Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1636466686999

Komentarz

• Michał5 napisal(a):
    afropolak ma u mnie buziaka, MarianoX też ;))
    ale się koleżanka nie obrazi, że dostając buziaka nie będę się na Nią patrzał ... ?
  • i to będzie nawet lepiej :)
    zważywszy mój wiek :)

noto walendynkowo pozdrawiam :x
  • Walenty jest tylko jeden :-)

• Brzost napisal(a):
    Walenty jest tylko jeden :-)

image
    no i klimaty babciowe :)
  • Pani_Łyżeczka napisal(a):
    motywował albo "drąc ryja" w manierze koszarowej - panowie albo wypluwając z siebie banały motywacyjne w manierze chodakoskolewanoskiej -panie.
    Podrążę temat bo go znam, być może wybiórczo więc warto dopytać. W ciągu ostatnich kilku lat ćwiczyłem w 6 lokalach z 3 różnych sieciówek - nigdy się z czymś takim nie spotkałem.
    Czy Koleżanko widziała to na własne oczy i słyszała na własne uszy?
    Co do korygowania na bieżąco, to moim zdaniem przy dowolnej pracy z ciałem najcenniejsze co może zrobić trener - nie pozwolić na nabranie złych nawyków, odpowiednio skorygować już zastane błędy.

• edytowano February 2020
    Kuba_ napisal(a):
    Pani_Łyżeczka napisal(a):
    motywował albo "drąc ryja" w manierze koszarowej - panowie albo wypluwając z siebie banały motywacyjne w manierze chodakoskolewanoskiej -panie.
    Podrążę temat bo go znam, być może wybiórczo więc warto dopytać. W ciągu ostatnich kilku lat ćwiczyłem w 6 lokalach z 3 różnych sieciówek - nigdy się z czymś takim nie spotkałem.
    Co do korygowania na bieżąco, to moim zdaniem przy dowolnej pracy z ciałem najcenniejsze co może zrobić trener - nie pozwolić na nabranie złych nawyków, odpowiednio skorygować już zastane błędy.

dołączam i koryguję:

syn1 od trzech lat uczęscza na "siłkę", potajemnie spotkałem się z trenerami (wiecie, 17 lat i różne rzeczy mogą przyjść do głowy). I byłem zaskoczony na plus i zachwycony profesjonalną (akademicko - sportową) postawą.
    Więc jest OK

Chodakowskie są tylko w "sklepie" z chodakowskimi...
    (mam od zawsze b. negatywne zdanie w temacie takich "trenerek". co miesiąc temu niechcący się jeszcze uwterdziłem: trener i fizjoterapeuta o takich chodakowskich:
    Nie ćwicz z celebrytkami! Czyli prawda o Ch. I polecam cały kanał! :)

sorry za offtop
    EOT
    Tak, Zabłocie Gym Park Kraków
    Teraz uczęszczam do niewielkiej sieciówki Ale o 6:30 to raczej ludzie ćwiczą. Od ok.16 zaczyna się pokaz mody i sesja zdjęciowa.

Ja generalnie jestem za fachowością ale tzw uwolnienie zawodu trenera sprawilo, że obserwuję straszne ilości partaczy, którzy nie sa w stanie ogarnąć kursu trenera np sportów siłowych na Krakowskim AWF tak dla przyzwoitości choć.
  • Kuba_ napisal(a):
    Pani_Łyżeczka napisal(a):

Się wtrącę.

Znam, bądź obserwowałem ludzi, którzy z tego korzystają.

To nie ma nic wspólnego z instruktorami w siłowniach, czy fit-klubach.
    Bo nie o same ćwiczenia tu chodzi, a o styl życia.

To jest produkt dla tych, którzy mają pieniądz, ale czasu nie mają, lub nie chcą mieć na nic. Chcą gotowych rozwiązań na już, są wiecznie 'zorientowani na cel'. Zgaduję, że to pewna postawa wyniesiona z pracuni, która przenika (ta postawa) do życia prywatnego i zmienia je w jakąś karykaturę.
    Jeśli więc taka osoba zapragnie zaimponować w środowisku menadżerów np. przebiegnięciem biegu długodystansowego, to przecież nie będzie tracić czasu na rozkminy i cierpliwe szukanie dróg do realizacji celu, tylko kupi gotowe rozwiązanie. Myśleć nie trzeba, treneiro da wskazówki, ułoży plan, zmotywuje, jakiś cel zastępczy w życiu się pojawia. Same korzyści.
  • Pani_Łyżeczka napisal(a):
    Tak, Zabłocie Gym Park Kraków
    Teraz uczęszczam do niewielkiej sieciówki Ale o 6:30 to raczej ludzie ćwiczą. Od ok.16 zaczyna się pokaz mody i sesja zdjęciowa.

Ja generalnie jestem za fachowością ale tzw uwolnienie zawodu trenera sprawilo, że obserwuję straszne ilości partaczy, którzy nie sa w stanie ogarnąć kursu trenera np sportów siłowych na Krakowskim AWF tak dla przyzwoitości choć.
    Przyjmuję do wiadomości i pozdrawiam.

