O to że się nie podoba swędziom, totalnej i europejsom.
Swędziom się nie podoba bo ich elity przyzwyczaiły się do bycia nadludźmi - nadzwyczajną kastą nie podlegającą kontroli i ocenie a uprawnioną do kontroli i oceny pozostałych członków społeczności z bezpośrednią sankcją egzekwowaną przez aparat przymusu państwa. Totalnej się nie podoba gdyż jej się nie podoba wszystko co robi większość parlamentarna oraz z powodu zblatowania z kastą która ją wspiera i potrzeba się odwzajemnić. Europejsom się nie podoba gdyż wzmacnia państwo polskie oraz demokrację w Polsce czyli ogranicza ich wpływy w Polsce, gwarantowane przez totalną i zblatowaną z nią kastę.
Czytałem parę nowel, ale tej akurat nie czytałem, natomiast Kaleta klaruje, że to chodzi o wybór następcy Gelsdorf. U Rachonia: https://www.tvp.info/46510219/05022020-0712/jedziemy,odc-135 mniej więcej od 26 minuty (wywiad zaczyna się wcześniej)
Czytałem parę nowel, ale tej akurat nie czytałem, natomiast Kaleta klaruje, że to chodzi o wybór następcy Gelsdorf. U Rachonia: https://www.tvp.info/46510219/05022020-0712/jedziemy,odc-135 mniej więcej od 26 minuty (wywiad zaczyna się wcześniej)
Będą starali się uzyskać wyrok TSUE stwierdzający niezgodność tej noweli, a może i dawniejszych ustaw sądowniczych z prawem europejskim. Na tej podstawie wybiorą sobie własnego I Prezesa i zażądają od Prezydenta jego zatwierdzenia z automatu. Będą się starali uzyskać to przed odejściem Gersdorf i przed wyborami prezydenckimi.
Będą starali się uzyskać wyrok TSUE stwierdzający niezgodność tej noweli, a może i dawniejszych ustaw sądowniczych z prawem europejskim. Na tej podstawie wybiorą sobie własnego I Prezesa i zażądają od Prezydenta jego zatwierdzenia z automatu. Będą się starali uzyskać to przed odejściem Gersdorf i przed wyborami prezydenckimi.
O tym Kaleta też mówi. Ciężko będzie UE podciągnąć to pod wartości europejskie, skoro chodzi o kradzieże pędraków i jazdę po pijaku. Podobnie nawija Matka Kurka dodając, że zrobi się jak z ustawą emerytalną. Coś tam się w ustawie zmieni i od nowa Polska Ludowa.
Nie słuchałem całego wywiadu. Oby tak było. Europejsi nie odpuszczą już nie tyle ze względu na interesy co ze względów prestiżowo-ambicjonalnych oraz dla zaspokojenia niewygodnych sojuszników z totalnej. Zapału u nich mało więc byłoby dobrze gdyby zadowolili się "kontynuacją dialogu", "pozytywnymi sygnałami" i "niewystarczającymi krokami w dobrym kierunku" czyli owymi poprawkami i kolejnymi "debatami" i "wyrazami niepokoju". W międzyczasie walec ma się posuwać do przodu po totalnych. Europejsi zaś będą się dogadywać krok po kroku z PiS pod wodzą Pana Mateusza mając przed oczyma Szydło w PE przypominającą im że mogło być znacznie gorzej.
Wywiad nie jest długi. Najpierw jest zwyczajowa satyra z trójką gości, a potem wywiad. Zaczyna się od ok. 20 minuty, na początku trochę komunałów, potem więcej mięsa. A na koniec znowu goście.
jacie! dobry jest PAD! historia pokazała, że nikt (w przeszłości ani teraz) z kandydatów różnych, nie wykazał się taką asertywnością i nie wypprowadzeniem się z równowagi, dobrze go szkolą!
filmik ze szkoły, gdzie miejscowy Gret Thunbgerski walczył o klimat (Ziemi)
Przywódcy totalnej są po prostu zwyczajnie, po ludzku głupi i nudni. W połączeniu z interesownością, nieuczciwością nieuctwem i pyszałkowatością tworzy to niestrawną i odstręczającą mieszaninę.
