PiS, a ściślej jego kierownictwo, a jeszcze ściślej JarKacz traktuje chrześcijaństwo i KK instrumentalnie. Tak samo jak wszystko inne. Już pisałem że jego celem jest silne państwo polskie i wszystko temu podporządkowuje. Jest przekonany że wie najlepiej jak je ustanowić i że takie państwo jest równoznaczne ze szczęściem Polaków. Zdziwiłby się gdyby kto uznał inaczej. Tak przynajmniej było do czasu fascynacji Panem Mateuszem. Nawet ta fascynacja polega jednak na tym ze doszedł do przekonania że to Pan Mateusz jest najlepszym następcą jego samego w ustanowieniu silnego państwa polskiego.
Co to ma wspólnego z LGBT? A to że JarKacz nie był i raczej nie zostanie wrogiem chrześcijaństwa i KK, bo widzi ich rolę państwowotwórczą, przynajmniej w Polsce i byłby idiotą, a nie jest, gdyby zwalczał je jak to robi totalna. Po drugie najwyraźniej uznał że ofensywa LGBT wsparta, wywołana czy wykorzystana przez totalną szkodzi jej i jest świetną okazją do zdobycia dodatkowych procentów wyborczych oraz mobilizacji twardego elektoratu, w tym mnie, i postanowił to wykorzystać w kampanii. Tak więc każdy komu drogie jest chrześcijaństwo i KK powinien w tę pędy głosować na PiS bo w obecnej sytuacji jest najlepszym gwarantem ich obrony w Polsce, a może i w Europie.
Na marginesie: nie twierdzę że JarKacz jest obojętny religijnie i fałszywy. Twierdzę tylko że w triadzie Bóg, Honor, Ojczyzna ta ostania jest na pierwszym miejscu i jest dla niego tożsama z silnym Państwem Polskim. Bóg jej sprzyja co on rozumie że służy. Co chyba rozumie szerzej że może się nim dla Ojczyzny posługiwać. Zupełnie jak Prezydenci USA z Trumpem ostatnio. Najmniej jasne jest dla mnie jak rozumie Honor, ale na razie ta wiedza nie jest dla mnie niezbędna przy urnie wyborczej. Jestem dość daleko od niego i nie pracuję bezpośrednio dla niego i jego przybocznych. Nie sposób wniknąć w cudze sumienie, a JarKacza w szczególności. Na jego instrumentalne traktowanie mojej osoby bez wyrzutów sumienia odpowiadam instrumentalnym traktowaniem jego i PiS. Mają mój głos. Namawiam do rozsądnego i zdecydowanego poparcia PiS. Na obecnym etapie bardzo nam z nim po drodze. Każda, nawet superuczciwa i żarliwa katolicko, alternatywa jest zbyt ryzykowna.
Kaczyński traktuje epidiaskop instrumentalnie, bo zna wartość tego poprzebieranego chłopstwa. Traktowanie ich uczciwie to strategia samobójcza, z całą pewnością nie spotkałoby się z wzajemnością.
uhrr napisal(a):Hmm, nigdy nie bylo. Gdybym miszkala tam skad brud startuje do pe, glosiowalabym na niego )
żeby poszedł precz
Jaok: "czy jak 11 listopada zwroce sie do pana zeby wykluczyc tego pana z Wyborczej to..." policjant: "teraz jest 8go marca"
Jaok jest ostatnio nagminnie wypraszany ze zgromadzeń. Mimo, że ma plakietkę medialną. Policja odnosi się przychylnie do próśb organizatorów i każe Jaokowi iść ileś tam metrów od danego eventu. Przez co nie może on de facto zadawać pytań i kręcić scen na swój kanał na YT. Jest to, w moim odczuciu, ograniczanie wolności dziennikarskiej afirmowane przez policję. Poprostu żal.
A co jeśli leming.... przeczytał tylko tytuł zbiórki ,reszta za długa i wpłaci? Ja podrzuciłem znajomym lemingom link , odpisali ,że fajna incjatywa .Dopiero jeden po chwili jeden odpisał ,że co ja mu tu k... przysyłam.
SigmundvonBurak napisal(a): A co jeśli leming.... przeczytał tylko tytuł zbiórki ,reszta za długa i wpłaci? Ja podrzuciłem znajomym lemingom link , odpisali ,że fajna incjatywa .Dopiero jeden po chwili jeden odpisał ,że co ja mu tu k... przysyłam.
