Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Nie wię, duphawdy, co jest szokujące w tym, że 20-letni człowień podejmuje pracę w radio. Gdybyż jeszcze został asesorem prokuratury wojskowej, albo choćby prostym milionerem w tym wieku, to bym się bardziej obóżał.
Wogle nie jest szokujące, że posunęli starą trójkę i zatrudnili Manna, Olejnik, Niedźwiedzkiego, itd. Zwykła zmiana formatu radia z informacyjno rozrywkowego na muzyczne. Tak się przecież robi po dziś dzień. No i dali szansę nowym, zdjęli szklany sufit.
Wiisz Pan, jaki menadżer i wizjoner był z Jaruzela?
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): Nie wię, duphawdy, co jest szokujące w tym, że 20-letni człowień podejmuje pracę w radio. Gdybyż jeszcze został asesorem prokuratury wojskowej, albo choćby prostym milionerem w tym wieku, to bym się bardziej obóżał.
Wogle nie jest szokujące, że posunęli starą trójkę i zatrudnili Manna, Olejnik, Niedźwiedzkiego, itd. Zwykła zmiana formatu radia z informacyjno rozrywkowego na muzyczne. Tak się przecież robi po dziś dzień. No i dali szansę nowym, zdjęli szklany sufit.
Noji, był, co mu pan zrobisz. Co więcej, okazało się że te typki na które postawił, to były mocne typy, bo po dziś straszą widownię w naszym PRL-bis.
No stare komuchy wymierają, albo na emeryturę idą. Nawet złota młodzież z Ordynackiej już po 60-tce. No to pałeczkę przejęli zdeterminowani aktywiści Jaruzela, ale i oni już do emerytury się zbliżają. Oczywiście że to twardzi zawodnicy, nihiliści czystej wody. No bo jeszcze można zrozumieć i usprawiedliwić komucha co się załapał za Gierka. Otwarcie na świat było, dobrobyt się pojawił, nie trza się było z konfiturami w kącie ukrywać jak za Gomułki i bawić się można było. No normalnie Zachód wkraczał tyle że pod flagą PZPR to się zapisali i działali. A za Jaruzela było jasne że to reżim, który za mordę bierze, bije i czasem zabija. Dobrobyt to tylko dla wybranych i wyselekcjonowanych wiernych i zdolnych do wykonania każdego zadania jak na zomowca przystało. Decyzja o przystąpieniu do ferajny Gierka to było konformizm i koniunkturalizm. Decyzja o przystąpieniu do ekipy Jaruzela to była decyzja o przystąpieniu do zdradzieckiej i morderczej bandy.
Tegoroczny wyjazd na Przystanek Woodstock to był ogromny błąd. Syf, smród, na glebie leży jakiś nieprzytomny gość, cały obrzygany, spodnie mokre bo się zeszczał. Trzeba uważać żeby nie wdepnąć w jakąś strzykawkę, bo wala się tego co nie miara. Jakiś gość w dredach pije wodę z kałuży bo chyba odwodniły go piguły. W przeciągu 1 godziny podeszło do mnie pięciu różnych dilerów i pytali się czy chcę może kupić [substancja którą akurat mieli]. Jakaś laska w koszulce z Che Guevarą z nieogolonymi nogami i zarośniętymi pachami podniosła spódniczkę pokazując włochatą c**ę mówiąc "to może być twoje za 20 złotych". Wszędzie walały się odchody. Ludzie bez kozery walili na hejnał jabole z butelek. Obok jakiś typek posuwał na trawniku leżącą tam kompletnie gołą grubą lochę, taką ważącą luźno ponad 100 kilo. Oboje wydawali z siebie dźwięki jak zwierzęta. Po chwili typek skończył i zmienił go kolega, który do tej pory się tylko przyglądał. Głośniki bombardowały uszy jakimś niezrozumiałym bełkotem przeplatanym piszczącymi dźwiękami. Mało co nie przewróciłem się o faceta, który zwyczajnie pomiędzy ludźmi kucnął, ściągnął pory i zaczął walić kloca. Smród zmieszanego potu, moczu i fekaliów był nie do zniesienia. A to był dopiero dworzec we Wrocławiu.
randolph napisal(a): @Szturmowiec Proszę nam oszczędzić podobnych obrzydliwości. To jest forum z filtrowaną treścią, a kolega czcigodny zrobił wyłom i teraz śmierdzi.
No tak, przepraszam, już kiedyś Kolega usterkował, że nie jest idolem punkowej estetyki.
Jest w PiS długa tradycja traktowania swoich jak zderzaki, a z drugiej strony trzymania nie wiadomo po co rozmaitych Kluzikow i Jakubiakowych. Nie ma car batiuszka talentu do kadr, a jedynie wyćwiczoną rękę do cięcia łbów przy samej rzyci.
randolph napisal(a): Jest w PiS długa tradycja traktowania swoich jak zderzaki, a z drugiej strony trzymania nie wiadomo po co rozmaitych Kluzikow i Jakubiakowych. Nie ma car batiuszka talentu do kadr, a jedynie wyćwiczoną rękę do cięcia łbów przy samej rzyci.
Przyszedłem, usiadłem przy stole. Otwierają się drzwi i wkracza czołówka opozycji: Kuroń, Macierewicz, Jan Józef Lipski itp. Patrzę ze zdumieniem, a tu wszyscy, którzy siedzieli przy stole, wstają i przenoszą się pod ściany. Podniosłem się także, ale by ustąpić miejsca Lipskiemu, który był starszym panem, kolegą mojej mamy i człowiekiem chorym. On jednak usiadł obok, a Kuroń, wykorzystując ten moment, już wieszał swoją skórzaną marynarkę na moim krześle. Ja jednak spokojnie na nim usiadłem i miejsca Kuroniowi nie ustąpiłem.
