- Bardzo się boimy. Jesteśmy w niebezpieczeństwie każdego dnia, każdej minuty. Oni wchodzą do naszych domów. Oni są wszędzie, chcą się pozabijać, a my nie wiemy co robić - mówi mieszkanka greckiej wyspy Lesbos i błaga o pomoc w opanowaniu fali agresywnych uchodźców.
- Oni są w naszych domach. Nie mamy wojny, a to my jesteśmy ofiarami! Chcemy żyć tak jak kiedyś. Chcę iść do pracy, a nie mogę. Moje dzieci chcą iść do szkoły, ale nie mogą. Chcemy żyć własnym życiem, oni nam je zabrali. Oni mają wojnę, a nie my. Ktoś musi ich stąd zabrać. To jest miasto, to nie miejsce dla takich ludzi jak oni - mówi zrozpaczona. - To jest Grecja.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Już chciałam, znużona wieczno-trwaniem peowców i rządami głupiej larwy, prosić o azyl u bratanków Madziarów, coby odetchnąć, ale ubiegli mję ci "uchodźcy". Nie chcę więc Węgrom robić wiochy i poczekam. Dlaczego Madziaria? Ano prapradziadowie byli Madziarami. Zazula
Komentarz
P.S. Latorośl kol. Cyrusa, którego niniejszem pozdrawiam i przesyłam podziękowania
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
myslalam, ze on w Irlandi.
Panowie godni ale z naszej Prezydentowej to jednak jest lasencja...