Skip to content

100 dni PAD i następne wybory

1656668707199

Komentarz

• Jeśli nie wyginęli, to aż tak głupi być nie mogą.
  • ms.wygnaniec napisal(a):
    los napisal(a):
    Niewiedzą można się było tłumaczyć najdalej w roku 2004.
    PO do wyborów 2005 też mogła uwodzić

Owszem, mogła; w 2004 był tam jeszcze i Płażyński i Gilowska - oboje uwodzicielscy.Kiedy Płażyński i Gilowska znaleźli się w PiS, ci ustawieni - co oczywiste- nie mieli zamiaru rezygnować z konfitur, które już konsumowali. W 2005 roku zaczął się ostry rozjazd w społeczeństwie i podział dyktowany strachem POwców o utratę przywilejów. A strach prowadził do nienawiści. Od tamtej pory nienawiść, podsycana p. przestraszonego Tuska- narastała. To jest sytuacja dzisiejszych 60-latków (POwców), którzy za kilka lat będą na emeryturze. Banalna historia z mojej dalszej rodziny. Oni są już przegranymi, ale te wybory to ich ostatnia szansa, ostatnia nadzieja, dlatego nie będą przebierać w środkach i licho wie co może się zdarzyć do maja. Ich stać na wszystko, jak mówił LK. Czeka nas potop szamba, prowokacje, a może i strajki.
    Dziś, nie ma czegoś takiego jak niewiedza.
  • trep napisal(a):
    Ale przy okazji popiera tezę o przeludnieniu świata a to już pachnie bardzo bzidko, tak?
    Nie tyle bzitko, co wręcz gupio. Pan Malthus przyznał jeszcze tylko Afryce jedną, honorową rundę. Potem beńdzie już z górki, w najlepszym razie wejdziemy w trend boczny.

Waham ja się pomiędzy podejściem optymistycznym, tego Szweda, a podejściem pesymistycznym, tego pana od białych myszek. Vide infra.

https://www.ted.com/talks/hans_rosling_global_population_growth_box_by_box

image
    http://physicsoflife.pl/dict/calhoun's_experiment.html
  • edytowano February 2020
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Waham ja się pomiędzy podejściem optymistycznym, tego Szweda, a podejściem pesymistycznym, tego pana od białych myszek. Vide infra.
    Eksperyment z białemy myszkami rządzi. Jak obserwuję tutej na zgniłem zachodzie niektórych, co im się w dupach poprzewracało to zaprawdę powiadam wam, są na poziomie C - the stagnation phase.
    Ale raz w barze przy piwku z jednem Szkotem z Highlandów o tych myszkach razgawor uskuteczniałem a on do mnie cuś w ten deseń, że wisz, ten ów cały Calhoun to rasista był bo zamiast zwykłych domowych, same białe myszki użył. A jak wiadomo białe myszki to z założenia tryfne są bo w rabolatorium sztucznie wychodowane i same toto już kwestionuje eksperyment. To tak jak byś za przeproszeniem członków naszej królewskiej rodziny obserwował, żeby o zwykłych ludziach refluksje wyciągać, tak nawijał. Zamówił następną kolejkie i dalej ciągnie: Chociaż ci powiem, że to być może. Tak, tak, ludzie dzisiej nie te same, dobrobyt do łba jak woda sodowa im uderzył i każden tylko o sobie myśli, społeczności klanowej nawet nie szanując. Pamiętam takie czasy, że ludzie szli na chatę po trzech dniach melanżu bo i scotch i hajs się skończył, a teraz spierdalają o jedenastej bo mają 10 procent baterii na telefonie.

Jest jeszcze nadzieja w luckości. :)

👣

🐾
    🐾

• Bo gupie ludzie Zapadu są takie gupie, że nie potrafio wymóc na barmanie by im zabezpieczył ładowarkie!

Natomiast, co do bzitko/gupio sporu, to pewnie i gupio, ale mię bardziej smuci jednak, że bzitko, bo za tezami o przeludnieniu idą różne remedia na ten problem. No, chyba, że mówimy o gupio w znaczeniu z czytania nr 2 z ostatniej niedzielnej mszy, to wtedy gupio.
  • los napisal(a):
    Jeśli nie wyginęli, to aż tak głupi być nie mogą.
    Więc może nie w tym tkwi tajemnica ich niezorientowania.
    Może po prostu nie czytają internetów, nie oglądają TiVilizji jutubowych, TVN leci od rana do północy, a alternatywy nie ma, bo Kurski tak zj...ebał reżimówkę, że rzygać się chce.
    Naprawdę, powiadam wam, wysłannicy zła są o trzy długości przed nami jeśli chodzi o inteligentny przekaz.
    Nie warto zaniedbywać nauki o pięknie....
    afropolak napisal(a):
    los napisal(a):
    Jeśli nie wyginęli, to aż tak głupi być nie mogą.
    Więc może nie w tym tkwi tajemnica ich niezorientowania.
    Może po prostu nie czytają internetów, nie oglądają TiVilizji jutubowych, TVN leci od rana do północy, a alternatywy nie ma, bo Kurski tak zj...ebał reżimówkę, że rzygać się chce.
    Naprawdę, powiadam wam, wysłannicy zła są o trzy długości przed nami jeśli chodzi o inteligentny przekaz.
    Nie warto zaniedbywać nauki o pięknie....
    Te seanse grubymi nićmi szytych manipulacji i nieskrywanej nienawiści to ma być...inteligentny przekaz?

