Skip to content

Wielka Orkiestra Świątecznej Przemocy <br />2017 - 2018

11113151617

Komentarz

• "Był taki moment dopokąd ja wygrywaem. To chyba mię się coś należy?"
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Nie wię, duphawdy, co jest szokujące w tym, że 20-letni człowień podejmuje pracę w radio. Gdybyż jeszcze został asesorem prokuratury wojskowej, albo choćby prostym milionerem w tym wieku, to bym się bardziej obóżał.
    Wogle nie jest szokujące, że posunęli starą trójkę i zatrudnili Manna, Olejnik, Niedźwiedzkiego, itd.
    Zwykła zmiana formatu radia z informacyjno rozrywkowego na muzyczne. Tak się przecież robi po dziś dzień. No i dali szansę nowym, zdjęli szklany sufit.

Wiisz Pan, jaki menadżer i wizjoner był z Jaruzela?
  • Z rozrywkowego na milicyjne - pełna zgoda.
  • randolph napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Nie wię, duphawdy, co jest szokujące w tym, że 20-letni człowień podejmuje pracę w radio. Gdybyż jeszcze został asesorem prokuratury wojskowej, albo choćby prostym milionerem w tym wieku, to bym się bardziej obóżał.
    Wogle nie jest szokujące, że posunęli starą trójkę i zatrudnili Manna, Olejnik, Niedźwiedzkiego, itd.
    Zwykła zmiana formatu radia z informacyjno rozrywkowego na muzyczne. Tak się przecież robi po dziś dzień. No i dali szansę nowym, zdjęli szklany sufit.

Wiisz Pan, jaki menadżer i wizjoner był z Jaruzela?
    Noji, był, co mu pan zrobisz. Co więcej, okazało się że te typki na które postawił, to były mocne typy, bo po dziś straszą widownię w naszym PRL-bis.
  • No stare komuchy wymierają, albo na emeryturę idą. Nawet złota młodzież z Ordynackiej już po 60-tce. No to pałeczkę przejęli zdeterminowani aktywiści Jaruzela, ale i oni już do emerytury się zbliżają. Oczywiście że to twardzi zawodnicy, nihiliści czystej wody. No bo jeszcze można zrozumieć i usprawiedliwić komucha co się załapał za Gierka. Otwarcie na świat było, dobrobyt się pojawił, nie trza się było z konfiturami w kącie ukrywać jak za Gomułki i bawić się można było. No normalnie Zachód wkraczał tyle że pod flagą PZPR to się zapisali i działali. A za Jaruzela było jasne że to reżim, który za mordę bierze, bije i czasem zabija. Dobrobyt to tylko dla wybranych i wyselekcjonowanych wiernych i zdolnych do wykonania każdego zadania jak na zomowca przystało. Decyzja o przystąpieniu do ferajny Gierka to było konformizm i koniunkturalizm. Decyzja o przystąpieniu do ekipy Jaruzela to była decyzja o przystąpieniu do zdradzieckiej i morderczej bandy.
  • Brzost napisal(a):
    trep napisal(a):
    13 grudnia roku pamiętnego?
    Tak. Żałowałem niemal jak małe dzieci "Teleranka".
    A dziś Jacek Fedorowicz kaja się za Kolegę Kuchmistrza. rzal.pl
    #meetoo
  • Tegoroczny wyjazd na Przystanek Woodstock to był ogromny błąd. Syf, smród, na glebie leży jakiś nieprzytomny gość, cały obrzygany, spodnie mokre bo się zeszczał. Trzeba uważać żeby nie wdepnąć w jakąś strzykawkę, bo wala się tego co nie miara.
    Jakiś gość w dredach pije wodę z kałuży bo chyba odwodniły go piguły. W przeciągu 1 godziny podeszło do mnie pięciu różnych dilerów i pytali się czy chcę może kupić [substancja którą akurat mieli]. Jakaś laska w koszulce z Che Guevarą z nieogolonymi nogami i zarośniętymi pachami podniosła spódniczkę pokazując włochatą c**ę mówiąc "to może być twoje za 20 złotych".
    Wszędzie walały się odchody. Ludzie bez kozery walili na hejnał jabole z butelek. Obok jakiś typek posuwał na trawniku leżącą tam kompletnie gołą grubą lochę, taką ważącą luźno ponad 100 kilo. Oboje wydawali z siebie dźwięki jak zwierzęta. Po chwili typek skończył i zmienił go kolega, który do tej pory się tylko przyglądał. Głośniki bombardowały uszy jakimś niezrozumiałym bełkotem przeplatanym piszczącymi dźwiękami. Mało co nie przewróciłem się o faceta, który zwyczajnie pomiędzy ludźmi kucnął, ściągnął pory i zaczął walić kloca. Smród zmieszanego potu, moczu i fekaliów był nie do zniesienia.
    A to był dopiero dworzec we Wrocławiu.
  • Dobra pasta. Ale śmieszniejsza o żelkach.

Swoją drogą ciekawy jestem, czy Jarociny w ll. 80. też były czymś podobnym.
  • Raz w roku w Skiroławkach.
  • @Szturmowiec
    Proszę nam oszczędzić podobnych obrzydliwości. To jest forum z filtrowaną treścią, a kolega czcigodny zrobił wyłom i teraz śmierdzi.
  • randolph napisal(a):
    @Szturmowiec
    Proszę nam oszczędzić podobnych obrzydliwości. To jest forum z filtrowaną treścią, a kolega czcigodny zrobił wyłom i teraz śmierdzi.
    No tak, przepraszam, już kiedyś Kolega usterkował, że nie jest idolem punkowej estetyki.
  • Przynajmniej tyle pociechy dla psor Pawłowicz.

