I pierwsze weto pezydenta. ustawy o uzgodnieniu płci. prezydent.pl Jeśli Sejm weto odrzuci - PAD musi ustawę podpisać. W Sejmie potrzeba jest 3/5 posłów przy 50% obecnośći. Chyba nie ma szans? PSL raczej przeciw (ustawie)? dodano: poniedziałek, 5. października - w Sejmie PO zwiera szyki...
Kolejna znakomita nominacja prezydenta: Wiesław Johann, prawnik, członek Trybunału Konstytucyjnego w stanie spoczynku został wybrany przez Andrzeja Dudę jako jego reprezentant w Krajowej Radzie Sądownictwa.
Właśnie dziś rozpoczyna się (pierwsze) 100 dni nowego rządu. (Nie będę otwierał nowego wątku pt. 100 dni, bo już jest o rządzie BSz.)
==== Może to zwlekania z różnymi sprawami, to było czekanie na zaprzysiężenie na prezesa rady ministrów byłej szefowej sztabu wyborczego kandydata ne prezydenta?
No bo za zewnątrz prezydentowanie wygląda ładnie i "się-dzieje", tylko z tego co wiem, 90% prezydenckich urzędników (pewnie ze sprzątaczkami na czele) to scheda po POprzedniku...
We TiVi już widziałem małe podsumowanie, ale takie po łebkach - bardziej historia PADa
Pewnie z ruchami kadrowymi jest oczekiwanie na nowy budżet Kancelarii. A być może (w każdym razie chciałbym) na jakąś specustawę typu 99% podatku od odpraw...
Właśnie podały to WSIoki w swoich "Fucktach", oczywiście jako bulwersujący i kontrowersyjny news dnia... Im bardziej będą się wściekać, tym lepiej. To oznacza bowiem, że tracą nerwy, a punktowe ciosy wymierzane są celnie
Brawo! Ich nie należy przekonywać, ich należy zastraszać. "Ułaskawię Kamińskiego i zrobię jeszcze wiele rzeczy, po których was trafi szlag. A wy co na to zrobicie, he?"
Nie. To jest sygnał do panów swędziów - jak pójdziecie na wojnę z rządem, to w odzyskanej telewizji będziemy przez miesiąc grzać zbrodnie sądowe ze szczególnym zwróceniem uwagi na skrzywdzone dzieci a potem zaprosimy milion ludzi na demonstracje pod waszymi mieszkaniami, policji na wszelki wypadek nie będzie. Jak chcecie być na pierwszej linii frontu, to przypomnijcie sobie, co żołnierzy frontowych spotyka.
Komentarz
prezydent.pl
Jeśli Sejm weto odrzuci - PAD musi ustawę podpisać.
W Sejmie potrzeba jest 3/5 posłów przy 50% obecnośći.
Chyba nie ma szans? PSL raczej przeciw (ustawie)?
dodano:
poniedziałek, 5. października - w Sejmie PO zwiera szyki...
Wiesław Johann, prawnik, członek Trybunału Konstytucyjnego w stanie spoczynku został wybrany przez Andrzeja Dudę jako jego reprezentant w Krajowej Radzie Sądownictwa.
Jednak tego nie zrobi.
Policzyli głosy.
Czyli co - 3:1 w wyborach 25.10.2015 na korzyść PO???
=
Wyborcy zauważą, że PO-PSL nie jest w stanie odrzucić weta PAD!
Sorry
Właśnie dziś rozpoczyna się (pierwsze) 100 dni nowego rządu.
(Nie będę otwierał nowego wątku pt. 100 dni, bo już jest o rządzie BSz.)
====
Może to zwlekania z różnymi sprawami, to było czekanie na zaprzysiężenie na prezesa rady ministrów byłej szefowej sztabu wyborczego kandydata ne prezydenta?
No bo za zewnątrz prezydentowanie wygląda ładnie i "się-dzieje",
tylko z tego co wiem, 90% prezydenckich urzędników (pewnie ze sprzątaczkami na czele) to scheda po POprzedniku...
We TiVi już widziałem małe podsumowanie, ale takie po łebkach - bardziej historia PADa
I do roboty.
Musiał KAMIŃSKI zrezygnować z apelacji; i dobrze, załatwili to szybko i sprawnie! Brawo!
P.S. Współczesna wersja hasła "Bić q... i złodziei".
Im bardziej będą się wściekać, tym lepiej. To oznacza bowiem, że tracą nerwy, a punktowe ciosy wymierzane są celnie
sam jestem w szoku , bo nie wiedziałem jak potężne, królewskie i ludowe narzędzie ma Prezydent... w zasadzie to złe sądy mogą skoczyć
Zaczęło się. ;D