@ natenczas
    "To jest produkt dla tych, którzy mają pieniądz, ale czasu nie mają, lub nie chcą mieć na nic. Chcą gotowych rozwiązań na już, są wiecznie 'zorientowani na cel'. Zgaduję, że to pewna postawa wyniesiona z pracuni, która przenika (ta postawa) do życia prywatnego i zmienia je w jakąś karykaturę.
    Jeśli więc taka osoba zapragnie zaimponować w środowisku menadżerów np. przebiegnięciem biegu długodystansowego, to przecież nie będzie tracić czasu na rozkminy i cierpliwe szukanie dróg do realizacji celu, tylko kupi gotowe rozwiązanie. Myśleć nie trzeba, treneiro da wskazówki, ułoży plan, zmotywuje, jakiś cel zastępczy w życiu się pojawia. Same korzyści."

+100 wężykiem. To jest kwintesencja tej postawy.

I mnie się zdarzało być blisko tego. Niekoniecznie w fitnesie ale w gruncie rzeczy podobnie. To cholerne "zorientowanie na cel". W świecie nastawionym na konkurencję, indywidualistycznym, nie sposób zupełnie od tego uciec. No świętym trzeba by być, a przynajmniej ascetą. A równocześnie pokory mieć pokłady ogromne. Co zrobić z adrenaliną, męską naturą, duchem współzawodnictwa, zdolnościami? A z kolei gotowe rozwiązania kuszą. Droga na skróty, "jazda konna w weekend", precz z amatorszczyzną potrzeba profesjonalistów itp. Szczególnie to bałwochwalstwo wobec ekspertów panoszy się wszędzie i chyba także na excathedrze. Taki świat mamy i taki bewiednie akceptujemy i rozwijamy.
    Nie przesadzajcie ej...Można wszystko robić z niewymuszoną prostotą, nawet te wymyślne sposoby mogą być użyteczne czy jazda konna. lepsze to niż kulty np. też i kult prostoty.
    Ja teraz tak uprościłem swoje życię, ze wydaję na siebie może 1/10 tego co kiedyś i nic to.
    Cele muszą być- wydaje mi się , że psychologia celu jest prawdziwsza niż psychologia analizy.

Nad celami zaś - mądrość i wszystko pasuje.
  • Znaczy wg mnie gotowe rozwiązania są OK.

Problem jest wtedy gdy zatrudniamy kogoś żeby nie tyle nas uczył ćwiczeń, co jest potrzebne i wręcz szkodliwym byłoby robić to własną rękę, ale żeby za nas rozwiązał problem motywacji do ćwiczeń. To jest głupie i nierealne. Szukać poza sobą motywacji do określonego wysiłku. Jak ktoś ma za mnie zmotywować mnie? Jeśli tak podchodzimy do sprawy to potem nie dziwota że stoi taki byczek nad ofiarą swojego lenistwa i się na nim wyżywa żeby go zmoblizowac do jeszcze jednej serii ćwiczeń. No bzdura.
    Ktoś taki powinien chyba udać się terapeuty lub psychologa wpierw żeby ustalić co z nim nie tak. Brak motywacji to więcej niż brak czasu i przemęczenie.
  • Kto powiedział, że trener nie może świadczyć usług terapii psychologicznej?
  • ale skąd wy z tą miłością?
    a nie zwykła prowokatorka paskudna ?
    natenczas napisal(a):
    To jest produkt dla tych, którzy mają pieniądz, ale czasu nie mają, lub nie chcą mieć na nic. Chcą gotowych rozwiązań na już, są wiecznie 'zorientowani na cel'. Zgaduję, że to pewna postawa wyniesiona z pracuni, która przenika (ta postawa) do życia prywatnego i zmienia je w jakąś karykaturę.
    Jeśli więc taka osoba zapragnie zaimponować w środowisku menadżerów np. przebiegnięciem biegu długodystansowego, to przecież nie będzie tracić czasu na rozkminy i cierpliwe szukanie dróg do realizacji celu, tylko kupi gotowe rozwiązanie. .
    Dobre obserwacje.
    Teraz jets modny triathlon. W triathlonie wiadomo trzeba plywac. Kiedy tacy jak wyzej opisani kupuja kursy plywania, to nie po to by nauczyc sie plywac, ale zeby w miare sprawnie pokonac iles tam metrow kraulem.