Może Kolega przybliżyć swoją definicję piękna,, bo nie do końca chyba rozumiem.
    Z ciekawostek wyborczo-forumkowych. Przed godziną strona FB meteoprognoza.pl zmieniła się w tablicę wyborczą M K-B. Są jeszcze pozostałości synoptyczne :)
    https://www.facebook.com/MKB2020Kandydatka/

Edit: dodam, że strona nie była aktualizowana od 2017 roku.
    Notto napisal(a):
    Z ciekawostek wyborczo-forumkowych. Przed godziną strona FB meteoprognoza.pl zmieniła się w tablicę wyborczą M K-B. Są jeszcze pozostałości synoptyczne :)
    Ale jaja! Ale jaja!
    jeszcze nie zmienili bloku INFORMACJE :)
    Informacje
    Informacje o stronie
    Założenie w dniu: 29 września 2014
    Metryczka
    Działamy od 2008 r.
    Dołącz do grupy meteoprognoza.pl. Znajdziesz tu informacje na temat bieżących warunków pogodowych, prognoz modeli numerycznych, klimatu w Polsce i na świecie, przejrzyste objaśnienia sytuacji synoptycznej i ciekawe przypadki związane z atmosferą Ziemi. To miejsce merytorycznej wymiany opinii na temat wszystkiego, co związane z meteorologią i klimatologią.
    #pogoda #klimat #meteorologia #GFS #ECMWF #EMS #WRF #Polska #Poland
    ostatni umieszcza=ony film z 13, stycznia 2017
    ostatnie umieszczone zdjęcie z logiem meteoprognoza (to samo co trochę niżej konto) - 13. kwietnia 2017
    i ostatnie meteo-wpisy rózniez z kwietnia 2017

oraz jest inne:
    facebook.com/meteoprognoza/
    z linkiem do www meteprognoza.pl
    założono w 2012
    12.949 polubień

???
    wygląda na to że prowadził (ktoś) dwa konta...

ale żeby było dziwniej (śmieszniej), na tym drugim koncie (co wciąż jest meteo)
    takie niepogodowe wpisy są, np.:
    17. stycznia 2017image

styczeń/kwiecień 2017, chyba wtedy sprofilował konta konta...
  • MarianoX napisal(a):
    Te seanse grubymi nićmi szytych manipulacji i nieskrywanej nienawiści to ma być...inteligentny przekaz?.
    Nie każdy ma tak wyostrzony wzrok jak kolega.
    Czasem wystarczy zachować pozory wyważenia i ogłady.

• romeck napisal(a):
    Ale jaja! Ale jaja! jeszcze nie zmienili bloku INFORMACJE
    Warto zanotować: o godz. 10.00 strona miała 16 355 lajkujących, 16 550 obserwujących.
  • afropolak napisal(a):
    MarianoX napisal(a):
    Te seanse grubymi nićmi szytych manipulacji i nieskrywanej nienawiści to ma być...inteligentny przekaz?.

Nie sądzę, bym miał jakoś szczególnie wyostrzony wzrok, myślę że to czytelne dla każdego z w miarę ludzkimi odruchami.

• Afropolak po prostu zakłada fantastyczną i zupełnie niezrozumiałą hipotezę - że jak ktoś zawoła "nigdy więcej nie zagłosuję na PiS!", to kiedyś na PiS głosował i w ogóle jest zdolny do zagłosowania na PiS. Skąd ludziom takie niemądre rzeczy przychodzą do głowy?
  • los napisal(a):
    Afropolak po prostu zakłada fantastyczną i zupełnie niezrozumiałą hipotezę - że jak ktoś zawoła "nigdy więcej nie zagłosuję na PiS!", to kiedyś na PiS głosował i w ogóle jest zdolny do zagłosowania na PiS. Skąd ludziom takie niemądre rzeczy przychodzą do głowy?
    napierający na barierki tłum rozhisteryzowanych fanek lubi to
  • Notto napisal(a):

https://www.facebook.com/MKB2020Kandydatka/ - strona niedostępna
  • MarianoX napisal(a):
    afropolak napisal(a):
    MarianoX napisal(a):

Nie sądzę, bym miał jakoś szczególnie wyostrzony wzrok, myślę że to czytelne dla każdego z w miarę ludzkimi odruchami.

