Paweł Bogdan Adamowicz – polski prawnik, samorządowiec i polityk. W latach 1990–1993 prorektor Uniwersytetu Gdańskiego, w latach 1994–1998 przewodniczący rady miasta Gdańska, w latach 1998–2019 prezydent Gdańska. Wikipedia Żona: Magdalena Adamowicz Data i miejsce urodzenia: 2 listopada 1965, Gdańsk Data śmierci: 14 stycznia 2019 Partia: Platforma Obywatelska Wykształcenie: Uniwersytet Gdański Rodzice: Ryszard Adamowicz, Teresa Adamowicz
Karierę zaczął od razu na wysokim szczeblu, bo jako 25-letni chłopak został prorektorem Uniwersytetu Gdańskiego. To musiał być naprawdę jakiś wybitny uczony, geniusz w swojej dyscyplinie. Szkoda, że dane nt. wykształcenia są więcej niż lakoniczne.
Był wybitnym ministrantem ks. Jankowskiego, który go pchnął - ora et labora - w poltykę. 1990 - czas przemian -czystość kariery niePRLowskiej była bardzo ważnym punktem w CV.
od teraz juz zawsze "światełko do nieba" będzie kojarzyło się z mordem polityka.
(przecież śledztwo a potem sprawa będą się ciągnęły przez lata)
więc Owsiak ma dobry czas, by po 25 latach naprawdę pójść na "emeryturę" Zrobił ruch uprzedzający, i już w całej Polsce będą wielotysięczne zebrania wydarzenia z hasztagiem #muremzaOwsiakiem
W Piekarach w niecałe dwie doby FB Grupa urosła do 2300 osób! juz dwie rustauracje szykują catering, prezydent miasta daje straż miejską i pod kopcem zjadą się ludzie samochodami z przypiętymi czerwonymu wstążkami
z opisu wydarzenia: ...bo Jurka Owsiaka skrzywdzono.
=== gdzieś, chyba na lub po konferencji Owsiaka usłyszałem, że Owsiak również otrzymał ciosy w serce!
On teraz jest ofiarą
==== W grupie zbudowanej wokół posła Polaczka nastąpił z tego powodu rozłam. Ja pisałem że na komuszego deprawatora młodziezy...... itd itp. część przyłączyła się do "wrogów" , w tym jedna radna, co ją sam poseł namaścił na jedynkę! I jeszcze zostałem wyzwany od pseudokatolików, bo sie nie chcę pojednać!
ogólnie - Owsiak może być dumny ze swojej pracy (i jego pomysło-izlecenodawcy)
Kotańskiego "zniknięto" medialnie w kilka tygodni. Na jego właśnie miejsce wypromowano Owsiaka. Więc rzeczonego też można zniknąć w kilka tygodni... za to ciekawe, co "dostaniemy" w zamian...
Nawet gdyby 100% zebranej kwoty Owsiak zabierał dla siebie i wydawał na samochody i podróże, to i tak należy mu się wielki szacunek za to co robi #sektaOwsiaka 06:54 - 13 sty 2019
Nawet gdyby 100% zebranej kwoty Owsiak zabierał dla siebie i wydawał na samochody i podróże, to i tak należy mu się wielki szacunek za to co robi #sektaOwsiaka 06:54 - 13 sty 2019
Komentarz
Tylko czy Pan Bolesław nie będzie zazdrosny?
uważam, że ten kandydat na Wielkiego Filantropa ma duże szanse
będzie kojarzyło się z mordem polityka.
(przecież śledztwo a potem sprawa będą się ciągnęły przez lata)
więc Owsiak ma dobry czas, by po 25 latach naprawdę pójść na "emeryturę"
Zrobił ruch uprzedzający, i już w całej Polsce będą wielotysięczne zebrania
wydarzenia z hasztagiem #muremzaOwsiakiem
W Piekarach w niecałe dwie doby FB Grupa urosła do 2300 osób!
juz dwie rustauracje szykują catering, prezydent miasta daje straż miejską
i pod kopcem zjadą się ludzie samochodami z przypiętymi czerwonymu wstążkami
z opisu wydarzenia:
...bo Jurka Owsiaka skrzywdzono.
===
gdzieś, chyba na lub po konferencji Owsiaka usłyszałem, że Owsiak również otrzymał ciosy w serce!
On teraz jest ofiarą
====
W grupie zbudowanej wokół posła Polaczka nastąpił z tego powodu rozłam.
Ja pisałem że na komuszego deprawatora młodziezy...... itd itp.
część przyłączyła się do "wrogów" , w tym jedna radna, co ją sam poseł namaścił na jedynkę!
I jeszcze zostałem wyzwany od pseudokatolików, bo sie nie chcę pojednać!
ogólnie - Owsiak może być dumny ze swojej pracy (i jego pomysło-izlecenodawcy)
Więc rzeczonego też można zniknąć w kilka tygodni... za to ciekawe, co "dostaniemy" w zamian...
Znaczy: za młody, za młody!
Aha! Już wiem - Negral. Idealny kandydat.
A już tęskniłem...
Zenon Mrównica
@ZenonMrownica
Nawet gdyby 100% zebranej kwoty Owsiak zabierał dla siebie i wydawał na samochody i podróże, to i tak należy mu się wielki szacunek za to co robi #sektaOwsiaka
06:54 - 13 sty 2019
https://mobile.twitter.com/Matka_Kurka/status/1087262495600005120
https://mobile.twitter.com/Matka_Kurka/status/1087361773777367041
https://mobile.twitter.com/Matka_Kurka/status/1105547029068034050
To już kruwa przestaje być śmieszne.