Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1616264666799

Komentarz

• los napisal(a):
    Wesoła KOD-kapela ma niewielką zdolność przyciągania.
    Za to odpychania to już całkiem zacnie ;)

• Fryzjerczyk młody był?
  • edytowano February 2020
    No nie wiem czy KOD tak odpycha ludność tubylczą jak forumowiczów tutejszych. Czytam co nieco, w tym obmierzłe portale typu wp. Rozmawiam z ludźmi w pracy i poza. W pracy mam ciekawy przekrój bo kadra wyższa i administracyjna to ludzie z wielkiego miasta Łodzi i średnich miast okolicznych, a niebieskie kołnierzyki i średnia karda techniczna to wieś i miasteczko.
    Portale i media w jakichś 30% poświęcone są newsom typu woda więc życie na Marsie, przypadki Kurdej Szatan na zakrapianych imprezach, napęd super hiper i ober Muska, ruska broń tysiąclecia itp. Kolejne 20 % to promocja LGBT i jazda po Kościele - księża pedofile, zakonnicy gwałciciele, pogrzeb za 100 tysięcy, prześladowania gejów i lesbijek w tramwajach, restauracjach, na ulicach i placach, w szkołach i na biwakach itp., radosne wieści o wzroście ilości rozwodów, wczesnym seksie i narkotykach wśród nastolatków itp, jakieś 40 % to opowieść o zbrodniach, korupcji, głupocie, nieuctwie, nacjonalizmie, nepotyzmie, kłamstwach i oszustwach PiS, katastrofie gospodarczej, parciu do wojny i izolacji, cenzurze, represjach, traceniu szans itp przez rząd, Sejm i Prezydenta. Pozostałe 10 % to jakaś informacja w miarę możliwości też tendencyjna np o pogodzie - ciepła zima i wichury a PiS węgiel z Rosji kupuje i pali bez filtrów albo w Łodzi dziury w ulicach, wypadki i poszkodowani a PiS zabiera pieniądze samorządom na głupie imprezy pseudopatriotyczne i rozdawnictwo patologii. To jest stały i zmasowany ogień ze wszystkich dział. Rano wstają, obserwują i nadają. Jak JarKacz wstanie o 7:30, zje śniadanie i pójdzie do lekarza na 10-tą a na Nowogrodzką o 14-ej to piszą że leń, darmozjad, leczy się z budżetu luksusowo a tu tyle nędzy i Polska ginie. Jak wstanie o 5:30, pojawi się na Nowogrodzkiej o 7-ej, udzieli wywiadu, spotka się z parlamentarzystami PiS i jakimś ważnym gościem z prawicy z Węgier, Włoch czy Portugalii to napiszą że knuje od rana do nocy aby prawo niezgodne z konstytucją uchwalić, z Unii wyjść albo ją rozwalić i na wojnę z Rosją dla Amerykanów wysłać. To jest nieustanne chore zainteresowanie czymkolwiek w PiS i zawsze jakaś złośliwa, często kłamliwa interpretacja bez względu na działanie a nawet jego zgodność z linią czy publicznie wygłaszanymi poglądami przedstawicieli opozycji.To jest nieustanne wycie, plucie i grymasy o zmiennym ale zawsze wysokim natężeniu.
    No i co z tego napiszecie skoro to nieprawda i każdy to widzi? Ano to że ci z miasta łykają to jak narkomani. Nieważne że szkodzi. Ważne że smakuje i chcą jeszcze i więcej i więcej. Polują na to, szukają tego, domagają się tego. Tylko tym się żywią. Każda inna informacja wywołuje u nich odruch wymiotny i jest odrzucana. Nakręcają się. Nie wszyscy ale niestety coraz więcej i coraz bardziej. Wobec mnie się trochę mitygują bo znają moje poglądy i jestem szefem, ale przecież mają taki sam głos jak ja. Szukają antypisu nieustannie. Nie wyciągają żadnych wniosków z kolejnych kompromitacji i oszustw. Szukają nadal i chyba tak będą do skutku. Mógłbym ich spisać na straty ale ich przybywa, a nie ubywa. Nie wiem czy prowincja i nie uzależnieni wystarczą aby wygrać.
  • Rafał napisal(a):
    Ważne że smakuje i chcą jeszcze i więcej i więcej. Polują na to, szukają tego, domagają się tego. Tylko tym się żywią. Każda inna informacja wywołuje u nich odruch wymiotny i jest odrzucana. Nakręcają się. Nie wszyscy ale niestety coraz więcej i coraz bardziej. .
    Mam podobne obserwacje.

Jachira miala odstraszac, a dostala sie do sejmu.