A w Lubartowie, w barze mlecznym..... (film z komórki; PAD siedzi przy stoliku w zwykłym polskim barze)
ani Maria spotkała Prezydenta @AndrzejDuda we Włodawie w 2019. Zaprosiła wtedy Prezydenta do odwiedzenia rodzinnego Baru Mlecznego w Lubartowie. Prezydent odpowiedział, że jak nadarzy się okazja, to z zaproszenia skorzysta. Wczoraj Prezydent odwiedził Bar Mleczny w Lubartowie
PiS i PAD maja pijar w iście usańskim stylu. Reszta z KO jest za nimi o trzy długości. Niestety ich wyborcy nie czytaja i nie oglądają niczego poza TVN i GW. Z kolei za granica publika musi łykać prawie wyłącznie przedruki i zajawki z TVN i GW. Coś się jednak i w tej materii poprawia.
Rafał napisal(a): PiS i PAD maja pijar w iście usańskim stylu.
Nie tyle co w usańskim stylu a to jest amerykański pijar. Robiony przez Amerykanów, możliwe że za ich pioniondz. Nie mam na to żadnych dowodów, nie jestem w stanie wskazać żadnych konkretnych powiązań. Ale wpisuje się w to w rozwój historii i nowe rozdanie geopolityczne. Nie ma innej możliwości, Amerykanie uznali że potrzebują silnej Polski, niezależnej od sąsiadów i UE. Tylko Jarosław Kaczyński i ludzie z nim związani są w stanie podołać zadaniu. Przy silnym wsparciu USA, w rożnych dziedzinach.
Rafał napisal(a): Przywódcy totalnej są po prostu zwyczajnie, po ludzku głupi i nudni. W połączeniu z interesownością, nieuczciwością nieuctwem i pyszałkowatością tworzy to niestrawną i odstręczającą mieszaninę.
Ale odpowiednio podlani (prawdopodobnie przez Niemców) byli idealną grupą fasadowej władzy republiki neokolonialnej. Dzisiaj w Polsce mamy porażkę opcji niemieckiej i zwycięstwo amerykańskiej. A kiedy będzie wygrana opcji polskiej ? Nigdy. Po prostu najwięcej Polski w Polsce będzie przy Amerykanach, kiedy im się będzie to opłacać. Trzeba być na tyle silnym, na tyle wzrastać, żeby utrzymać tożsamość kiedy Amerykanom przestanie się opłacać.
Rafał napisal(a): PiS i PAD maja pijar w iście usańskim stylu.
Nie tyle co w usańskim stylu a to jest amerykański pijar. Robiony przez Amerykanów, możliwe że za ich pioniondz. Nie mam na to żadnych dowodów, nie jestem w stanie wskazać żadnych konkretnych powiązań. Ale wpisuje się w to w rozwój historii i nowe rozdanie geopolityczne. Nie ma innej możliwości, Amerykanie uznali że potrzebują silnej Polski, niezależnej od sąsiadów i UE. Tylko Jarosław Kaczyński i ludzie z nim związani są w stanie podołać zadaniu. Przy silnym wsparciu USA, w rożnych dziedzinach.
To jest ten offset, którego nie widać w kontrakcie na f-35 dziwnym nie jest skoro JK pisał przemówienia POTUSowi
koincydencja Bogu, co boskie prezydentu co przezydenckie
Nie to, że się czepiamy, bo to pewnie przypadek" - uprzedzają na początku nowego wpisu na Twitterze członkowie "Młodych Demokratów". Po czym zwracają uwagę na to, że w jednym z psalmów, który zostanie odczytany czy wyśpiewany w kościołach 10 maja, jest mowa o "prawie i sprawiedliwości".
