Skoro rząd szykuje stan wojenny, to rozumiem,że prof.Środa nie przyjmie grantu przyznanego przeze mnie, funkcjonariusza zbrodniczego reżimu?
Kurwa ich mać!
+1
Mnie kutasy grantu nie dali.
Mi też nie.
Środowisko naukowe to takie gówno, że żaden minister tego nie zaora. Moja wizja terapii to 20 lat outsourcingu do Indii, aby jednostki zakażone wymarły.
Teraz mnie przyszło do głowy, że i PiS nie ucieknie dźendermejnstrimingowaniu i innym rozwiązaniom światowej rewolucji kolportowanym przez np. UE. Na naukę kaska pewnie jest, ale w połowie przeznaczona na badania nad i wdrażanie dejże rewolucji. Kasa zapewne zamówiona przez poprzedników, zresztą, jeśli PiS w przyszłości nie wyciągnie po nią łapek, znajdzie się w ogniu krytyki "środowiska akademickiego" (przecież nawet Wielomski bronił jakiś czas temu dżenderyzmu i badań nad kulturowymi uwarunkowaniami ról społecznych obu pci )
Po mojemu grant Środzie przyznał poprzedni reżim. Pamiętam takie zestawienie. Ale może się mylę, a w tej chwili nie bardzo wiem, gdzie to wiarygodnie sprawdzić.
Edit - doczytałam, że Gowin chwali się, że przyznał tej pani grant. Rency opadajo 8-X
Bez ręcznego sterowania w tym temacie ciężko będzie coś zmienić. Różne Środy i Sieraki to są profesjonalni grantologowie, z opanowaną doskonale sztuką wyciągania publicznej kasy.
W polskiej humanistyce opcja zerowa ma nie mniej sensu niż w służbach specjalnych. Zresztą - poprzedni rząd ją poniekąd wprowadził, więc nic nie należy zmieniać i poczekać aż ta zaraza się wygłodzi.
Nie znam kuchni, ale tam się toczą rzeczywiste boje. Wydaje mi się, że Szałamacha jest przeciwwagą dla Morawieckiego i raczej pilnuje, żeby ten ostatni zbytnio nie dorwał się do pieniędzy. Ale to tylko moje wrażenia są, na razie niepoparte żadną wiedzą.
Z miesiąca na miesiąc, z tygodnia na tydzień, z dnia na dzień, jestem coraz bardziej spokojny. Zrobią to co trzeba. I co się da, a nie wszystko może się dać zrobić, jak to w życiu. Chujowy sort niech sobie wyje, Europa może się burzyć, Niemcy mieszać, hu fakin ker ?
Taki jest głos człowieka odizolowanego. Nie mam tv, nie czytam gazet, przestałem obserwować debli na fejsie, na Onety rzucam oko parę razy dziennie i to po łebkach. Moje okno na świat to tutejsze forum i wpolityce. I nic więcej. Z baranami, którzy mnie prowokowali zerwałem kontakty, a ci co zostali boją się cokolwiek przy mnie powiedzieć (jakoś tak wyszło, nie wiem do końca dlaczego). Pojadę pewnie na Milion, bo to mój obowiązek, chociaż tyle mogę zrobić. I będę wrzucał kartkę podczas wyborów z krzyżykiem postawionym tam gdzie zawsze. I nie jestem sam, takich ludzików (mniej lub bardziej zaangażowanych czy odizolowanych) jest +/- 35%. Jakie to wszystko wspaniale proste !
raste napisal(a): Trzeba powiedzieć że jest świetna.
Najlepszy Premier, jakiego miała Polska od 1945 roku. Nie ulega emocjom, jest precyzyjnie merytoryczna, dosadna, ale nikogo przy tym nie obraża, inteligentna, mądra, kompetentna. Ideał :-)
Najlepszy Premier, jakiego miała Polska od 1945 roku. Nie ulega emocjom, jest precyzyjnie merytoryczna, dosadna, ale nikogo przy tym nie obraża, inteligentna, mądra, kompetentna. Ideał :-)
Ma niestety wicepremiera, który wszystkie te zalety kasuje i czyni PiS nie lepszym od PO. A ten wicepremier staje się coraz ważniejszy.
Ma niestety wicepremiera, który wszystkie te zalety kasuje i czyni PiS nie lepszym od PO. A ten wicepremier staje się coraz ważniejszy. Zaczekalbym z ocenami.
Ciekawe, czy stać będzie niektórych później na słowo przepraszam...
raste napisal(a):
los napisal(a):
Mania napisal(a):
Ma niestety wicepremiera, który wszystkie te zalety kasuje i czyni PiS nie lepszym od PO. A ten wicepremier staje się coraz ważniejszy.
Komentarz
Chamstwu bugodrzanskiemu należy przeciwstawiać się SIŁOM i GODNOŚCIOM LUDZKOM
Mnie kutasy grantu nie dali.
Mi też nie.
Środowisko naukowe to takie gówno, że żaden minister tego nie zaora. Moja wizja terapii to 20 lat outsourcingu do Indii, aby jednostki zakażone wymarły.
Edit - doczytałam, że Gowin chwali się, że przyznał tej pani grant.
Rency opadajo 8-X
Różne Środy i Sieraki to są profesjonalni grantologowie, z opanowaną doskonale sztuką wyciągania publicznej kasy.
"P. min.Szałamacha, po co te zwolnienie? To ze atmosfera pracy w ministerstwie ciężka, to wie nawet taki nikt jak ja, ale żeby zwolnienia?"
ech, ignoruja mnie na twitterze, zadna ze mnie czarnabaronowa nie jest.....
ustawa stoczniowa
Taki jest głos człowieka odizolowanego. Nie mam tv, nie czytam gazet, przestałem obserwować debli na fejsie, na Onety rzucam oko parę razy dziennie i to po łebkach. Moje okno na świat to tutejsze forum i wpolityce. I nic więcej. Z baranami, którzy mnie prowokowali zerwałem kontakty, a ci co zostali boją się cokolwiek przy mnie powiedzieć (jakoś tak wyszło, nie wiem do końca dlaczego). Pojadę pewnie na Milion, bo to mój obowiązek, chociaż tyle mogę zrobić. I będę wrzucał kartkę podczas wyborów z krzyżykiem postawionym tam gdzie zawsze. I nie jestem sam, takich ludzików (mniej lub bardziej zaangażowanych czy odizolowanych) jest +/- 35%. Jakie to wszystko wspaniale proste !
JORGE>
Zaczekalbym z ocenami.