• Tak to niepokoi, ale tak jak napisałem dotyczy wielkich miast. Nie znam szczegółowych sondaży więc i w przypadku wielkich miast nie wiem jakie są tendencje i zmiany. Moje prywatne obserwacje są, z natury rzeczy, wyrywkowe i niekoniecznie reprezentatywne. Na to nakłada się nieustanna ale obecnie narastająca kampania wyborcza i wciąż przewaga medialna opozycji. To mocno krzywi obraz. Wydaje się że PiS jest już partią profesjonalna jeśli chodzi o kampanie wyborcze i taktykę wyborczą. Z pewnością ma stale dopływ wiarygodnych badań i reaguje. Dość oczywiste że nie wszystko ujawnia bo to by dawało przeciwnikom niepotrzebnie zbyt wiele informacji.

Mam więc silna nadzieję na dobry obrót spraw. Natomiast problem stanu ducha i umysłu społeczności wielkomiejskich, w tym młodzieży, narasta i powinien zostać, używając angliczyzmu, "zaadresowany bo to ważne dla przyszłości.
    Maria napisal(a):
    Ciekawa analiza naszego Budynia
    https://niezalezna.pl/310433-falszywa-analogia
    Wszystko ok, ale mam wrażenie, że nie jest tu wzięty pod uwagę obecny poziom konsolidacji wyborców antyPiSu.

Poza tym poprzednio oni się czuli bardzo pewnie i stracili czujność.
  • Exspectans napisal(a):
    Maria napisal(a):
    Ciekawa analiza naszego Budynia
    https://niezalezna.pl/310433-falszywa-analogia
    Wszystko ok, ale mam wrażenie, że nie jest tu wzięty pod uwagę obecny poziom konsolidacji wyborców antyPiSu.

Poza tym poprzednio oni się czuli bardzo pewnie i stracili czujność.
    Dlatego teraz będą okładani propagandowym batem co dzień, bez wytchnienia.
  • Gdybym miał postawić pieniądze ? Dziś ? W II turze wygrywa Kidawa.
  • JORGE napisal(a):
    Gdybym miał postawić pieniądze ? Dziś ? W II turze wygrywa Kidawa.
    Oby do wszystkich 'naszych' to dotarło.
  • JORGE napisal(a):
    Mało prawdopodobne, choć niby głosować mają Polacy a za nimi to nie sposób trafić.
  • JORGE napisal(a):
    Założenia:
    - antyPiS to nie monolit,
    - proDuda to 47% dość stabilnie,
    - będzie druga tura,
    - do drugiej tury wchodzi pani Kidawa-Błońska.
    Teza:
    aby wygrać w II turze potrzeba zdemobilizować część antyPiS.
    Wniosek:
    kampania PAD w pierwszej turze (realna, a nie oficjalna) ma się koncentrować na maksymalnym skłócaniu antypisu, tak aby w drugiej turze utraciła część skrzydeł.

• Ja w antypisie nie widzę kampanii tylko autodestrukcję.
  • Rafał napisal(a):
    No nie wiem czy KOD tak odpycha ludność tubylczą jak forumowiczów tutejszych. Czytam co nieco, w tym obmierzłe portale typu wp. Rozmawiam z ludźmi w pracy i poza. W pracy mam ciekawy przekrój bo kadra wyższa i administracyjna to ludzie z wielkiego miasta Łodzi i średnich miast okolicznych, a niebieskie kołnierzyki i średnia karda techniczna to wieś i miasteczko.
    W okolicznych wielkomiejskich kombinatach obserwuję to samo.
    Opis zawartości portali bardzo celny. Brak informacji, jedyne co, to pasza do ćpania emocji dla uzależnionych.

Przyczyny to temat na osobny wątek.. Dużo ostatnio robi ewolucja stylu życia pracusiów w stronę outsourcowania funkcji życiowych wymagających myślenia. Kult ekspertów w wąskich dziedzinach prowadzący do dogmatyki, tabletki na ból istnienia, kupowanie gotowych rozwiązań (psychoterapie, trenerzy osobiści, pudełkowe żarcie, itd.). Słowem, redukcja normalnych funkcji życiowych argumentowana brakiem czasu na cokolwiek. W powstałą pustkę sączy się medialna emo-pasza, aż do uzależnienia. To jest stan bez szans na dialog. Można takich mobilizować, albo demobilizować do określonych odruchów.

Pół-serio - jest to głos za deglomeracją.

• los napisal(a):
    Ja w antypisie nie widzę kampanii tylko autodestrukcję.
    Potlacz trwający już ponad 10 lat.
  • los napisal(a):
    Ja w antypisie nie widzę kampanii tylko autodestrukcję.
    Trzeba więc to wzmacniać.

