Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1131416181999

Komentarz

• Are U sure qiz?????

image

image

image
  • Można się poczuć na moment prawie jak na salonach wersalskich...
    qiz napisal(a):
    Karkołomna ta obrona wyglądających jak obsługa chlewu tłuściochów. Toż np. taki czarny pedał z Ameryki nigdy by tak ubrany nie wystąpił.
  • Eden napisal(a):
    Można się poczuć na moment prawie jak na salonach wersalskich...
    Sugeruja kolega że tu też szczają do po kątach i srają do paleniska???
  • O, dzięki za foto, bo dobrze pokazuje, w czym rzecz: Banana w T-shircie nie wygląda obciachowo, a Wąsaty Wuj ze swoim Kaszalotem wyglądają obciachowo nawet w ubraniach od najlepszego krawca.
  • bo mają grzechy główne wymalowane na nalanych buziach: obżarstwo, lenistwo, chciwość, zazdrość...
  • fatuswombatus napisal(a):
    Eden napisal(a):
    Można się poczuć na moment prawie jak na salonach wersalskich...
    Sugeruja kolega że tu też szczają do po kątach i srają do paleniska???
    i to czarne pedały??
  • Sarmata1.2 napisal(a):
    bo mają grzechy główne wymalowane na nalanych buziach: obżarstwo, lenistwo, chciwość, zazdrość...
    Fantastyczny tekst! Trzeba to spopularyzować w debacie politycznej- "ludzie na pana nie zagłosują, bo na pańskim obliczu wymalowane jest pięć grzechów głównych". A jak przeciwnik nie podejmie szermierki, to drążyć temat... "taaak, pięć z siedmiu, tak ,wiecie państwo jakie?"
  • Zastanawiałem się czy dać do wątku "100 dni" czy "zdjęcie dnia". Ale jednak tutaj, bo wiadczy o postawie PADa.

image

za wPolityce:
    ..jedna z uczestniczek Powstania Warszawskiego zwróciła się o pomoc w odczytaniu tekstu do harcerzy...
    - Może przyjdzie jakiś harcerz i przeczyta, bo nie widzę… Na ochotnika, chłopcy! - powiedziała weteranka.
    Wtedy podszedł do niej Andrzej Duda.
    - Dziękuję, panie prezydencie. Pan też harcerz?

• edytowano August 2016
    image

365 dni PADa.
  • Trochę się dziwię - dziś minął rok prezydentury Andrzeja Dudy i forumowicze (poza Romeckiem) nic nie napisali. Chociaż rozumiem, że w sumie trudno coś napisać - to dobry prezydent, który godnie reprezentuje Polskę. Jest zaprzeczeniem swojego poprzednika - kontrast ogromny.
  • Szybko się przyzwyczailiśmy do... normalności!
  • A w psalmie na dziś usłyszałem:
    "prawo i sprawiedliwość podstawą jego tronu".
  • Rzchanym napisal(a):
    Trochę się dziwię - dziś minął rok prezydentury Andrzeja Dudy i forumowicze (poza Romeckiem) nic nie napisali. Chociaż rozumiem, że w sumie trudno coś napisać - to dobry prezydent, który godnie reprezentuje Polskę. Jest zaprzeczeniem swojego poprzednika - kontrast ogromny.
    Franciszki kładą się cieniem.
  • oraz najprawdopodobniej kwestia stosunków polsko-ukraińskich:
    http://wpolityce.pl/polityka/303602-prof-chwedoruk-andrzej-duda-wykorzystuje-dobre-przygotowanie-do-pelnienia-funkcji-polityka-nasz-wywiad
    Za chwilę może dojść trzeci problemat: ustawa o całkowitej ochronie życia ludzkiego od poczęcia (zakładając, że PiS nie zamrozi projekt obywatelski na następne 3 lata)
  • los napisal(a):
    Rzchanym napisal(a):
    Trochę się dziwię - dziś minął rok prezydentury Andrzeja Dudy i forumowicze (poza Romeckiem) nic nie napisali. Chociaż rozumiem, że w sumie trudno coś napisać - to dobry prezydent, który godnie reprezentuje Polskę. Jest zaprzeczeniem swojego poprzednika - kontrast ogromny.
    Franciszki kładą się cieniem.
    Na całym obozie pis. Gdyby chciano to przeprowadzić, to Duda nie byłby do nicego potrzebny.
  • Mógł skorzystać z okazji by nie kłapać dziobem.
  • Co najmniej niewyraźnie wygląda również sprawa braku publikacji wiadomego aneksu.
  • No i gruba kreska polityczna w stosunku do republiki okrągłego stołu :)
  • mmaria napisal(a):
    Co najmniej niewyraźnie wygląda również sprawa braku publikacji wiadomego aneksu.
    Mentor nie opublikował, to i jego uczeń się nie spieszy.
  • Stuhr powiedział, że PiS będzie rządził przez następne 20 lat. Nie wiem jak to argumentował, bo nie chciało mi się czytać całości, ale świadomość klęski, tych skurwiałych, jest coraz bardziej powszechna.

