Skip to content

Wielka Orkiestra Świątecznej Przemocy <br />2017 - 2018

11112131517

Komentarz

• edytowano March 2021
    210.813.000 zł

29. zbiórka (do 31. stycznia 2021)

Owsiak (parafraza):
    .. to kwota, jaką resort zdrowia wydał na respiratory od handlarza bronią ... tyle wyparowało z systemu ...
  • peterman napisal(a):
    Pro forma - trwa tegoroczna owsiakowa chlewnia.

https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/560769-raper-wolajacy-jc-pis-mial-dostac-prawie-mln-od-rzadu
    Raper faszysta. Tfuuuj!
  • Jakby tego miliona nie dostał, to by cieniej śpiewał. Tzw. "nasi" mają zadziwiającą miłość do wrogów i zadziwiającą zawziętość przeciw stronnikom.
  • los napisal(a):
    Jakby tego miliona nie dostał, to by cieniej śpiewał. Tzw. "nasi" mają zadziwiającą miłość do wrogów i zadziwiającą zawziętość przeciw stronnikom.
    Odnoszę wrażenie, że im chodzi o to, aby ich poproszono o ustąpienie miejsca, a nie kazano.

• Nie mogę znaleźć osobistego wątasa matkokurkowego, więc niech będzie tu zauwazony ostateczny upadek człowieka Wielguckiego.

https://mobile.twitter.com/eryk_cartman/status/1513791432452096002
  • Ech przykro patrzeć. A zaś fajnie się gościa czytało.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    Ech przykro patrzeć. A zaś fajnie się gościa czytało.
    lata cale sie legendowal, teraz przyszedl czas sluzby z odslonietym przylbiszczem

• A ja nie wiem, czy to po prostu nie jest materiał dla psychiatry.
  • Raczej dla psychologa, ego w kosmos plus grupa fanów i jedziemy. To samo dotyczy wielu innych osób, choć nie zawsze zestaw poglądów jest ten sam, ale mechanizm tak.
  • peterman napisal(a):
    Nie mogę znaleźć osobistego wątasa matkokurkowego, więc niech będzie tu ...
    Jeśli jest w Hyde Park, to tylko "ręczne" przeszukania wątków...
  • To sprawia wrażenie trwającego wiele lat projektu badawczego z socjologii.

Bo jeśli nie to - wytłumaczeniem może być tylko zbieranie materiału do programu Wódko Pozwól Żyć.
  • natenczas napisal(a):
    To sprawia wrażenie trwającego wiele lat projektu badawczego z socjologii.

Bo jeśli nie to - wytłumaczeniem może być tylko zbieranie materiału do programu Wódko Pozwól Żyć.
    Byłoby to niemal równo 10 lat projektu: jesień 2009 - wiosna 2020.

Jeśli tak jest, to ciekaw jestem kto wypłaca stypendium.
  • Ech... Chciałem se wczoraj kupić kartę SD. Od lat staram się używać przede wszystkim GoodRam, bo to jedyny polski producent pamięci. Wchodzę więc na ich stronę a tu ¡JEB! WOŚPem jak obuchem.

Taka to okolicznościowa historia, bo dziś właśnie Owsik Orkestar gra.

Kupować od nich nadal czy nie - się zastanawiam.
  • jak dobre , to tak
    moze się nawrócą
  • edytowano January 2023
    .
  • Wicie, take miałem zauważenie w niedzielę, że naganiacze-nagabywacze z serduszkiem jacyś bardziej wycofani niż przed laty. Przed kościołem niby stali, ale ani nie naganiali, ani nie nagabywali. Jacyś ospali tacy.

Myślę, że to się bierze z instytucjonalizacji tego. Ich puszki stoją teraz po Lidlach i Biedrach. Na plakatach różne korpa wstawiają swoje loga -- Play, TVN, mBank, co tam jeszcze.

