Już się zaczynam cieszyć. Pięknie widać, kto nie głosował na PiS, bo mówią, że ciekawe skąd PiS weźmie na to wszytko kasę. A ja im na to, że opodatkuje banki i markety, bo nigdzie na świecie tak nie ma, żeby nie płacili. No i nie będą kraść, jak PO. Zamykają się, a ja choć do końca nie wiem, czy miałam rację, mam wredną satysfakcję. I jeszcze mówię, że w normalnym kraju już półtora roku temu, po wybuchu afery, rząd by się podał do dymisji, a część by siedziała. I milczą. Nie mam litości, zresztą nigdy nie miałam.
To jest bardzo komfortowa sytuacja - samodzielna większość i ciasteczkowy bufor bezpieczeństwa w razie złej pogody, źle działających toalet etc. który przecież nie może głosować zawsze na nie, tak jak platforma. Wystarczy na spokojne rządzenie, o ile oczywiście nie dojdzie do jakiegoś podziału, konfliktu lub podobnych przykrości.
Totalnie najeżony, konfrontacyjnie nastawiony do PiSu. Był on, łysy z PiSu i Hejke prowadząca. Łysy próbował się odgryzać, zupełnie niepotrzebnie. Ruchacze wjechali na Kukizie i będą teraz bruździć, w sposób nie tyle skuteczny, co piekielnie irytujący. ŻADNEGO MARSZU NIEPODLEGŁOŚCI, to nie nasz cyrk i nie nasze maupy.
Później, w ramach innej rozmowy, gdzie zdominowany był temat Glińskiego premiera, Pospieszalski naprowadził jednego z rozmówców na prostą. Rozmówca powiedział, że wybór Glińskiego to by był hejt przez następnych parę tygodni. Pospieszalski na to - niech pan się przygotuje na hejt non stop i o wszystko. Z każdej strony.
Dostałem w prezencie kartę TV Republika. I po co mi to, znowu się denerwuję. Wiem co będzie, jak będzie, nie mam złudzeń co do skali. Nie mam telewizora i git. Może ktoś chce kartę ?
Szykuje się gigantyczna awantura w Platformie Obywatelskiej. Ewa Kopacz przedstawiła w mediach zupełnie inny plan niż ten uzgodniony z zarządem partii. – Oszukała – mówią partyjni baronowie. Niektórzy dodają: – Jeśli chce otwartej wojny, to będzie ją miała.
Nie nie, to nawet nie chodzi o to, że jakoś po bliższym poznaniu negatywnie TV Republikę oceniam. Bardziej - a po co mi to ? Nie mam telewizora i git. A nawet taki program, czyli nasz, mnie denerwuje.
W każdym razie, Jarosław Kaczyński odniósł wielkie zwycięstwo. Zupełnie się tego nie spodziewałem (wieszczyłem, że PiS będzie miał 30 % i powstanie antypisowa koalicja), dlatego moja radość i zaskoczenie jest jeszcze większe. Kaczor i Antek zgarnęli całą pulę, wzięli wszystko co mogli, okazałem się człowiekiem małej wiary. Mam nadzieję, że kiedyś im będę mógł rękę uścisnąć i podziękować, szczególnie, że kto wie jak ostatecznie potoczy się historia Polski i czy obecne rządy nie trafią w punkt z autentyczną potrzebą sytuacji (żeby nie używać wielkich słów). Jest znakomicie !
Amok internetowy ostatnich paru miesięcy zmusza mnie do udania się na urlop. Bo o ile z forum sobie radzę, to fejsbuk jest po prostu natręctwem okrutnym. A nie da się tego rozdzielić, bo gdzieś się zawsze kliknie, z ciekawości. Czas nad tym zapanować, szczególnie że real wzywa. Miesiąc, dwa. Cze.
JORGE napisal(a): W każdym razie, Jarosław Kaczyński odniósł wielkie zwycięstwo. Zupełnie się tego nie spodziewałem (wieszczyłem, że PiS będzie miał 30 % i powstanie antypisowa koalicja), dlatego moja radość i zaskoczenie jest jeszcze większe. Kaczor i Antek zgarnęli całą pulę, wzięli wszystko co mogli, okazałem się człowiekiem małej wiary. Mam nadzieję, że kiedyś im będę mógł rękę uścisnąć i podziękować, szczególnie, że kto wie jak ostatecznie potoczy się historia Polski i czy obecne rządy nie trafią w punkt z autentyczną potrzebą sytuacji (żeby nie używać wielkich słów). Jest znakomicie !
Amok internetowy ostatnich paru miesięcy zmusza mnie do udania się na urlop. Bo o ile z forum sobie radzę, to fejsbuk jest po prostu natręctwem okrutnym. A nie da się tego rozdzielić, bo gdzieś się zawsze kliknie, z ciekawości. Czas nad tym zapanować, szczególnie że real wzywa. Miesiąc, dwa. Cze.
JORGE>
Super decyzja. Na szczęście ja nie mam hyzia na punkcie fejsbuka. Do poklikania.
JORGE napisal(a): W każdym razie, Jarosław Kaczyński odniósł wielkie zwycięstwo.
Najistotniejszy jest styl tego tego zwycięstwa - to kolumna pancerna powoli i metodycznie zgniatająca każde gniazdo oporu a nie błyskotliwy rajd komandosów. Beata charyzmy ma tyle co zapałka trucizny a bez kłopotu zdobyła władzę. Wydaje się, że każdy kogo Kaczyński wskaże palcem, pstryknięciem znokautuje dowolnego wroga. Taka klęska nie daje wiele nadzieji pokonanym (za to daje wiele bulu), więc co mądrzejsi z nich zaczynają się już układać.
JORGE napisal(a): Amok internetowy ostatnich paru miesięcy zmusza mnie do udania się na urlop. Bo o ile z forum sobie radzę, to fejsbuk jest po prostu natręctwem okrutnym. A nie da się tego rozdzielić, bo gdzieś się zawsze kliknie, z ciekawości. Czas nad tym zapanować, szczególnie że real wzywa. Miesiąc, dwa. Cze.
JORGE napisal(a): Czas nad tym zapanować, szczególnie że real wzywa. Miesiąc, dwa. Cze.
JORGE>
Do zobaczenia zatem! Tylko wiedz, że Cię lubię chłopie, za prawdziwie kresową szczerość i serce na dłoni, a zwłaszcza za to, że się nie obrażasz za krytykę :-)
Komentarz
PS
Poszukam tokaju w piwniczce, może jakaś butelka się znajdzie, odłożona na lepszy czas
Otóż i ona
O miesięcznicy też pamietamy!
O:-)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
JORGE>
Później, w ramach innej rozmowy, gdzie zdominowany był temat Glińskiego premiera, Pospieszalski naprowadził jednego z rozmówców na prostą. Rozmówca powiedział, że wybór Glińskiego to by był hejt przez następnych parę tygodni. Pospieszalski na to - niech pan się przygotuje na hejt non stop i o wszystko. Z każdej strony.
Dostałem w prezencie kartę TV Republika. I po co mi to, znowu się denerwuję. Wiem co będzie, jak będzie, nie mam złudzeń co do skali. Nie mam telewizora i git. Może ktoś chce kartę ?
JORGE>
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
źródło: http://kulisy24.com/polityka/awantura-w-po
JORGE>
JORGE>
JORGE>