Skip to content

Wielka Orkiestra Świątecznej Przemocy <br />2017 - 2018

145791017

Komentarz

• Exspectans napisal(a):
    A ja przypuszczam, że większość ją po prostu - mówiąc kolokwialnie - zlała.
    Genau
  • romeck napisal(a):
    Ale 100.000 ludzi na polach jest......

Ciekawe, ilu z nich to już młodzież-emeryci? :)
    Wielgie halo.
    Więcej to przychodzi spacerem na wieczorne śpiewanie piosenek powstańczych.
  • No to dzisiaj rozległo się wycie, że polska Straż Pożarna naraziła na niebezpieczeństwo festiwalowiczów ale na szczęście niemiecka z Berlina ich uratowała. No to poczytałem sobie wypowiedź prezesa Złotego Melona:
    Państwowa Straż Pożarna, która zabezpiecza nasz festiwal, odmówiła nam, organizatorowi, użycia swoich wozów, aby schłodzić wodą rozgrzaną, festiwalową publiczność (zawsze tak było!). Zwłaszcza dziś [czwartek], kiedy IMGW ogłosiło II stopień zagrożenia upałem!"
    Owsiak jest wściekły, bo lubuski wojewódzki komendant straży, Przemysław Gliński, zakazał także przyjazdu ochotników z województwa lubuskiego: "Panie Komendancie Przemysławie Gliński! Jest Pan bezlitosny! Częścią Pana decyzji był także zakaz przyjazdu do nas ochotników z Pana rejonu, którzy chcieli nam pomóc! Jeżeli mówimy o podwyższonym ryzyku, to Pan je właśnie stworzył! Pana ludzie, którzy tutaj są, gotowi są do pomocy".

Jerzy Owsiak informuje, że organizatorzy festiwalu wynajęli więc wóz do polewania z… Berlina: "Wynajęliśmy wóz Straży Pożarnej z Berlina. Pędzi do nas! A ja wysyłam prośby - jeżeli ktoś w Polsce dysponuje wozem strażackim, o przyjeździe którego Pan komendant nie decyduje, i może pomóc młodym ludziom którzy świetnie się bawią i których po prostu chcemy schłodzić - zapraszamy! Dostaniecie michę, nalejemy Wam paliwa do samochodu i będziemy mogli wysyłać w świat dobrą wiadomość o wspólnym tworzeniu tego Najpiękniejszego Festiwalu Świata. A Panu Komendantowi dziękujemy!"
    Omówienie za www.wp.pl
    Czytam uważnie i mam pytanie, czy polską Straż też chciał wynająć czy miała ona w ramach obowiązków służbowych opłacanych z podatków świadczyć dodatkowe usługi, bo akurat schładzanie uczestników to zagwarantowała:
    image
    a tu chodziło o ograniczenie kurzu, co chyba leży w gestii organizatora, oraz dodatkową atrakcję.
    Jak widać gdy nie ma się państwa na zaspokajane swoich zachcianek jest agresja, ale w takiej sytuacji całkiem zrozumiała.
  • Matka Kurka ma rację co do Straży Pożarnej:
    skończyły się państwowe dotacje (pośrednie).

Straż Pożarna zaproponowała owsiakowi postawienie (wielu) kurtyn wodnych.
    Ale wtedy WOŚP musiałby gminie płacić za wodę! to raz.
    a dwa - przecież wcale nie chodzi (nigdy nie chodziło) o ochładzanie przegrzanych organizmów, ale o taplanie w błotku.

Brak błotka do taplania na wódstoku - to zagrożenie końca kariery festiwalu!!!
    A takie można zrobić wyłącznie armatkami. Wynajęcie jest trochę drogie...
    Skończyły się darmowe obiadki w RP.
  • Żałosny stary darmozjad, komusze nasienie i destruktor oraz demoralizator.
  • Rafał napisal(a):
    Żałosny stary darmozjad, komusze nasienie i destruktor oraz demoralizator.
    Owsiak to raczej mi przypomina duże dziecko - bo nie sądzę, żeby to było jakieś sprytne udawanie.
  • Oszust musi sprawiać wrażenie spontanicznego, inaczej nic z jego numeru.
  • edytowano August 2018
    Od myślenia to był tow. Walter, ale Owsiak też głupi nie jest, bądźmy poważni.

Byle komu takiej wielkiej jumy połączonej z funkcją ideologiczną na pewno by nie powierzono.

Tak czy owak, młodzież została wyedukowana jak należy.

• los napisal(a):
    Oszust musi sprawiać wrażenie spontanicznego, inaczej nic z jego numeru.
    To na pewno. Ale on się wydaje zbyt doskonały. Przy udawaniu - szczególnie przez dłuższy czas - każdy kiedyś się chociaż na chwilę odsłoni. Oczywiście mogę się mylić.
  • Odsłonił się bezwstydnie już wiele razy. I co z tego, skoro ofiary CHCĄ mu wierzyć.
  • loslos
    edytowano August 2018
    Exspectans napisal(a):
    los napisal(a):
    Oszust musi sprawiać wrażenie spontanicznego, inaczej nic z jego numeru.
    To na pewno. Ale on się wydaje zbyt doskonały. Przy udawaniu - szczególnie przez dłuższy czas - każdy kiedyś się chociaż na chwilę odsłoni.
    Znaczy to tylko tyle, że jest dobry. Na tak ważny odcinek rzuciliby patałacha?

