los napisal(a): Jakby tego miliona nie dostał, to by cieniej śpiewał. Tzw. "nasi" mają zadziwiającą miłość do wrogów i zadziwiającą zawziętość przeciw stronnikom.
Odnoszę wrażenie, że im chodzi o to, aby ich poproszono o ustąpienie miejsca, a nie kazano.
Raczej dla psychologa, ego w kosmos plus grupa fanów i jedziemy. To samo dotyczy wielu innych osób, choć nie zawsze zestaw poglądów jest ten sam, ale mechanizm tak.
Ech... Chciałem se wczoraj kupić kartę SD. Od lat staram się używać przede wszystkim GoodRam, bo to jedyny polski producent pamięci. Wchodzę więc na ich stronę a tu ¡JEB! WOŚPem jak obuchem.
Taka to okolicznościowa historia, bo dziś właśnie Owsik Orkestar gra.
Wicie, take miałem zauważenie w niedzielę, że naganiacze-nagabywacze z serduszkiem jacyś bardziej wycofani niż przed laty. Przed kościołem niby stali, ale ani nie naganiali, ani nie nagabywali. Jacyś ospali tacy.
Myślę, że to się bierze z instytucjonalizacji tego. Ich puszki stoją teraz po Lidlach i Biedrach. Na plakatach różne korpa wstawiają swoje loga -- Play, TVN, mBank, co tam jeszcze.
W związku z czym założę się, że znowuż będzie rekord, no bo co to byłby za wstyd gdyby rekordu nie było, ale on się nie będzie brał z puszek zziębniętych pacholąt, tylko normalnie, z budżetów marketingowych dużych graczy.
Przecież to (Żyjący i Żywy) święty i męczennik społeczności antycywilizacji. Taki Maria Kolbe antyświata.
(Bo Kościół ma męczenników i świętych już nieżyjących i nieżywych na tem łez padole.)
Przestałem reagować. Oni już - dzięki m.in. PiS-TVP, PiS-PR, PiS-PolskaPress, PiS-Orlen itp - żyją zamknięci jakby w bańce, Fundacji Opozycji Totalnej.
romeck napisal(a): Przecież to (Żyjący i Żywy) święty i męczennik społeczności antycywilizacji. Taki Maria Kolbe antyświata.
(Bo Kościół ma męczenników i świętych już nieżyjących i nieżywych na tem łez padole.)
Przestałem reagować. Oni już - dzięki m.in. PiS-TVP, PiS-PR, PiS-PolskaPress, PiS-Orlen itp - żyją zamknięci jakby w bańce, Fundacji Opozycji Totalnej.
To nie tak działa. Takie na przykład Ryjo Kraków, mimo że formalnie publiczne, jest jaczejką totalnych, która odrobinę czasu z musi poświęcać podłym pisoskim faszystom. Klaka dla Owsiaka jest więc spora, choć na szczęście już nie taka obłąkana jak za komuchów i Pelo, gdy prowadzący musieli licytować fanty WOŚPu na antenie.
Byłem cały dzień w pracy. Rano ich jeszcze nie było, wieczór już ich nie było. Za to moja żona otrzymała od swoich rodziców kolejny news opzycyjno-totalno-wośpowy, a mianowicie że te "chore pisdzielce serduszka WOŚP kleją na prawą klapę marynarki, a nie tak jak wszyscy normalni na lewą stronę i że wszystko juz zawłaszczają, nawet Orkiestrę".... Boże jakie to wszystko chore, odklejone i impregnowane...
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a) o dziewiątej rano: W związku z czym założę się, że znowuż będzie rekord, no bo co to byłby za wstyd gdyby rekordu nie było, ale on się nie będzie brał z puszek zziębniętych pacholąt, tylko normalnie, z budżetów marketingowych dużych graczy.
peterman napisal(a): Ech... Chciałem se wczoraj kupić kartę SD. Od lat staram się używać przede wszystkim GoodRam, bo to jedyny polski producent pamięci. Wchodzę więc na ich stronę a tu ¡JEB! WOŚPem jak obuchem.
Kupować od nich nadal czy nie - się zastanawiam.
Powodów do bojkotu w czasach obecnych jest tyle, że trzeba robić gradację. U mnie WOŚP ma niską kategorię, gdyby były 2 zbliżone, polskie firmy to wybiorę tę bez WOŚP, ale to chyba tyle. Nawet gdybym miał wybierać między polską z WOŚP a taką z niemieckim kapitałem to wybiorę to pierwszą. Ale to ja tak mam, nie zamierzam tego spisywać w Talmud
Niestety, jak do tej pory cuś było dobre a okno Overtona się przesunęło w niekorzystnem dla nasz kierunku to caszamy jedynem wyjściem jest wpuszczenie tego czegoś przez lufcik Overtona bo inne opcje przeważnie mogą być jeszcze gorsze.
A u mnie pan xiadz podczas ogłoszeń ani słowa o WOŚP. A niemal co tydzień jest zbiórka przed kościołem - na jakieś chore dziecko, na misje lub na Ukrainę. Tylko jedna puszka przed kościołem. Wyszedłem podbudowany.
Komentarz
29. zbiórka (do 31. stycznia 2021)
https://wpolityce.pl/spoleczenstwo/560769-raper-wolajacy-jc-pis-mial-dostac-prawie-mln-od-rzadu
https://mobile.twitter.com/eryk_cartman/status/1513791432452096002
https://mobile.twitter.com/Kot_Behemot_NSA/status/1516618712064958472
Bo jeśli nie to - wytłumaczeniem może być tylko zbieranie materiału do programu Wódko Pozwól Żyć.
Jeśli tak jest, to ciekaw jestem kto wypłaca stypendium.
Kupować od nich nadal czy nie - się zastanawiam.
moze się nawrócą
Myślę, że to się bierze z instytucjonalizacji tego. Ich puszki stoją teraz po Lidlach i Biedrach. Na plakatach różne korpa wstawiają swoje loga -- Play, TVN, mBank, co tam jeszcze.
W związku z czym założę się, że znowuż będzie rekord, no bo co to byłby za wstyd gdyby rekordu nie było, ale on się nie będzie brał z puszek zziębniętych pacholąt, tylko normalnie, z budżetów marketingowych dużych graczy.
Za to moja żona otrzymała od swoich rodziców kolejny news opzycyjno-totalno-wośpowy, a mianowicie że te "chore pisdzielce serduszka WOŚP kleją na prawą klapę marynarki, a nie tak jak wszyscy normalni na lewą stronę i że wszystko juz zawłaszczają, nawet Orkiestrę".... Boże jakie to wszystko chore, odklejone i impregnowane...
👣
🐾
🐾