Tymczasem Jerzy Owsiak wypowiada nam wojnę. Przy okazji demonstruje swoje umiejętności witrażysty, którym jest z zawodu (był?). Arcymciekaw, jak się to przełoży na poparcie dlań wśród normalsów.
W niedzielę odbył się kolejny finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Tysiące wolontariuszy zbierało datki do puszek. W tym roku pieniądze zostaną przeznaczone dla oddziałów dziecięcej laryngologii, otolaryngologii i diagnostyki głowy. W Krakowie przed kościołem św. Szczepana doszło do incydentu z udziałem księdza oraz wolontariuszki WOŚP.
Emerytowany kapłan z diecezji odesko-symferopolskiej, który posługuje w krakowskim kościele, przegonił kobietę, która kwestowała przed świątynią na rzecz WOŚP. Z ust księdza padły słowa "won" oraz "wara". Kapłan określił także stację TVN jako "diabolistyczną", a samą Wielką Orkiestrę – "diabelską".
W związku z incydentem przeprosiny do wolontariuszki wystosował proboszcz parafii św. Szczepana w Krakowie.
– Ze względu na niewłaściwe zachowanie kapłana z diecezji odesko-symferopolskiej posługującego w naszym kościele wobec wolontariuszki WOŚP w dniu 31.01.2021 r. składamy wyrazy ubolewania i przepraszamy Wolontariuszkę i Wszystkich, których te słowa i zachowanie kapłana obraziły, a które nie powinny nigdy mieć miejsca – powiedział ksiądz Leszek Garstka. https://dorzeczy.pl/kraj/170957/proboszcz-krakowskiej-parafii-przeprasza-za-incydent-z-wolontariuszka-wosp.html
Komentarz
dwa-ka-....
dwa-ty-sią-ce-...
Przy okazji demonstruje swoje umiejętności witrażysty, którym jest z zawodu (był?).
Arcymciekaw, jak się to przełoży na poparcie dlań wśród normalsów.
i komentarze na TT!
20.września 2016 roku!
Tylko ja to zauważyłem????
Wiele wpisów na twitterze z prawej strony jest takich: Widzicie, to jest prawdziwy Owsiak, od dziś juz wiecie!
Nie, ja wiem od pięciu lat.
mój mem/ grafika na TT
Okazało się, że aż 64% osób powiedziało TAK... 8-|
to zaliczka zwrotna i trzy umorzenia (długu?) na łączną kwotę 651.264,32 zł
czyli 25 tys. de facto wyłożono
Emerytowany kapłan z diecezji odesko-symferopolskiej, który posługuje w krakowskim kościele, przegonił kobietę, która kwestowała przed świątynią na rzecz WOŚP. Z ust księdza padły słowa "won" oraz "wara". Kapłan określił także stację TVN jako "diabolistyczną", a samą Wielką Orkiestrę – "diabelską".
W związku z incydentem przeprosiny do wolontariuszki wystosował proboszcz parafii św. Szczepana w Krakowie.
– Ze względu na niewłaściwe zachowanie kapłana z diecezji odesko-symferopolskiej posługującego w naszym kościele wobec wolontariuszki WOŚP w dniu 31.01.2021 r. składamy wyrazy ubolewania i przepraszamy Wolontariuszkę i Wszystkich, których te słowa i zachowanie kapłana obraziły, a które nie powinny nigdy mieć miejsca – powiedział ksiądz Leszek Garstka.
https://dorzeczy.pl/kraj/170957/proboszcz-krakowskiej-parafii-przeprasza-za-incydent-z-wolontariuszka-wosp.html
Tak mi się przypomniało...
Ktoś przepraszał?
👣
🐾
🐾