MarianoX napisal(a): - jako zagrychę do berbeluchy zastosowali ....muchomory czerwone, które były kilkakrotnie gotowane, a woda każdorazowo wylewa na przed kolejnym gotowaniem. Można? Można.
Dziwne, przecież przez to stracili całą muskarynę i inne walory tych wartościowych grzybów.
wiem , że to nie zdjęcie dnia ale mi się spodobało i chciałam się podzielić a w ogóle pytanie do @romeck i innych mądrych - czy da się tutaj zapodawać zdjęcia zebrane na dysku?
to zdjęcie podobne jak gąskę znalazłam na TT, wstawiając je na FB napisałam: Mariupol 2022. Dzieci uczące się bez światła. Czy to zdjęcie zauważy jakakolwiek agencja prasowa albo inny super prestiżowy konkurs fotopress? I jeszcze jedno pytanie: czy te dzieci żyją obecnie?
Bardzo ważny wątek na TT. Zdjęcia wykonywane w ciągu wielu dni w zablokowanym Mariupilu. Autorem zdjęć jest Anatolij Pietrowicz (nazwiska nie jestem pewna), zawodowy fotograf, ostatnie jego zdjęcie na TT jego syn zamieścił 28 kwietnia 2022. Zdjęć jest mało, bo przy ewakuacji z miasta rosyjski żołnierz kazał mu oczyścić galerię w aparacie.
Wg niepotwierdzonych danych od moich znajomych z Ukrainy , w Mariupolu z głodu zmarło ok. 5000 dzieci ( ci akurat Ukraińcy których znam wobec mnie nie muszą uprawiać propagandy). Autor wątku podaje że mieście może być 100000 cywili, mieszkających w ruinach i przemieszczających się w obrębie podwórek.
wiem , że to nie zdjęcie dnia ale mi się spodobało i chciałam się podzielić a w ogóle pytanie do @romeck i innych mądrych - czy da się tutaj zapodawać zdjęcia zebrane na dysku?
To zdjęcie jakie zamieścił dziś na TT James Vasquez. Chyba go wykurowali po postrzale i wraca na front. Ja się na tym w ogóle nie znam ale ci panowie mają różne przybory techniczne na sobie i każdy czymś się różni.
margerytka napisal(a): Dzieci będące w Azovstalu. Podobno dzisiaj ewakuowano cywili z tej fabryki.
Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
PS. Z fabryki ewakuowano podobno ok.100 osób. Ta informacja jest w miarę kompatybilna z filmem do którego link wkleiłam w wątku o wojnie, gdzie widać autobus w którym siedzą kobiety z malutkimi dziećmi.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Bronią mszy trydenckiej przed dywizjami Watykanu?
Wygląda na to - są takie sygnały - że po tradycjonalistach może rozpocząć się "tolerancja represywna" wobec niektórych przedstawicieli kultu maryjnego.
Komentarz
wiem , że to nie zdjęcie dnia ale mi się spodobało i chciałam się podzielić
a w ogóle pytanie do @romeck i innych mądrych - czy da się tutaj zapodawać zdjęcia zebrane na dysku?
dostał ją od dziewczynki w Mariupolu, która już nie żyje
wstawiając je na FB napisałam:
Mariupol 2022. Dzieci uczące się bez światła.
Czy to zdjęcie zauważy jakakolwiek agencja prasowa albo inny super prestiżowy konkurs fotopress?
I jeszcze jedno pytanie: czy te dzieci żyją obecnie?
Autorem zdjęć jest Anatolij Pietrowicz (nazwiska nie jestem pewna), zawodowy fotograf, ostatnie jego zdjęcie na TT jego syn zamieścił 28 kwietnia 2022. Zdjęć jest mało, bo przy ewakuacji z miasta rosyjski żołnierz kazał mu oczyścić galerię w aparacie.
Wg niepotwierdzonych danych od moich znajomych z Ukrainy , w Mariupolu z głodu zmarło ok. 5000 dzieci ( ci akurat Ukraińcy których znam wobec mnie nie muszą uprawiać propagandy). Autor wątku podaje że mieście może być 100000 cywili, mieszkających w ruinach i przemieszczających się w obrębie podwórek.
zdjęcia z tego wątku:
napis na oknie: "tu [są] ludzie"
selfie autora zdjęć
Ja się na tym w ogóle nie znam ale ci panowie mają różne przybory techniczne na sobie i każdy czymś się różni.
Podobno dzisiaj ewakuowano cywili z tej fabryki.