SigmundvonBurak napisal(a): A co jeśli leming.... przeczytał tylko tytuł zbiórki ,reszta za długa i wpłaci? Ja podrzuciłem znajomym lemingom link , odpisali ,że fajna incjatywa .Dopiero jeden po chwili jeden odpisał ,że co ja mu tu k... przysyłam.
ja najpierw przeczytałem odnosnik: Matka Kurka Ale gdyby nie to, to też bym miał zonk! Z drugiej strony - tytuł marketngowo super!!!
Już przebiło 40000, a deklarował, że wystarczy mu dwudziestak. Jeśli Matka Kurka dobrze policzył koszty prawników (a zakładam, że dobrze), to znaczy, że obalenie mitu Owsiaka-filantropa kosztuje tyle co tani używany samochód. Wiele to mówi o jakości autorytetów III RP.
Komentarz
Ja nie głosuję na PiS, nie lubię go. Głosuję na antyantypis.
Co to ma wspólnego z LGBT? A to że JarKacz nie był i raczej nie zostanie wrogiem chrześcijaństwa i KK, bo widzi ich rolę państwowotwórczą, przynajmniej w Polsce i byłby idiotą, a nie jest, gdyby zwalczał je jak to robi totalna. Po drugie najwyraźniej uznał że ofensywa LGBT wsparta, wywołana czy wykorzystana przez totalną szkodzi jej i jest świetną okazją do zdobycia dodatkowych procentów wyborczych oraz mobilizacji twardego elektoratu, w tym mnie, i postanowił to wykorzystać w kampanii. Tak więc każdy komu drogie jest chrześcijaństwo i KK powinien w tę pędy głosować na PiS bo w obecnej sytuacji jest najlepszym gwarantem ich obrony w Polsce, a może i w Europie.
Na marginesie: nie twierdzę że JarKacz jest obojętny religijnie i fałszywy. Twierdzę tylko że w triadzie Bóg, Honor, Ojczyzna ta ostania jest na pierwszym miejscu i jest dla niego tożsama z silnym Państwem Polskim. Bóg jej sprzyja co on rozumie że służy. Co chyba rozumie szerzej że może się nim dla Ojczyzny posługiwać. Zupełnie jak Prezydenci USA z Trumpem ostatnio. Najmniej jasne jest dla mnie jak rozumie Honor, ale na razie ta wiedza nie jest dla mnie niezbędna przy urnie wyborczej. Jestem dość daleko od niego i nie pracuję bezpośrednio dla niego i jego przybocznych. Nie sposób wniknąć w cudze sumienie, a JarKacza w szczególności. Na jego instrumentalne traktowanie mojej osoby bez wyrzutów sumienia odpowiadam instrumentalnym traktowaniem jego i PiS. Mają mój głos. Namawiam do rozsądnego i zdecydowanego poparcia PiS. Na obecnym etapie bardzo nam z nim po drodze. Każda, nawet superuczciwa i żarliwa katolicko, alternatywa jest zbyt ryzykowna.
Bardzo dobre podsumowanie - podpisałbym się pod tym wszystkimi kończynami...
Gdybym miszkala tam skad brud startuje do pe, glosiowalabym na niego )
Jaok: "czy jak 11 listopada zwroce sie do pana zeby wykluczyc tego pana z Wyborczej to..."
policjant: "teraz jest 8go marca"
od 11:11
cel 20.000 zrealizowany w 4 godziny!!!
fotka super (ilustracja zbiórki)
Ale gdyby nie to, to też bym miał zonk!
Z drugiej strony - tytuł marketngowo super!!!
Ignac!!!!
Podsumowanie sześciu lat "dorabiania się na Owsiaku".
Wstrząsająca lektura.
https://www.kontrowersje.net/prawnika_od_prawa_administracyjnego_i_ochrony_d_br_osobistych_zatrudni_od_zaraz
Państwo teoretyczne. Nadal.
Jeśli Matka Kurka dobrze policzył koszty prawników (a zakładam, że dobrze), to znaczy, że obalenie mitu Owsiaka-filantropa kosztuje tyle co tani używany samochód. Wiele to mówi o jakości autorytetów III RP.