pawel.adamski Trzeba by chyba znacjonalizować Świdnik, żeby ponownie wejść do rzeki pod nazwą: produkcja polskiego śmigłowca. No, ale my jesteśmy tak genialni, że zamiast produkować śmigłowce, woleliśmy budować stadiony i akwaparki.
Najzabawniejsze, że ponad 85% udziałów w Świdniku sprzeano nie w ramach " wielkiej wyprzedzy" lat 90-tych a w 2010...
"- Jaka jest obecnie pozycja Polski w UE? Czy polski rząd nie otwiera z Francją kolejnego frontu sporu?
- Wobec innych zachodnich partnerów Francja nie pozwoliłaby sobie na takie demonstracje niezadowolenia. Polska nie powinna się zbyt przejmować reakcjami Francji i powinna dążyć do tego, byśmy byli traktowani jak poważne kraje zachodnioeuropejskie, a nie jak rynek zbytu."
Mówiłem - bez góglania ;-) Mnie od dobrych paru lat zastanawia, co ten facet robi w PO, bo zupełnie mi do niej nie pasuje. Taki relikt się ostał, skamielina z czasów kiedy bajano o POPiS-ie.
Lepszy byłby na "Prezydenta" Europy za Tuska. Taki balon próbny już ktoś z PiS chyba puścił.Z pewnością ma kwalifikacje, przygotowanie, inteligencję, odwagę i charakter górujący zdecydowanie nad Tuskiem.
PO zrobiła swój zespół do walki z "kłamstwami smoleńskimi". Naczejnym ekspierdem Lasek Maciej, przedwodniczoncym Kierwiński. Oj, blotki zostały tej starej dziwce Francji, ale widać też jeszcze chcą pograć na aferę smoleńskiem, przeciw Antuanowi.
Zmarnowana szansa na jakąkolwiek merytoryczną dyskusję. Tylko pyskówki z tego będą. Ale pewnie niczego innego nie należało się spodziewać po dotychczasowych wystąpieniach tych panów przed mediami. Co mnie martwi, a właściwie wkurza, to beznadziejne prowadzenie wszelkich konferencji przez "naszych". Często mam wrażenie, że lepiej sama się bym odnalazła na miejscu wielu z nich. Klasyczną Doopą (pardon co delikatniejsze Uszy) jest w tym względzie przewodniczący SKON - dramat! Podobnie w programach TV - idą ludzie bez przygotowania merytorycznego i dają się zagadać kretynom typu Święcickiego. Ostatnie "Bez Retuszu" doprowadziło mnie do załamania graniczącego ze stanem apopleksji. Nasza telewizja, nasz prowadzący i nasi "broniący" sprawy Smoleńska. Dramat do kwadratu.
qiz napisal(a): PO zrobiła swój zespół do walki z "kłamstwami smoleńskimi". Naczejnym ekspierdem Lasek Maciej, przedwodniczoncym Kierwiński. Oj, blotki zostały tej starej dziwce Francji, ale widać też jeszcze chcą pograć na aferę smoleńskiem, przeciw Antuanowi.
Zespół do walki z kłamstwami bez Ewy Kopacz? E, słabo...
@mmaria, co prawda to prawda. Dziś na chwilę spojrzałam na program Rachonia, a tam jakiś gość peroruje o spektaklach politycznych, o politycznej ekshumacji itp. zdarte komunały, a Rachoń i reszta - siedzą, paczą i słuchają jak Objawienia, w ciszy i skupieniu. I tak przez całe 5 minut. Ja już niemogie z tą lemingową "politycznością", czy nikt z tych naszych redaktorów nie rozumie, ze WSZYSTKO, co dotyczy spraw państwa, miasta i obywateli jest POLITYKĄ? Czy nikt im na to nie zwrócił uwagi? Dlaczego, do jasnej polany przymiotnik "polityczny" ma negatywne konotacje?!
Ja kończę dyskusję na tym, że tak stanowi prawo i, niestety, trzeba wykonać sekcje zwłok wszystkich ofiar (których to możliwe). Dodaję oczywiście, że to wszystko jest konieczne z powodu katastrofalnych zaniechań rządzących onegdaj i do nich należy kierować pretensje, ewętualnie do tego, kto takie prawo napisał. W razie czego powtarzam do skutku.
Komentarz
- Wobec innych zachodnich partnerów Francja nie pozwoliłaby sobie na takie demonstracje niezadowolenia. Polska nie powinna się zbyt przejmować reakcjami Francji i powinna dążyć do tego, byśmy byli traktowani jak poważne kraje zachodnioeuropejskie, a nie jak rynek zbytu."
Ktoś zgadnie bez góglania, kto to powiedział?
Po mojemu to kret przygotowywany na następne wybory. Np. na prezydenta W-wy.
Co mnie martwi, a właściwie wkurza, to beznadziejne prowadzenie wszelkich konferencji przez "naszych". Często mam wrażenie, że lepiej sama się bym odnalazła na miejscu wielu z nich. Klasyczną Doopą (pardon co delikatniejsze Uszy) jest w tym względzie przewodniczący SKON - dramat! Podobnie w programach TV - idą ludzie bez przygotowania merytorycznego i dają się zagadać kretynom typu Święcickiego. Ostatnie "Bez Retuszu" doprowadziło mnie do załamania graniczącego ze stanem apopleksji. Nasza telewizja, nasz prowadzący i nasi "broniący" sprawy Smoleńska. Dramat do kwadratu.
Dlaczego, do jasnej polany przymiotnik "polityczny" ma negatywne konotacje?!