• @AndrzejHalicki: Jeśli Prezydent podpisze ustawę, przeznaczają 2MLD zł na hejt w #TVPiS, to podpisze wyrok śmierci na tysiące osób chorujących na raka! #gestLichockiej
    No wreszcie jakieś ładne strzały w kampanii.
    Poziom kurestwa maksymalny ale doceniam kunszt.
    Podpowiadam ripostę: orędzie, a w nim- podpisuję zrównoważony budżet, gdzie na onkologie przeznaczono więcej o k % niz za czasów rządów PO (brać dane z budżetu 2009 dla lepszego efektu) oraz 2 mld na funkcjonowanie prawdziwie pluralistycznych mediów abyście mogli państwo mogli mieć możliwość skonfrontowania się z totalną propaganda lejąca się totalnych mediów. To dzięki tym 2 mld może się bezpośrednio do państwa zwrócić zarówno Prezydent Polski jak i Marszałek Senatu, bez względu na opcje polityczną.
  • Przegrzewają i to dodatkowo w ramach falstartu. Niech tak robią dalej. Ludzie, szczególnie chwiejni, będą mieli dość czasu na zorientowanie się w niebywałym zakłamaniu i skurwysyństwie totalnych. Dobra Zmiana będzie miała dość czasu aby zareagować i wytłumaczyć. To co osiągną to jedynie podkręcenie histerii już totalnych wyborców i oburzenie popierających zmiany.
    Rafał napisal(a):
    Przegrzewają i to dodatkowo w ramach falstartu. Niech tak robią dalej. Ludzie, szczególnie chwiejni, będą mieli dość czasu na zorientowanie się w niebywałym zakłamaniu i skurwysyństwie totalnych. Dobra Zmiana będzie miała dość czasu aby zareagować i wytłumaczyć. To co osiągną to jedynie podkręcenie histerii już totalnych wyborców i oburzenie popierających zmiany.
    Ostatnio mam niestety dość często do czynienia z totalnymi w różnym wieku - poziom ich histerii i nienawiści jest wręcz przedzawałowy
  • MarianoX napisal(a):
    Rafał napisal(a):
    Przegrzewają i to dodatkowo w ramach falstartu. Niech tak robią dalej. Ludzie, szczególnie chwiejni, będą mieli dość czasu na zorientowanie się w niebywałym zakłamaniu i skurwysyństwie totalnych. Dobra Zmiana będzie miała dość czasu aby zareagować i wytłumaczyć. To co osiągną to jedynie podkręcenie histerii już totalnych wyborców i oburzenie popierających zmiany.
    Ostatnio mam niestety dość często do czynienia z totalnymi w roznym wieku - poziom ich histerii i nienawisci jest wrecz przedzawałowy
    Polska trendsetterem narodów (Ziemniak™).

W USA jest identycznie.
  • MarianoX napisal(a):
    Rafał napisal(a):
    Ostatnio mam niestety dość często do czynienia z totalnymi w różnym wieku - poziom ich histerii i nienawiści jest wręcz przedzawałowy
    U mnie to samo.
  • U mnie na wsi ten stan był już taki od dłuższego czasu, obecnie weszło toto w orbitę permanentnej nienawiści do wszystkiego, co nie pasuje do ich modelu zycia i poglądów..
    Reakcje są gwałtowne, niesłychanie agresywne, zupełnie nie przystające do lekkich tematów, które porusza sie w towarzystwie.
    A przedstawicieli przeciwnego obozu ....mam z kategorii cięzki zaciąg byłych komuchów, w domyśle współparcowników SB, naukowców i artystów na emeryturach.
    Kipią...
  • PiS robi na razie wszystko aby przegrać 1 turę prezydenckich wyborów a moze i 2...(wrrr)
  • margerytka napisal(a):
    PiS robi na razie wszystko aby przegrać 1 turę prezydenckich wyborów a moze i 2...(wrrr)
    A co miałby niby robić by w/w nienawistników do siebie przekonać?
  • Przerąbane. Żaden pracownik Pana Marszałka (jak marszałek z dużej, to i pan, nie?) na PiS nie zagłosuje.
    los napisal(a):
    Przerąbane. Żaden pracownik Pana Marszałka (jak marszałek z dużej, to i pan, nie?) na PiS nie zagłosuje.
    nooo weż.. takie ad personam u ciebie - nie godzi się
    ps. jeżeli o mnie chodzi będę głować na PAD ale to ja - dlaczego? bo tak :) , natomiast widzę co się dzieje
  • MarianoX napisal(a):
    margerytka napisal(a):
    PiS robi na razie wszystko aby przegrać 1 turę prezydenckich wyborów a moze i 2...(wrrr)
    A co miałby niby robić by w/w nienawistników do siebie przekonać?
    pamiętam poprzednia kampanię, jej formę prowadzenia i aktywność Dudy
    ale wtedy w komitecie wyborczym były chyba inne osoby zaangazowane
  • Nie przekonuje się przekonanych, po co marnować środki?
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Nie przekonuje się przekonanych, po co marnować środki?
    Oczywiście - nawet we Wielkim Szatanie kampanie wyborcze koncentrują się na "bujających się" Stanach, a nie na przekonywaniu przekonanych czy też na tzw. "kopaniu trupa" by zmienił zdanie.
  • Jeszcze jedno pytanie mnie najszło:
    - czy można wygrać wybory przy wrogim nastawieniu znacznej części hierarchii kościelnej?
    ms.wygnaniec napisal(a):
    Jeszcze jedno pytanie mnie najszło:
    - czy można wygrać wybory przy wrogim nastawieniu znacznej części hierarchii kościelnej?
    Ja osobiście zachodze w głowę jak zaangażowany katolik (o duchownym nawet nie wspominajac) może popierać POKO- spoko bez potężnego dysonansa poznawczego, przeesz to tak jakby Eskimos popierał partię PanaDola...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.