Nieeeeee no, znowu mi nie chce wklejać zdjęć. W każdym razie chciałem wstawić zdjęcie skromnego nagrobka Feliksa Konecznego z cmentarza na krakowskim Salwatorze
Maniu, też widzisz na tym zdjęciu białą postać przy monstrancji? Może to tylko moje złudzenia, ale światło zbyt mocno odcina się od ciemności jak na oświetlenie reflektorami. Monstrancja jest w miejscu serca tej białej Postaci.
KAnia napisal(a): Maniu, też widzisz na tym zdjęciu białą postać przy monstrancji? Może to tylko moje złudzenia, ale światło zbyt mocno odcina się od ciemności jak na oświetlenie reflektorami. Monstrancja jest w miejscu serca tej białej Postaci.
No, tajemniczo to wygląda. Reflektory musiały być umieszczone na górze. Gdyby były na dole, snop światła nie miałby takich konturów.
KAnia napisal(a): Maniu, też widzisz na tym zdjęciu białą postać przy monstrancji? Może to tylko moje złudzenia, ale światło zbyt mocno odcina się od ciemności jak na oświetlenie reflektorami. Monstrancja jest w miejscu serca tej białej Postaci.
No, tajemniczo to wygląda. Reflektory musiały być umieszczone na górze. Gdyby były na dole, snop światła nie miałby takich konturów.
Wyglądało normalnie. Przynajmniej z mojego miejsca. Komentarzy żadnych nie słyszałam.
Na filmie to wygląda inaczej. Reflektory jednak od dołu i z boku i snujący się dym kadzidła. Jak to dym, przybierał różne kształty. Jak chmury. Może i jakieś lasery pionowo w górę? Zobaczcie na filmie. Czas od 4 godziny i 13 minuty.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
Początek drogi we Francji. Lewackie dzierżymordy i kłamcy oraz pseudokonserwatysci od Sarkozego mają katolików i generalnie przyzwoitych ludzi gdzieś. Trzeba z nimi wygrać w wyborach, a przyzwoici Francuzi nie mają na razie swojej reprezentacji politycznej. No bo Front Narodowy rusofili chyba nią nie jest.
Rafał napisal(a): Trzeba z nimi wygrać w wyborach, a przyzwoici Francuzi nie mają na razie swojej reprezentacji politycznej. No bo Front Narodowy rusofili chyba nią nie jest.
Reprezentacja chyba jest, tylko bardzo słaba na razie i się rozłamuje. A właściwie to ruch jednego lidera, który też już ma swoje lata (nawiasem mówiąc pochodzi z Wandei "co w jakiś sposób jego krok tłumaczy mi"):
Rafał napisal(a): Trzeba z nimi wygrać w wyborach, a przyzwoici Francuzi nie mają na razie swojej reprezentacji politycznej. No bo Front Narodowy rusofili chyba nią nie jest.
Reprezentacja chyba jest, tylko bardzo słaba na razie i się rozłamuje. A właściwie to ruch jednego lidera, który też już ma swoje lata (nawiasem mówiąc pochodzi z Wandei "co w jakiś sposób jego krok tłumaczy mi"):
Skoro o panu Filipie wspominamy, to nie zapomnijmy wspomnieć o takim oto drobnym drobiazgu, który umknął uwadze polskich redaktorów Wikipedyjej:
Le 14 août 2014, il s'entretient avec Vladimir Poutine en Crimée pour signer un accord sur le projet de création de deux parcs inspirés du Puy du Fou à Moscou et en Crimée. Il déclare que Poutine est le plus grand chef d'État actuel
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
w ktorym miejscu jest Wystawienie?
miedzy aleja wiodacej do klasztoru a murami klasztornymi?
w Czestochowie bylam baaardzo dawno temu...
Monstrancja jest w miejscu serca tej białej Postaci.
Zobaczcie na filmie. Czas od 4 godziny i 13 minuty.
*
*
powinien byc taki mniej więcej
albo taki
*
A właściwie to ruch jednego lidera, który też już ma swoje lata (nawiasem mówiąc pochodzi z Wandei "co w jakiś sposób jego krok tłumaczy mi"):
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ruch_dla_Francji
https://pl.wikipedia.org/wiki/Philippe_de_Villiers