:)
    uprzejmie zauważam, sugerowanie, iż ludzie o odmiennych poglądach nie maja ludzkich odruchów to manipulacja
    Już nie mówiąc o tym, że kategoria "ludzkie odruchy" jest bardzo pojemna i mieści w sobie oprócz odruchów szlachetnych również odruchy znajdujące się na całkiem przeciwnym skraju spektrum.
  • Ja to odebrałem jako manipulację w stylu mojej znajomej - zwolenniczki PO, mówiącej:

Nie można było zachować się po ludzku i po prostu przyjąć tych biednych uchodźców ?

• A przyjęła?
  • loslos
    edytowano February 2020
    afropolak napisal(a):
    MarianoX napisal(a):
    afropolak napisal(a):
    MarianoX napisal(a):

uprzejmie zauważam, sugerowanie, iż ludzie o odmiennych poglądach nie maja ludzkich odruchów to manipulacja

Manipulacja ale ze strony kolegi! Marian nie sugeruje braku ludzkich odruchów u kolegi tylko twierdzi, że każdy z ludzkimi odruchami (czyli w domyśle - praktycznie każdy) wie, co się w Polsce dzieje.
  • afropolak napisal(a):
    MarianoX napisal(a):
    afropolak napisal(a):
    MarianoX napisal(a):

Miałem na myśli raczej to, że fałsz, pogarda i nienawiść wyłazą spod pozorów "oglady" wszystkimi porami i by to dostrzec nie trzeba być psychologiem czy jasnowidzem.

• los napisal(a):
    A przyjęła?
    Po każdej imprezie/przyjęciu pojawia się ktoś kto wygłasza odkrywczą i bardzo słuszną uwagę: "Trzeba posprzątać".
  • MarianoX napisal(a):
    Miałem na myśli raczej to, że fałsz, pogarda i nienawiść wyłazą spod pozorów "oglady" wszystkimi porami i by to dostrzec nie trzeba być psychologiem czy jasnowidzem.

To kolegi perspektywa.
    Moi rodzice - emeryci nie potrafli dostrzec np tego, że Petru jest idiotą.
    "Przecież ma tytuł doktora" - mówili.
    Oboje wykształceni ludzie.

I takich ludzi są miliony.
    Ja sam (może mam to po rodzicach) do jakiegoś 2004-5 czytałem Wybiórczą, głownie dlatego bo lubiłem styl ich artykułów, a gdy brałem do ręki coś prawego, miałem wrażenie, że czytam wypracowania licealistów.

• Pilnuj rodzicieli, jak przechodzą przez ulicę.
  • A dlaczego prosiłem byś uważał prowadząc samochód, hę ?
    afropolak napisal(a):
    MarianoX napisal(a):

To kolegi perspektywa.
    Moi rodzice - emeryci nie potrafli dostrzec np tego, że Petru jest idiotą.
    "Przecież ma tytuł doktora" - mówili.
    Oboje wykształceni ludzie.

I takich ludzi są miliony.
    Ja sam (może mam to po rodzicach) do jakiegoś 2004-5 czytałem Wybiórczą, głownie dlatego bo lubiłem styl ich artykułów, a gdy brałem do ręki coś prawego, miałem wrażenie, że czytam wypracowania licealistów.

Ja też do pewnego momentu czytałem GW i głosowałem na Kongres L-D.

Andrzej Duda i św.p. Lech Kaczynski mają również tytuł doktora, niektórzy jednak (nie twierdzę, że akurat Kolegi rodzice) poważają doktora Petru, a z jakiś powodów gardzą dwoma pozostałymi.

Są takie sytuację, w których tłumaczenie się niewiedzą czy też niedostatecznym poinformowaniem ma znamiona tzw. "udawania głupiego".

• Przecież doktor to stopień a nie tytuł!
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Przecież doktor to stopień a nie tytuł!
    hmmm, poinformuję o tym moich rodziców
    może zmienią swój stosunek do Petru ....
  • Najłatwiej było zmieniać st*osunek do Petru podrzucając linki do postów w wątku .nowośmiesznie.
  • margerytka napisal(a):
    Notto napisal(a):

https://www.facebook.com/MKB2020Kandydatka/ - strona niedostępna
    Dużo ludzi zaczęło zgłaszać i chyba nastąpił banik.
    Ewentualnie trwa czyszczenie z meteopostów.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.