Mistrzostwo oszustwa wyraża się w ukryciu rzeczy dobrze widocznych. Jest dowcip o Żydach, którzy chłopu wmówili, że jest gęsią prosię, które przywiózł na targ. Owsiak coś podobnego wmówił nie jednemu chłopu ale 40 milionom ludzi. Facet ma 65 lat lat czyli jest w wieku emerytalnym, wszyscy go traktują jako przerośniętego nastolatka i tytułują Jurkiem.

Drugim geniuszem oszustwa jest Niemiec Tusk, który wszystkim wmówił, że jest Kaszubem.
  • A tym czasem dziadek Jurek dał dziś przed sądem pokaz życia.

• Wzięli go komuchy na pajaca robiącego z ludzi głupków. Platfusi go przejęli i nadal robił z ludzi głupków. Nie zauważył ze ludzie zmądrzeli i pajacami i głupkami są jego zleceniodawcy i on sam.
  • Rafał napisal(a):
    Wzięli go komuchy na pajaca robiącego z ludzi głupków. Platfusi go przejęli i nadal robił z ludzi głupków. Nie zauważył ze ludzie zmądrzeli i pajacami i głupkami są jego zleceniodawcy i on sam.
    nie tyle zmądrzeli, co jego pokolenie już dawni nie biega w krótkich spodenkach i nie tapla się w błotku...
    a dla coraz młodszych jest juz dinozaurem z innej epoki.
  • Staruszek emeryt, wiadomo.
  • To by znaczyło ze zleceniodawcy wciąż ci sami. Bogaty ten dom starców skoro wciąż rządzą.
  • Siema frajerzy, po raz 27!
  • peterman napisal(a):
    Siema frajerzy, po raz 27!
    Siema! Oj, chyba licho będzie w tym roku. Pada deszcz i niehandlowa niedziela, więc nie stoją pod marketami. Dzieciaki wyległy tylko pod kościoły. W zeszłym roku stały 2 osoby, w tym aż 8, obstawiły wszystkie ścieżki. A mohery coś niechętne, widziałam tylko jednego dziadka, który coś wrzucił do puszki.
  • Nieważne ile wrzucą, rekord ma być i będzie.

Mina 'Jurka' będzie jedynym wskaźnikiem jak było.
  • U mnie pod kościołem ani jednej puszki. Strefa wolna od przemocy. Tylko tutejsza żebraczka jak zwykle, gadająca przez komórkę w jakimś niesłowiańskim języku.
  • przecież zawsze jest rekord bo firmy dosypują
  • Kurde, czemu nikt nie podnosi kwestii, dlaczego ten cyrk jest ZAWSZE w niedzielę? Tu chodzi tylko i wyłącznie o gwałt i przecwelenie letnich katolików pod kościołami...
    Niedziela niehandlowa może utrudnić bicie rekordu.
  • Mętlik w głowach trwa jednak w najlepsze. Dzisiaj miałem rozmowę z młodszą córka czemu nie dałem do puszki. Ona jest bliska Kościoła, jest czynna w ruchu oazowym (Światło - Życie), jest zdolna, oczytana i bardzo inteligentna. Jak jednak ma nie pytać skoro:
    https://wiadomosci.wp.pl/ksiadz-cala-tace-wsypal-do-puszek-wosp-uwielbiam-te-akcje-6338075448706689a.
  • Dyzio_znowu napisal(a):
    przecież zawsze jest rekord bo firmy dosypują
    odpadły państwowe firmy
    oraz samorządy "przejęte" przez PiS

a prywatne coraz mniej patrzą na politykę
  • niemieckie firmy sponsorują to niszczenie polskiej kultury
    dziwne, że ta cała akcja nie jest pod lupą polskiego kontrwywiadu - za Tuska to rozumiem, ale że teraz... co więcej, od 3 lat prezydent RP, którego niestety sama wybierałam, oficjalnie to wspiera - i zupełnie nie przeszkadza mu fakt, że w ten sposób wspiera też "czarny protest" o aborcję
    a taki był kiedyś wierzący katolik...
  • Rafał napisal(a):
    Mętlik w głowach trwa jednak w najlepsze. Dzisiaj miałem rozmowę z młodszą córka czemu nie dałem do puszki. Ona jest bliska Kościoła, jest czynna w ruchu oazowym (Światło - Życie), jest zdolna, oczytana i bardzo inteligentna. Jak jednak ma nie pytać skoro:
    https://wiadomosci.wp.pl/ksiadz-cala-tace-wsypal-do-puszek-wosp-uwielbiam-te-akcje-6338075448706689a.
    jest to doskonała okazja, żeby wytłumaczyć córce, że nie wszystko złoto, co się świeci - że oszuści zwykle podszywają się pod dobroczynność, usiłują wpływać na emocje, manipulując ludźmi - i kiedy ktoś bierze ją na litość, powinno jej się zapalić w głowie czerwone światło

idealny, szkolny wręcz przykład, jak działa socjotechnika

a argumentów przeciwko całej akcji jest pełno w sieci - łącznie z udowodnieniem złodziejstwa przez Matkę Kurkę, który wygrał procesy z Owsiakiem
    on też wykłada kawę na ławę, dlaczego ta "dobroczynność" wcale nie jest dobra dla chorych dzieci, a wręcz przeciwnie
    w normalnym, szanującym się państwie ten przestępca już dawno odsiadywałby wyrok, ale ponieważ to potomek ubeckiej kasty, jest nietykalny
  • qiz napisal(a):
    Niedziela niehandlowa może utrudnić bicie rekordu.
    W centrach handlowych zbierali wczoraj

• Ajajaj, się narobiło...
    Organizator nie zadbał cuś chiba dostatecznie o bezpieczeństwo imprezy. Przykrość taka.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.