Tym samym sugerują, że data wyborów prezydenckich, którą w środę ogłosiła marszałek Sejmu Elżbieta Witek, nie jest przypadkowa. "Żebyście się nie zdziwili" - czytamy we wpisie.
To nie pierwszy taki "zbieg okoliczności". Psalm 33. został odczytany również 21 października 2018 r., w dniu wyborów samorządowych. - Nie można przesadzać w pewnych kwestiach. Jeżeli by się okazało, że jest to pieśń, którą się normalnie, tradycyjnie wykonuje w kościołach, to trudno to wiązać z datą niedzielną - mówił wtedy Wojciech Hermeliński, ówczesny szef Państwowej Komisji Wyborczej.
Co więcej, 6 sierpnia 2015 r., w dniu zaprzysiężenia Andrzeja Dudy na prezydenta, w kościołach wybrzmiał psalm z frazą: "Prawo i sprawiedliwość podstawą Jego tronu". Wybory prezydenckie 2020. Kulisy wyboru daty
Przypomnijmy, że Witek długo zastanawiała się nad datą. - Pierwotnie miałam na myśli zupełnie inną datę - 17 maja - przyznała. Zmieniła zdanie, bo prosiła o to ambasada polska w Rzymie.
- To mi rzeczywiście umknęło wcześniej, kiedy na myśl wpadła mi ta data 17., że w Watykanie będą hucznie obchodzone uroczystości związane z setną rocznicą urodzin Jana Pawła II. Tam będą tysiące pielgrzymów, także z Polski - wyjaśniła.
W_Nieszczególny napisal(a): To już wiem dlaczego niektóre towarzystwa nie chcą absolutnie być kojarzone ani z prawem ani ze sprawiedliwością. Bo to pisowskie.
Antypis ma przechlapane pod tym względem, bo takich cytatów jest dużo, np:
Ps 33,5 On miłuje prawo i sprawiedliwość: ziemia jest pełna łaskawości Pańskiej.
Ps 97, 2: Obłok i ciemność wokoło Niego, sprawiedliwość i prawo podstawą Jego tronu
Ps 99,4 Królem jest Potężny, co kocha sprawiedliwość. Ty ustanowiłeś to, co jest słuszne, prawo i sprawiedliwość w Jakubie Ty ustanowiłeś.
Ps 119, 121 Wykonuję prawo i sprawiedliwość: nie wydawaj mię moim ciemięzcom!
Ez 18,5 Ktokolwiek jest sprawiedliwy i przestrzega prawa i sprawiedliwości
Ez 18,21 A jeśliby występny porzucił wszystkie swoje grzechy, które popełniał, a strzegł wszystkich moich ustaw i postępowałby według prawa i sprawiedliwości, żyć będzie, a nie umrze
Ten ostatni cytat był już chyba kiedyś podczas jakichś wyborów, bodajże w 2005?
Komentarz
Swędziom się nie podoba bo ich elity przyzwyczaiły się do bycia nadludźmi - nadzwyczajną kastą nie podlegającą kontroli i ocenie a uprawnioną do kontroli i oceny pozostałych członków społeczności z bezpośrednią sankcją egzekwowaną przez aparat przymusu państwa.
Totalnej się nie podoba gdyż jej się nie podoba wszystko co robi większość parlamentarna oraz z powodu zblatowania z kastą która ją wspiera i potrzeba się odwzajemnić.
Europejsom się nie podoba gdyż wzmacnia państwo polskie oraz demokrację w Polsce czyli ogranicza ich wpływy w Polsce, gwarantowane przez totalną i zblatowaną z nią kastę.
podano datę wyborów na prezydenta
od jutra, 6. lutego - rozpoczyna sie forlmanie kampania "reklamowa"
Trzy miesiące/ 10 tygodni
długo nas będą męczyć...
https://www.tvp.info/46510219/05022020-0712/jedziemy,odc-135
mniej więcej od 26 minuty (wywiad zaczyna się wcześniej)
PAD po podpisaniu dzisiaj ustawy
https://www.tvp.info/46510219/05022020-0712/jedziemy,odc-135
mniej więcej od 26 minuty (wywiad zaczyna się wcześniej)
O tym Kaleta też mówi. Ciężko będzie UE podciągnąć to pod wartości europejskie, skoro chodzi o kradzieże pędraków i jazdę po pijaku.