A Duda ? Duda robi wszystko, żeby wygrać II kadencję. I dobrze, reszta jest nieistotna.
  • mmaria napisal(a):
    Co najmniej niewyraźnie wygląda również sprawa braku publikacji wiadomego aneksu.
    No a dlaczego nie ma publikacji ? No i drugie dlaczego - to jest takie ważne ?

• JORGE napisal(a):
    Stuhr powiedział, że PiS będzie rządził przez następne 20 lat. Nie wiem jak to argumentował, bo nie chciało mi się czytać całości, ale świadomość klęski, tych skurwiałych, jest coraz bardziej powszechna.
    I ja tak sądzę.

Pisałem już o pewnym ciekawym wniosku z kalwińskiej teologii?

• A o którą idzie?
  • mmaria napisal(a):
    A jakieś kryminały tam są? Bo jeżeli są, to może lepiej poczekać na porządki w sądach.
  • Noale we WSIowych aferach z grubsza się orientujemy, łącznie z nazwiskami. I słusznie zauważył przedpiśca, że lustracja sędziów jest priorytetem.
    Co do PADa, to dziękuję za niego polskim świętym Orędownikom i Królowej Polski. Jeszcze czekam na ten święty ogień zapowiadany przez prorokujących, który wymiecie z naszej ziemi szatańskie pomioty.
  • jeśli porownujemy do komorry to cza przyznac , że jest duży postęp, bo wie co to łyżka i widelec, niestety tylko to,
    slaba, bezbarwna prezydentura mowy trawy i teatralnych gestow, - zlapał, hostie, pomógł babci przeczytać, ładnie się ubrał, itd itp
    jak przyszło do pierwszego dużego konkretu: afera frankowiczów, na zimno i bez mydla ich wydymał,
    od tego momentu jego uśmiech jest takim samym usmiechem jak uśmiech komorry , kwasa, bolka i reszty tej sprzedajnej bandy "polskich" prezydentow,
    niech se teraz podnosi drugą hostie i drugą babcie przeprowadza przez ulicę, będzie to robiło jedynie wrażenie na kobietach ciężarnych, dzieciach i rybach,
    a było już wcześniej trochę znaków, jak z tą szczepionką na raka macicy i to głupie gadanie o pogromie kieleckim,
    picuś taki bez jaj
  • Tak jest tomievinci ! I dlatego będzie miał drugą kadencję. W tą gierkę trzeba potrafić grać. Udał nam się ten Duda i jeszcze żona Żydówka ! Nie do ruszenia.

Wkurwia to, co ? No wkurwia. Ale luz, Korwinowi da się prezydenturę honoris causa, albo jakiś puchar gloria victis, niech chłop ma, w końcu nie wszystko mu się nie udało, strzelać bachory w tym wieku to jednak szacun ! Że mu tatuś nie wytłumaczył prawdy starej, rób to co w życiu potrafisz najlepiej. Jak się nazywa fachowo zawodowy zapładniacz ? Tylko po co mu ta cała polityka ...
  • edytowano August 2016
    JORGE napisal(a):
    Tylko po co mu ta cała polityka ...
    Jak to po co? Myślę, że Januszek jest w 1%, no max 5% najlepiej zarabiających Polaków.

I jeszcze myśli Kolega że ta Dominiczka poleciałaby na takiego starucha poza strukturą partyjną?
  • @Jorge - ta żona to nie za bardzo Żydówka, bo zarówno jej matka jak i matka ojca (Kornhausera) są Polkami.

@tomvinci; Tobie - i nie tylko Tobie - pomyliło się dobre, katolickie wychowanie ze słabością, hehe.

@Jorge; "W tę gierkę trzeba umieć grać" - dokładnie o to chodzi.
  • O tym kto jest Żydem decyduję ja. Jeżeli Kornhauser jest Żydówką to jest. I tego się trzymajmy. Wyjątkowo opłacalna sytuacja. +27 % szans na drugą kadencję dzięki temu.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.