Ostatnio krytykowałem fizjonomistów, ale chyba muszę się lekko wycofać z tego. Niektóre zdjęcia jednak wiele mówią, szczególnie interpretowane w kontekście zachowań uwiecznionych na nich osób. I tak jesli chodzi o Petru to znać, że to prymusik od małego. On zawsze stara się spelnić oczekiwania władzy i aktualnego establishmentu. Bez problemu wygłasza najpoprawniejsze formułki uzasadniające postęp realizowany przez aktualnie rządzących i majętnych. Teraz zdecydował się wyjść do pierwszego szeregu więc musiał trochę zaryzykować. Widzi że dotychczasowa władza się zużyła i wielki biznes szuka innych figurantów więc zaatakował. Ma już spore doświadczenie w drugim szeregu tej dotychczasowej władzy więc zapewne przygotował to z mocodawcami, a nie wyskoczył na własne ryzyko. Z kolei Kopacz nie jest prymuską ale strasznie chciałaby być. Wciska się więc gdzie może i popisuje nadgorliwością gdzie może. Jest w tym tak zdererminowana, że kłamie bez zająkniecia i ośmiesza się przed publiką, bo w istocie nie zwraca się do publiki tylko do tych którzy ją posłali lub chciaż chciałaby aby ją posłali lub przynajmniej aby uznano że ją posłali.
O Petru wypowiedział się Mefju Tyrmand - zacytuję z pamięci: wy go nie znacie, a ja znam; to śliski krętacz, który dla kariery i stanowiska zrobi wszystko.
krzychol66 napisal(a): Uppsss... przepraszam, dałem się nabrać.
A ja zamiast zwątpić to się zaskoczyłem sam przed sobą - to Petru ma tyle lat ? Ano nie ma. To jest rocznik 1972, nie ma możliwości, żeby występował z takim zdjęciem w SM. W '89 roku miał 17 lat.
Komentarz
Źródło zdjęć E.Kopacz: http://www.thetoc.gr/politiki/article/i-daneza-prwthupourgosafanise-treis-omologous-tis-stis-brukselles
A skąd Cyrus wzięli, to ja nie znaju
:-?
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Niech ktoś mi powie, że rzetelna praca nie przynosi efektów
I tak jesli chodzi o Petru to znać, że to prymusik od małego. On zawsze stara się spelnić oczekiwania władzy i aktualnego establishmentu. Bez problemu wygłasza najpoprawniejsze formułki uzasadniające postęp realizowany przez aktualnie rządzących i majętnych. Teraz zdecydował się wyjść do pierwszego szeregu więc musiał trochę zaryzykować. Widzi że dotychczasowa władza się zużyła i wielki biznes szuka innych figurantów więc zaatakował. Ma już spore doświadczenie w drugim szeregu tej dotychczasowej władzy więc zapewne przygotował to z mocodawcami, a nie wyskoczył na własne ryzyko.
Z kolei Kopacz nie jest prymuską ale strasznie chciałaby być. Wciska się więc gdzie może i popisuje nadgorliwością gdzie może. Jest w tym tak zdererminowana, że kłamie bez zająkniecia i ośmiesza się przed publiką, bo w istocie nie zwraca się do publiki tylko do tych którzy ją posłali lub chciaż chciałaby aby ją posłali lub przynajmniej aby uznano że ją posłali.
JORGE>
Więcej zagranicznej kolorowej prasy o ciuchach polityków, pliiiiz!
Niesamowite zdjęcie!
Anyway - jaka by za nim nie stała historia, to i tak nie ma to w tej chwili większego znaczenia.
#DamyRadę!
W nawiązaniu - plakat wyborczy z 1919.