Podobnie nawija Matka Kurka dodając, że zrobi się jak z ustawą emerytalną. Coś tam się w ustawie zmieni i od nowa Polska Ludowa.
historia pokazała, że nikt (w przeszłości ani teraz) z kandydatów różnych, nie wykazał się taką asertywnością i nie wypprowadzeniem się z równowagi,
dobrze go szkolą!
filmik ze szkoły, gdzie miejscowy Gret Thunbgerski walczył o klimat (Ziemi)
dziwnym nie jest
skoro JK pisał przemówienia POTUSowi
Bogu, co boskie
prezydentu co przezydenckie
Nie to, że się czepiamy, bo to pewnie przypadek" - uprzedzają na początku nowego wpisu na Twitterze członkowie "Młodych Demokratów". Po czym zwracają uwagę na to, że w jednym z psalmów, który zostanie odczytany czy wyśpiewany w kościołach 10 maja, jest mowa o "prawie i sprawiedliwości".
Tym samym sugerują, że data wyborów prezydenckich, którą w środę ogłosiła marszałek Sejmu Elżbieta Witek, nie jest przypadkowa. "Żebyście się nie zdziwili" - czytamy we wpisie.
To nie pierwszy taki "zbieg okoliczności". Psalm 33. został odczytany również 21 października 2018 r., w dniu wyborów samorządowych. - Nie można przesadzać w pewnych kwestiach. Jeżeli by się okazało, że jest to pieśń, którą się normalnie, tradycyjnie wykonuje w kościołach, to trudno to wiązać z datą niedzielną - mówił wtedy Wojciech Hermeliński, ówczesny szef Państwowej Komisji Wyborczej.
Co więcej, 6 sierpnia 2015 r., w dniu zaprzysiężenia Andrzeja Dudy na prezydenta, w kościołach wybrzmiał psalm z frazą: "Prawo i sprawiedliwość podstawą Jego tronu".
Wybory prezydenckie 2020. Kulisy wyboru daty
Przypomnijmy, że Witek długo zastanawiała się nad datą. - Pierwotnie miałam na myśli zupełnie inną datę - 17 maja - przyznała. Zmieniła zdanie, bo prosiła o to ambasada polska w Rzymie.
- To mi rzeczywiście umknęło wcześniej, kiedy na myśl wpadła mi ta data 17., że w Watykanie będą hucznie obchodzone uroczystości związane z setną rocznicą urodzin Jana Pawła II. Tam będą tysiące pielgrzymów, także z Polski - wyjaśniła.
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Ps 33,5
On miłuje prawo i sprawiedliwość:
ziemia jest pełna łaskawości Pańskiej.
Ps 97, 2:
Obłok i ciemność wokoło Niego,
sprawiedliwość i prawo podstawą Jego tronu
Ps 99,4
Królem jest Potężny, co kocha sprawiedliwość.
Ty ustanowiłeś to, co jest słuszne,
prawo i sprawiedliwość w Jakubie
Ty ustanowiłeś.
Ps 119, 121
Wykonuję prawo i sprawiedliwość:
nie wydawaj mię moim ciemięzcom!
Ez 18,5
Ktokolwiek jest sprawiedliwy i przestrzega prawa i sprawiedliwości
Ez 18,21
A jeśliby występny porzucił wszystkie swoje grzechy, które popełniał, a strzegł wszystkich moich ustaw i postępowałby według prawa i sprawiedliwości, żyć będzie, a nie umrze
Ten ostatni cytat był już chyba kiedyś podczas jakichś wyborów, bodajże w 2005?
Będą toczyć pianę i oskarżać PiS o zerwanie ciszy wyborczej.
=D>
*