Obejrzałem sobie zdjęcia rodzinne szefowej kampanii. Straszny jednak ze mnie prostak i niespełniony parweniusz. No nie mogę się powstrzymać od ironii i drobnych złośliwości jak takie rody widzę, znaczy ich pokazy autopromocyjne. A już zdjęcie mecenasa Edwarda wywołuje u mnie paroksyzmy zazdrości. Ach taki senatorski wygląd i gesty mieć! I taką nonszalancką niewymuszoną elegancję prezentować! Rzepliński się do tego zbliża, choć nie dorównuje. Znaczy czemu nie, ale co z tego wynika i o czym to świadczy? Druga refluksja jest taka że jednak nie da się chyba stworzyć i utrzymać skromnych i nienadętych elit, przynajmniej prawniczych. No rytuały i gesty wyróżniające muszą być, bo jak by inaczej ludzie prości poznali? No i hierarchia środowiskowa też musi być, aby parweniusze niespełnionymi pozostali. A pozytywy takie jak wyżej wspomniałem. To jest, dla byłych uwoli, członków KIK, byłej inteligencji pracującej miast i wsi oraz klasy urzędniczej nowy, lepszy i bardziej elegancki model Kidawy. Kupią ją w tym opakowaniu i będą cmokać ze smakiem. Znaczy zagłosują na Dudę którego promuje. I o to chodzi. O te 3-5%. Tak więc rozumiem, popieram i chylę czoła przed Panią mecenas dwojga nazwisk z herbem , dyplomami, statuetkami, korporacyjnymi kostiumami itp. Dla jasność: mecenas Edward bardzo dobrym prawnikiem i to w przyzwoitych sprawach zapewne był. Nie zmienia to faktu że pozuje wyjątkowo malowniczo i prezentuje się nadzwyczaj godnie.
Rafał napisal(a): Dla jasność: mecenas Edward bardzo dobrym prawnikiem i to w przyzwoitych sprawach zapewne był. Nie zmienia to faktu że pozuje wyjątkowo malowniczo i prezentuje się nadzwyczaj godnie.
Dobrzy adwokaci są z natury rzeczy dobrymi mówcami, a dobry orator, z natury rzeczy musi mieć zacięcie aktorskie/sceniczne, gdzie postawa, gest, poza i kostium mają swoje znaczenie. Dotyczy to zwłaszcza adwokatów tzw starej daty, ale młodsi też się na nich wzorują. To specyfika zawodowa. Nawet skromny wujaszek Vinny zmienił się pod koniec słynnego procesu w niezłego aktora :-)
No wiem. Sam nie jestem wolny od takich ciągot i zachowań. Adwokatem nie jestem ale czasem, z racji funkcji, muszę wystąpić publicznie. To jest jednak stopniowalne. Trzeba uważać i być powściągliwym. Choćby aby uniknąć śmieszności, bufonady i tandety. Autoironia trochę broni. Śmiertelna powaga wobec siebie i własnej roli jest, według mnie, w złym guście i w gruncie rzeczy jest prostactwem..
O co chodzi z tym gryzieniem? Czy GW i totalni są naprawdę tak samobójczo głupi? Znaczy oskarżają wziętą prawniczkę z rodziny adwokackiej z tradycjami o pogryzienie agresywnego osiłka który ją straszył, napastował i brał się do rękoczynów? To nie jest kurestwo. To jest infantylny, nachalny kretynizm.
Ach pokąsałbym sobie, a nawet do gardła się rzucił ale żona łagodna i nie pozwala. Trzyma mnie krótko więc totalni okoliczni bezpieczni. Tyle mojego że sobie warknę i kły wyszczerzę.
Andrzej Hawranek, Radny Miasta Krakowa, Przewodniczący Komisji Budżetowej, Przewodniczący Klubu Radnych Koalicji Obywatelskiej, 499 obserwowanych, 1196 obserwujących
Great minds think alike! Pendrole, jakże te błazny są przewidywalne. Najgorsze, że na ten poziom żartu zdobył się pierwszy ich garnitur -- co dzieje się na niższych poziomach?
Oranie Pana Winnickiego: kiedyś Giertych udawał patriotę, a wspierał Tuska, tak teraz pan Bosak i Winnicki wspierają liberałów z PO. Jakie to smutnie przewidywalne, ale czego wymagać od kogoś, kto promował się tańcząc tak, jak mu w TVN zagrali.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Najgorsze, że na ten poziom żartu zdobył się pierwszy ich garnitur -- co dzieje się na niższych poziomach?
Niższych? Przecież oni wszyscy to jest najniższy poziom człowieczeństwa (tak, są ludźmi), jaki tylko może być. Poniżej Hunów, poniżej Tatarów. Wiemy to od dawna.