W związku z czym założę się, że znowuż będzie rekord, no bo co to byłby za wstyd gdyby rekordu nie było, ale on się nie będzie brał z puszek zziębniętych pacholąt, tylko normalnie, z budżetów marketingowych dużych graczy.
  • A było kiedyś inaczej?
  • los napisal(a):
    A było kiedyś inaczej?
    Tego nie wiadomo, gdyż Owsiak nigdy nie ujawnił takich dokumentów. :)
  • Zapewne to te same korpo, które szastają na mityczną "społeczność LGBT+". Przypadkiem oczywiście.
  • edytowano January 2023
    Przecież to (Żyjący i Żywy) święty i męczennik społeczności antycywilizacji. Taki Maria Kolbe antyświata.

(Bo Kościół ma męczenników i świętych już nieżyjących i nieżywych na tem łez padole.)

Przestałem reagować. Oni już - dzięki m.in. PiS-TVP, PiS-PR, PiS-PolskaPress, PiS-Orlen itp - żyją zamknięci jakby w bańce, Fundacji Opozycji Totalnej.
  • A zapytam - a nawet w takim POLSAT TV jest jakaś wzmianka o 'orkiestrze'? Tylko tvn/ tok/ onet?
  • romeck napisal(a):
    Przecież to (Żyjący i Żywy) święty i męczennik społeczności antycywilizacji. Taki Maria Kolbe antyświata.

(Bo Kościół ma męczenników i świętych już nieżyjących i nieżywych na tem łez padole.)

Przestałem reagować. Oni już - dzięki m.in. PiS-TVP, PiS-PR, PiS-PolskaPress, PiS-Orlen itp - żyją zamknięci jakby w bańce, Fundacji Opozycji Totalnej.
    To nie tak działa. Takie na przykład Ryjo Kraków, mimo że formalnie publiczne, jest jaczejką totalnych, która odrobinę czasu z musi poświęcać podłym pisoskim faszystom. Klaka dla Owsiaka jest więc spora, choć na szczęście już nie taka obłąkana jak za komuchów i Pelo, gdy prowadzący musieli licytować fanty WOŚPu na antenie.
  • Byłem cały dzień w pracy. Rano ich jeszcze nie było, wieczór już ich nie było.
    Za to moja żona otrzymała od swoich rodziców kolejny news opzycyjno-totalno-wośpowy, a mianowicie że te "chore pisdzielce serduszka WOŚP kleją na prawą klapę marynarki, a nie tak jak wszyscy normalni na lewą stronę i że wszystko juz zawłaszczają, nawet Orkiestrę".... Boże jakie to wszystko chore, odklejone i impregnowane...
  • edytowano January 2023
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a) o dziewiątej rano:
    W związku z czym założę się, że znowuż będzie rekord, no bo co to byłby za wstyd gdyby rekordu nie było, ale on się nie będzie brał z puszek zziębniętych pacholąt, tylko normalnie, z budżetów marketingowych dużych graczy.
    A już o dziewiątej wieczór dzień wcześniej:

image
  • peterman napisal(a):
    Ech... Chciałem se wczoraj kupić kartę SD. Od lat staram się używać przede wszystkim GoodRam, bo to jedyny polski producent pamięci. Wchodzę więc na ich stronę a tu ¡JEB! WOŚPem jak obuchem.

Taka to okolicznościowa historia, bo dziś właśnie Owsik Orkestar gra.

Kupować od nich nadal czy nie - się zastanawiam.
    Powodów do bojkotu w czasach obecnych jest tyle, że trzeba robić gradację. U mnie WOŚP ma niską kategorię, gdyby były 2 zbliżone, polskie firmy to wybiorę tę bez WOŚP, ale to chyba tyle. Nawet gdybym miał wybierać między polską z WOŚP a taką z niemieckim kapitałem to wybiorę to pierwszą. Ale to ja tak mam, nie zamierzam tego spisywać w Talmud :)
  • Niestety, jak do tej pory cuś było dobre a okno Overtona się przesunęło w niekorzystnem dla nasz kierunku to caszamy jedynem wyjściem jest wpuszczenie tego czegoś przez lufcik Overtona bo inne opcje przeważnie mogą być jeszcze gorsze.

👣

🐾
    🐾

• Niestety...
  • edytowano January 2023
    A u mnie pan xiadz podczas ogłoszeń ani słowa o WOŚP. A niemal co tydzień jest zbiórka przed kościołem - na jakieś chore dziecko, na misje lub na Ukrainę. Tylko jedna puszka przed kościołem. Wyszedłem podbudowany.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.