Ciekawe czy 'nasi' w ogóle o tym napiszą.
  • Jest w PiS długa tradycja traktowania swoich jak zderzaki, a z drugiej strony trzymania nie wiadomo po co rozmaitych Kluzikow i Jakubiakowych. Nie ma car batiuszka talentu do kadr, a jedynie wyćwiczoną rękę do cięcia łbów przy samej rzyci.
  • edytowano September 2019
    randolph napisal(a):
    Jest w PiS długa tradycja traktowania swoich jak zderzaki, a z drugiej strony trzymania nie wiadomo po co rozmaitych Kluzikow i Jakubiakowych. Nie ma car batiuszka talentu do kadr, a jedynie wyćwiczoną rękę do cięcia łbów przy samej rzyci.
    Jezdo lamie szokujące.
  • Pan prezes pewnie do dziś sobie pluje w brodę, że usiadł w tym fotelu.
  • los napisal(a):
    Pan prezes pewnie do dziś sobie pluje w brodę, że usiadł w tym fotelu.
    PRMin?
    Ma swoje pół strony w historii powojennej Polsce
  • Nie, to był ważniejszy fotel.
  • Przyszedłem, usiadłem przy stole. Otwierają się drzwi i wkracza czołówka opozycji: Kuroń, Macierewicz, Jan Józef Lipski itp. Patrzę ze zdumieniem, a tu wszyscy, którzy siedzieli przy stole, wstają i przenoszą się pod ściany. Podniosłem się także, ale by ustąpić miejsca Lipskiemu, który był starszym panem, kolegą mojej mamy i człowiekiem chorym. On jednak usiadł obok, a Kuroń, wykorzystując ten moment, już wieszał swoją skórzaną marynarkę na moim krześle. Ja jednak spokojnie na nim usiadłem i miejsca Kuroniowi nie ustąpiłem.
  • Lipski to był gość!
  • christoph napisal(a):
    Lipski to był gość!
    Czy ja wiem? A już syn, to totalny debil.

@Los - dzięki za przypomnienie. I chyba faktycznie musi sobie pluć w brodę.
  • edytowano September 2019
    Niezmiennie dziwią, trochę śmieszą i trochę przerażają mnie ludzie którzy zwracają uwagę na takie sprawy jak ten fotel. Znaczy na takie gesty, na prestiż, na pokracznie rozumiane dobre maniery, hierarchię i szacunek. Jeszcze bardziej gdy uznają to za warte umieszczania we wspomnieniach ogłaszanych publicznie.

Może jednak to są prawdziwi Europejczycy, rdzeń i elity. Może takie pierdoły są sensem bycia elitą. Zupełnie się do tego nie nadaję.

PS: Dlatego w perspektywie kolejnych wyborów jestem umiarkowanym optymistą z uczuciami mieszanymi jeśli chodzi o ciąg dalszy. Są mieszane bowiem nie mam pojęcia jak dalece obcowanie z przywódcą zmienia jego zaufanych albo jak dalece charakter przywódcy wpływa na dobór zaufanych wedle podobieństwa osobowości i meandrów psyche.
  • Atem czasem Owsik pozywa Kuraka. Nie wiadomo o co, ale pozew pisał mecenas Dibuła więc wyrok będzie srogi.

https://mobile.twitter.com/Matka_Kurka/status/1202211641775022084
  • Do protokołu corocznego.

MarianoX
    08:25
    U mnie w Trójmieście w porównaniu z poprzednimi latami Owsiakowcy dużo mniej rzucali się w oczy i to zarówno w Gdańsku jak i w Sopocie. Mam ogląd, gdyż wczoraj intensywnie poruszałem się po w/w miastach również komunikacją publiczną.
  • 13.01.2020
    Piotr Wielgucki @Matka_Kurka

Jestem bardzo mile połechtany, że tylu "dziennikarzy" i setki tysięcy zwolenników @fundacjawosp
    przypisują mojej skromnej osobie kolejny rekord WOŚP.
    Dziękuję, ale to nie moja zasługa,

to wasze naiwność i nienawiśić, to oszustwo i cynizm waszego kapłana, to ciemna religia.
  • Owsiak licytował "serduszko" nr 1, w licytacji wzięła udział jedna firma Bio-Gen i sama się przebijała. Nie, nie żartuję.
    za Matką Kurką
    wg niego rok temy bylo tak samo.
  • Owsiak na imprezę AD 2021 wystawił grafikę (swojego autorstwa!) z błyskawicą #strajkukobiet.

I nagle niekórzy ZDZIWIENI, że pan zbierający na małe dzieci i niemowlaki, jest za aborcją... Zapomnieli o wspólnej fotce - jedyny raz założył do zdjęcia czarnych spodni! - z satanistkami sprzed kilku lat? I o chęci promowania eutanazji?

(tak tylko informuję)
  • I jeszcze ten napis "To jest wojna". Facet. który miał usta pełne frazesów o miłości i tolerancji, zamieszcza taki napis?
  • No, przecież jest coś takiego jak 'wojna sprawiedliwa'! ;)
  • . Będą żebrać przed kościołami?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.