- Nie widzę powodu, dla którego (Andrzej Duda - red.) miałby się teraz stać mężczyzną - powiedział Donald Tusk, odpowiadając na pytanie dziennikarza, czy urzędujący prezydent zawetuje przegłosowaną ustawę o rekompensacie 1,95 mld zł dla mediów publicznych. Więc wiecie, koleżeństwo. Możecie lubić PADa lub nie lubić, ale po takim dictum to już tylko w mordę lać zostaje.
Mściwa, jadowita gnida z tego Tuska wyłazi. No ale co tu się dziwić oczywistościom.
Inna rzecz że zastanawiam się czy te rzygi, bluzgi, kłamstwa, napaści, szyderstwa i bluźnierstwa to błąd czy planowana akcja. A może ani jedno ani drugie tylko spontaniczna ekspresja plugawego wnętrza. W opisie losa działanie zgodne z naturą.
Mówi to człek, który uciekał pocharatać w gałę, lub pobawić sie na nartach w newralgicznych momentach swojej waadzy, lub po prostu wchodził do szafy. Grubo i w swoim stylu pojechał w Białymstoku. Wyborcy PO absolutnie zachwyceni- padają tam takie nośne słowa jak odór, ugryźć , palec i takie tam No i archaiczna władza.
afropolak napisal(a): - Nie widzę powodu, dla którego (Andrzej Duda - red.) miałby się teraz stać mężczyzną - powiedział Donald Tusk, odpowiadając na pytanie dziennikarza, czy urzędujący prezydent zawetuje przegłosowaną ustawę o rekompensacie 1,95 mld zł dla mediów publicznych. Więc wiecie, koleżeństwo. Możecie lubić PADa lub nie lubić, ale po takim dictum to już tylko w mordę lać zostaje.
Pana Tuska, nie dość że żona zdradzała, to jeszcze to w książce opisała. więc darujcie biedakowi
Rudy charakter wychodzi na wierzch. Sanepid i GIS go powinny docisnąć za https://www.tysol.pl/a43929- Wszak dla haratajacego w gałę Orliki były oczkiem w głowie.
Komentarz
Druga refluksja jest taka że jednak nie da się chyba stworzyć i utrzymać skromnych i nienadętych elit, przynajmniej prawniczych. No rytuały i gesty wyróżniające muszą być, bo jak by inaczej ludzie prości poznali? No i hierarchia środowiskowa też musi być, aby parweniusze niespełnionymi pozostali.
A pozytywy takie jak wyżej wspomniałem. To jest, dla byłych uwoli, członków KIK, byłej inteligencji pracującej miast i wsi oraz klasy urzędniczej nowy, lepszy i bardziej elegancki model Kidawy. Kupią ją w tym opakowaniu i będą cmokać ze smakiem. Znaczy zagłosują na Dudę którego promuje. I o to chodzi. O te 3-5%. Tak więc rozumiem, popieram i chylę czoła przed Panią mecenas dwojga nazwisk z herbem , dyplomami, statuetkami, korporacyjnymi kostiumami itp. Dla jasność: mecenas Edward bardzo dobrym prawnikiem i to w przyzwoitych sprawach zapewne był. Nie zmienia to faktu że pozuje wyjątkowo malowniczo i prezentuje się nadzwyczaj godnie.
Nawet skromny wujaszek Vinny zmienił się pod koniec słynnego procesu w niezłego aktora :-)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Nie sprawdzałem, ale idę o zakład, że na gazownianych forumkach takie wpisy są na serio.
"żeby choć ona ładna była"
https://pbs.twimg.com/media/ERY0kxWXkAArQeY?format=png
https://mobile.twitter.com/vonbreslauer/status/1231343613491208193
Tutaj wpis do którego Żorż się odnosił, niejaka Julita (@julitapy)
https://mobile.twitter.com/julitapy/status/1231175803859349505
Więc wiecie, koleżeństwo. Możecie lubić PADa lub nie lubić, ale po takim dictum to już tylko w mordę lać zostaje.
Inna rzecz że zastanawiam się czy te rzygi, bluzgi, kłamstwa, napaści, szyderstwa i bluźnierstwa to błąd czy planowana akcja. A może ani jedno ani drugie tylko spontaniczna ekspresja plugawego wnętrza. W opisie losa działanie zgodne z naturą.
Grubo i w swoim stylu pojechał w Białymstoku.
Wyborcy PO absolutnie zachwyceni- padają tam takie nośne słowa jak odór, ugryźć , palec i takie tam
No i archaiczna władza.
Sanepid i GIS go powinny docisnąć za https://www.tysol.pl/a43929-
Wszak dla haratajacego w gałę Orliki były oczkiem w głowie.