde wybory trzeba chodzić - przykład wyboru Wałęsa - Kwaśniewski. Ale moim zdaniem najbliższe wybory nie są wyborami pozornymi.
  • Na pewno znajdę czas by przeczytać - gorzej może być z odpowiedziami. Real mi dokucza.
    Rozgadali się Państwo:)
  • edytowano June 2017
    Tak się zastanawiam, czy nurni.nurni nadal podtrzymuje swoje "mądrości" z tego wątku. ;)
  • Z drugiej strony, myśl o możliwości sfałszowania wyborów zadziałała na nas mobilizującą, żeśmy przypilnowali. Czas najwyższy znowu martwić się o uczciwość komisji i mobilizować się na samorządowe.
  • Rzchanym napisal(a):
    Tak się zastanawiam, czy nurni.nurni nadal podtrzymuje swoje "mądrości" z tego wątku. ;)
    Po tym jak skasowali mu Twittera po walce z białoruskim pilotem motorynki - straciłem go z oczu.
  • Wyborów trzeba pilnować zawsze.Najlepiej bezpośrednio w lokalach wyborczych i wokół samych wyborów. Na sady nadal nie ma co liczyć chociaż chyba będzie już nieco lepiej niż przy poprzednich samorządowych.
  • Bardzo pouczający wątek. Dzięki za podbicie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.