Niezmiennie dziwią, trochę śmieszą i trochę przerażają mnie ludzie którzy zwracają uwagę na takie sprawy jak ten fotel. Znaczy na takie gesty, na prestiż, na pokracznie rozumiane dobre maniery, hierarchię i szacunek. Jeszcze bardziej gdy uznają to za warte umieszczania we wspomnieniach ogłaszanych publicznie.
Może jednak to są prawdziwi Europejczycy, rdzeń i elity. Może takie pierdoły są sensem bycia elitą. Zupełnie się do tego nie nadaję.
PS: Dlatego w perspektywie kolejnych wyborów jestem umiarkowanym optymistą z uczuciami mieszanymi jeśli chodzi o ciąg dalszy. Są mieszane bowiem nie mam pojęcia jak dalece obcowanie z przywódcą zmienia jego zaufanych albo jak dalece charakter przywódcy wpływa na dobór zaufanych wedle podobieństwa osobowości i meandrów psyche.
MarianoX 08:25 U mnie w Trójmieście w porównaniu z poprzednimi latami Owsiakowcy dużo mniej rzucali się w oczy i to zarówno w Gdańsku jak i w Sopocie. Mam ogląd, gdyż wczoraj intensywnie poruszałem się po w/w miastach również komunikacją publiczną.
Jestem bardzo mile połechtany, że tylu "dziennikarzy" i setki tysięcy zwolenników @fundacjawosp przypisują mojej skromnej osobie kolejny rekord WOŚP. Dziękuję, ale to nie moja zasługa,
to wasze naiwność i nienawiśić, to oszustwo i cynizm waszego kapłana, to ciemna religia.
Owsiak na imprezę AD 2021 wystawił grafikę (swojego autorstwa!) z błyskawicą #strajkukobiet.
I nagle niekórzy ZDZIWIENI, że pan zbierający na małe dzieci i niemowlaki, jest za aborcją... Zapomnieli o wspólnej fotce - jedyny raz założył do zdjęcia czarnych spodni! - z satanistkami sprzed kilku lat? I o chęci promowania eutanazji?
Komentarz
Zwykła zmiana formatu radia z informacyjno rozrywkowego na muzyczne. Tak się przecież robi po dziś dzień. No i dali szansę nowym, zdjęli szklany sufit.
Jakiś gość w dredach pije wodę z kałuży bo chyba odwodniły go piguły. W przeciągu 1 godziny podeszło do mnie pięciu różnych dilerów i pytali się czy chcę może kupić [substancja którą akurat mieli]. Jakaś laska w koszulce z Che Guevarą z nieogolonymi nogami i zarośniętymi pachami podniosła spódniczkę pokazując włochatą c**ę mówiąc "to może być twoje za 20 złotych".
Wszędzie walały się odchody. Ludzie bez kozery walili na hejnał jabole z butelek. Obok jakiś typek posuwał na trawniku leżącą tam kompletnie gołą grubą lochę, taką ważącą luźno ponad 100 kilo. Oboje wydawali z siebie dźwięki jak zwierzęta. Po chwili typek skończył i zmienił go kolega, który do tej pory się tylko przyglądał. Głośniki bombardowały uszy jakimś niezrozumiałym bełkotem przeplatanym piszczącymi dźwiękami. Mało co nie przewróciłem się o faceta, który zwyczajnie pomiędzy ludźmi kucnął, ściągnął pory i zaczął walić kloca. Smród zmieszanego potu, moczu i fekaliów był nie do zniesienia.
A to był dopiero dworzec we Wrocławiu.
Swoją drogą ciekawy jestem, czy Jarociny w ll. 80. też były czymś podobnym.
Proszę nam oszczędzić podobnych obrzydliwości. To jest forum z filtrowaną treścią, a kolega czcigodny zrobił wyłom i teraz śmierdzi.
Ciekawe czy 'nasi' w ogóle o tym napiszą.
Ma swoje pół strony w historii powojennej Polsce
@Los - dzięki za przypomnienie. I chyba faktycznie musi sobie pluć w brodę.
Może jednak to są prawdziwi Europejczycy, rdzeń i elity. Może takie pierdoły są sensem bycia elitą. Zupełnie się do tego nie nadaję.
PS: Dlatego w perspektywie kolejnych wyborów jestem umiarkowanym optymistą z uczuciami mieszanymi jeśli chodzi o ciąg dalszy. Są mieszane bowiem nie mam pojęcia jak dalece obcowanie z przywódcą zmienia jego zaufanych albo jak dalece charakter przywódcy wpływa na dobór zaufanych wedle podobieństwa osobowości i meandrów psyche.
https://mobile.twitter.com/Matka_Kurka/status/1202211641775022084
MarianoX
08:25
U mnie w Trójmieście w porównaniu z poprzednimi latami Owsiakowcy dużo mniej rzucali się w oczy i to zarówno w Gdańsku jak i w Sopocie. Mam ogląd, gdyż wczoraj intensywnie poruszałem się po w/w miastach również komunikacją publiczną.
wg niego rok temy bylo tak samo.
I nagle niekórzy ZDZIWIENI, że pan zbierający na małe dzieci i niemowlaki, jest za aborcją... Zapomnieli o wspólnej fotce - jedyny raz założył do zdjęcia czarnych spodni! - z satanistkami sprzed kilku lat? I o chęci promowania eutanazji?
(tak tylko informuję)