yanusson napisal(a): Nie ma. Referendum wymaga zwykłej w Senacie. Zmiany w Konstytucji głosuje Sejm.
2/3 senatu potrzeba przy art. 90 ust. 2 (dotychczas stosowany tylko przy traktacie akcesyjnym) Zmiany w konstytucji też głosuje senat, ale bezwzględną.
extraneus napisal(a): Sikorski u syfiLisa: błędem było nieskonsumowanie sojusz z Petru, który był już dogadany.
To akurat był niestety dobry ruch. Jakby oficjalnie się połaczyli sojuszem to by dostali w sumie jeszcze z 5 % mniej. Zdradek jak zwykle popełnia falstart. pierwszy zaatakował Kopacz. W takiej sytuacji zabija się najpierw takiego harcownika, a potem zmusza wodza do ustapienia.
Być może, dziwię się po prostu, że Sikor poszedł w harce tak od razu, ujawniając kulisy i wprost atakując Kopacz. Odrażający typek, bardziej chyba nawet odrażający od Lisa...
Oprócz wyskoku RadSika zauważyłem również dzisiaj w telepatrzydle znany i charakterystyczny błysk złotego zębala w paszczy Grzegorza "No Mercy". Znaczy się buldogi już rzuciły się sobie do gardeł i to całkiem jawnie, na dywanie
Eden napisal(a): Oprócz wyskoku RadSika zauważyłem również dzisiaj w telepatrzydle znany i charakterystyczny błysk złotego zębala w paszczy Grzegorza "No Mercy". Znaczy się buldogi już rzuciły się sobie do gardeł i to całkiem jawnie, na dywanie
Zwycięstwo pewne i zdecydowane, ale bez szału. Tak jak przewidywałem w typerze wybiórczym, niestety. Natomiast w pałencji mi się nie mieści, że na Partię Oszustów głosiował prawie co 4 wyborca. Jeżeli dodać do tego wynik arbuzów łącznie na kurwy i złodziei zagłosiowało prawie 30%. To dużo mówi o kondycji Bugodrzan. Horhe ma rację, nic się nie zmieniło. Będzie tak samo jak w latach 2005-2007 albo i jeszcze ostrzej. A więc walka trwa cały czas. Jeszcze dużo do zrobienia, żeby móc ogłosić odzyskanie Ojczyzny
Eden napisal(a): Nie no powtórzył, a nawet poprawił. Ile miał Dudeł w pierwszej turze? 34%. A tylko wynik z pierwszej tury jest miarodajny w takich porównaniach
Za mało, Duda to był no name, a PO nie była takim obiektem szyderstwa.
DMC napisal(a): Założyłem się, że ZSL nie wejdzie. 0,14. K.... J.... P.....
PS. PiS niestety nie powtórzył sukcesu Dudy. Andrzej to jednak inna liga niż Szydło, Karczewski i Witek.
COOOOOOO ?
Duda miał w I turze 34,76% wyborców, ile ma PiS teraz ? (bo nie bierz pod uwagę absolutnie II tury, ona nie jest miardoajna w tym przypadku).
PiS zdobył ponad połowę mandatów i w Sejmie i w Senacie, co jest EWENEMENTEM w historii III RP, a i wcale nieczęstym zjawiskiem w europejskich demokracjach.
I wyszło to wszystko przy totalnej nagonce medialnej, jak to się udało będziemy analizować latami.
Duda szedł do wyborów z 20-25% żelaznym elektoratem, bez znanego nazwiska. PiS szedł ze zwycięskim Dudą, totalną jazdą po PO, głupią Kopacz. Ciszę się, że PiS ma większość, ale i tak to średnio wyszło. Cud nad Wisłą po prostu. :P
yanusson napisal(a): Obecnością PSL w Sejmie nie ma co się w tej chwili przejmować. Kosiniak-Kamysz już wzywa szefostwo partii do ustąpienia. Będzie gorąco.
Wzywa ? No to może rodzi się koalicjant, przynajmniej cichy.
Komentarz
Okręg 62: Kazimierz Kleina - 93 594
Okręg 63: Waldemar Bonkowski - 60 596
Okręg 64: Sławomir Rybicki - 78 421
został do policzenia obwarzanek - dwie części (jedna Radziwiłł) plus 4 mandaty z W-wy
Zmiany w konstytucji też głosuje senat, ale bezwzględną.
Oficjalne cząstkowe wyniki wyborów (40 na 41 okręgów):
PiS - 38.31 %
PO - 23.55 %
Kukiz - 8.92 %
ZL - 7.49 %
Nowoczesna - 7.18 %
PSL - 5.49 %
KORWiN - 4.66 %
Razem - 3.48 %
Inne - 0.91 %
Brakuje wyników z tylko okręgu Warszawa I.
Edenkowe szampańskoje dalej musi się mrozić
mają większość?
PO 24,09
K15- 8,80
Now - 7,6
PSL-5,13
czyli bez zmian
Natomiast w pałencji mi się nie mieści, że na Partię Oszustów głosiował prawie co 4 wyborca. Jeżeli dodać do tego wynik arbuzów łącznie na kurwy i złodziei zagłosiowało prawie 30%. To dużo mówi o kondycji Bugodrzan. Horhe ma rację, nic się nie zmieniło. Będzie tak samo jak w latach 2005-2007 albo i jeszcze ostrzej. A więc walka trwa cały czas. Jeszcze dużo do zrobienia, żeby móc ogłosić odzyskanie Ojczyzny
PS. PiS niestety nie powtórzył sukcesu Dudy. Andrzej to jednak inna liga niż Szydło, Karczewski i Witek.
Duda miał w I turze 34,76% wyborców, ile ma PiS teraz ? (bo nie bierz pod uwagę absolutnie II tury, ona nie jest miardoajna w tym przypadku).
PiS zdobył ponad połowę mandatów i w Sejmie i w Senacie, co jest EWENEMENTEM w historii III RP, a i wcale nieczęstym zjawiskiem w europejskich demokracjach.
I wyszło to wszystko przy totalnej nagonce medialnej, jak to się udało będziemy analizować latami.
Nie grzeszcie, ludzie ...
JORGE>
Ciszę się, że PiS ma większość, ale i tak to średnio wyszło. Cud nad Wisłą po prostu.
:P