• peterman napisal(a):
    Najgorsza szumowina już na pokładzie.

https://wpolityce.pl/m/polityka/486627-administrator-soku-z-buraka-szefem-w-sztabie-kidawy
    To jest, moim skromnym zdaniem, całkiem racjonalne. AntyPiS nie potrzebuje kampanii pozytywnej, tylko podtrzymywania negatywnych emocji.
  • Ale to jest konsolidowanie przekonanych a nie zachęcanie obojętnych.
  • los napisal(a):
    Ale to jest konsolidowanie przekonanych a nie zachęcanie obojętnych.
    Jaki 2.0. Wygrają, jeśli Polska jest już Warszawą.
  • los napisal(a):
    Tak, ponieważ liczą, że jest ich tylu, że są w stanie zablokować Dudę. Czy mają rację, nie wiem, ale jest to możliwe.
  • peterman napisal(a):
    los napisal(a):
    Jaki 2.0. Wygrają, jeśli Polska jest już Warszawą.
    Ale wtedy wygrają słusznie, bo Polacy w większości ich chcą - świadomie i zdecydowanie.
  • uhrr napisal(a):
    Rafał napisal(a):
    Ważne że smakuje i chcą jeszcze i więcej i więcej. Polują na to, szukają tego, domagają się tego. Tylko tym się żywią. Każda inna informacja wywołuje u nich odruch wymiotny i jest odrzucana. Nakręcają się. Nie wszyscy ale niestety coraz więcej i coraz bardziej. .
    Mam podobne obserwacje.

Jachira miala odstraszac, a dostala sie do sejmu.

Owszem to działa ale do pewnego momentu. Po przekroczeniu pewnego pułapu/zakresu odbioru ich/jej przekaz następuje już tylko zjazd w dół. Początkowo jeszcze jadą siłą rozpędu i wydaje się że to jest nie zatrzymania ale to początek ich końca. Ale co naszkodzą to ich. Wbrew pozorom nawet ich smakosze mają zawory bezpieczeństwa.
  • natenczas napisal(a):
    (...) kupowanie gotowych rozwiązań (psychoterapie, trenerzy osobiści, pudełkowe żarcie, itd.). Słowem, redukcja normalnych funkcji życiowych argumentowana brakiem czasu na cokolwiek. W powstałą pustkę sączy się medialna emo-pasza, aż do uzależnienia..
    !!!
    Tak bokotematycznie wreszcie pojęłam fenomen terapii, pudełkowego żarcia, Netflixa &Tindera kosztowne, zamienniki funkcji zyciowych w formie instant.
  • Pani_Łyżeczka napisal(a):
    natenczas napisal(a):
    (...) kupowanie gotowych rozwiązań (psychoterapie, trenerzy osobiści, pudełkowe żarcie, itd.). Słowem, redukcja normalnych funkcji życiowych argumentowana brakiem czasu na cokolwiek. W powstałą pustkę sączy się medialna emo-pasza, aż do uzależnienia..
    !!!
    Tak bokotematycznie wreszcie pojęłam fenomen terapii, pudełkowego żarcia, Netflixa &Tindera kosztowne, zamienniki funkcji zyciowych w formie instant.
    Gdzie jest granica między słusznymi i niesłusznymi usługami? Jeśli wniosek o Waszym negatywnym ocenianiu terapii, trenerów, gotowego jedzenia, aplikacji randkowych i dostawcy TV jest błędny, proszę o poprawienie mnie.

• JORGE napisal(a):
    Gdyby była kimś w rodzaju śp. Hanki Bielickiej - owszem, ale Kidawa jest nieautentyczna, sztuczna jak torba z plastiku. Kwaśniewski - co by o nim nie mówić- miał pewien rodzaj empatii jak każdy brat- łata, w dodatku swojak lubiący wypić, a kiedy trzeba zatańczyć i wygłosić spicz poprawną polszczyzną. Kidawa nie ma nic z tych rzeczy, to nierozgarnięta paniusia. Jest nie na swoim miejscu, na przegranej pozycji.
    Co mogą zrobić, żeby podnieść jej notowania? Obawiam się prowokacji, zapowiada się wyjątkowo brudna kampania.
    @ Kuba
    Granica jest tam gdzie zaczyna się tłumaczyć używanie ww "usług" brakiem czasu, który poswieca się na pracę zarobkową by je opłacić czyniąc z tego jednocześnie wyznacznik statusu spolecznego.

Takie vicious circle z pustym, bardzo pustym środkiem.

Edit: pragnę dodać że usługi te są próbą naprawienia zaniedbań spowodowanych przez nadmierne angażowanie się w pracę.
  • Maniu, to może nie mieć znaczenia. O ile pierwsza tura może być w jakimś - tam stopniu merytoryczna, o tyle druga będzie plebiscytem: Duda kontra Antyduda (niechby i kij od szczotki byle nie ten pisowski Duda). Jeżeli totalniakom uda się przeciwników Dudy odpowiednio mocno napompować negatywnymi emocjami, to... wybiorą nawet kij od szczotki, a co dopiero Kidawę... która w porównaniu do kija od szczotki jednak jakąś ludzką cechą potrafi błysnąć. Choćby oddychaniem ;)
    Jak wiemy z sondaży, zwolenników Antydudy jest ok. 55%... więc może być różnie.
  • Szkoda że Incitatvs nie startuje!
    Kidawa to Incitatvs na miarę XXI wieku.

Edit: chyba że miałeś na myśli Konia Wielkiego Romana.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.