Nie podoba mięsie to. Ale po zastanowieniu: może jest realna szansa na większość konstytucyjną i do czasu wyborów będą próbować za wszelką cenę wygasić wszelkie możliwe ogniska, które byłyby w stanie, choćby na chwilę, dać opozycji możliwość mniej lub bardziej efektywnego lansowania się. A z tego co pisze Kurka, to Owsiak doskonale umie wykorzystywać tego typu okazje.
A co za problem żeby PKP zaoferowało fundacji Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy wynajem składów pociągów? Oczywiście za wszystkie szkody odpowiada fundacja. Tak od lat robi PKP z kibicami i jest spokój.
Waski napisal(a): A co za problem żeby PKP zaoferowało fundacji Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy wynajem składów pociągów? Oczywiście za wszystkie szkody odpowiada fundacja. Tak od lat robi PKP z kibicami i jest spokój.
Można jakiegoś linka o wynajmie przez kibiców? Gugiel nie wypluwa.
Owsiak i Wojewódzki to pseudohipppisi dawniej w służbie komunistycznej propagandy. Teraz są w wieku przedemerytalnym na służbie postkomuszej propagandy w sojuszu z pseudoliberałami. Wojewódzki zgrywa playboya pajaca, a Osiak zgrywa równiachę jąkałę filantropa pajaca. To stare dziady, cynicy i groszoroby bez skrupułów.
Kurka to jednak dobrze Owsiaka zna, twit z wczoraj:
Gdzieś tak około 3.30 Owsiak będzie kończył spęd @PolAndRockFest i "rapował", bo najpewniej nie wytrzyma, jak zawsze, a może jest przerażony, jak nigdy. W każdym razie, kto ma nockę niech nagra, potem się zdecyduje, czy pójdzie do @PK_GOV_PL youtube.com/watch?v=vlCsee… Ja będę spał.
Rafał napisal(a): Owsiak i Wojewódzki to pseudohipppisi dawniej w służbie komunistycznej propagandy. Teraz są w wieku przedemerytalnym na służbie postkomuszej propagandy w sojuszu z pseudoliberałami. Wojewódzki zgrywa playboya pajaca, a Osiak zgrywa równiachę jąkałę filantropa pajaca. To stare dziady, cynicy i groszoroby bez skrupułów.
Ale Powiatowy to mój rówieśnik, więc musiałby być bardzo młodym propagandzistą. W ogóle go nie kojarzę z czasów przed 1989.
Rafał napisal(a): Owsiak i Wojewódzki to pseudohipppisi dawniej w służbie komunistycznej propagandy. Teraz są w wieku przedemerytalnym na służbie postkomuszej propagandy w sojuszu z pseudoliberałami. Wojewódzki zgrywa playboya pajaca, a Osiak zgrywa równiachę jąkałę filantropa pajaca. To stare dziady, cynicy i groszoroby bez skrupułów.
Ale Powiatowy to mój rówieśnik, więc musiałby być bardzo młodym propagandzistą. W ogóle go nie kojarzę z czasów przed 1989.
No miałem na myśli dość wczesny wiek przedemerytalny. Tak z 10 lat do emerytury. Z tego co wiem Wojewódzki ma 56 lat, a Owsiak w tym roku osiąga wiek emerytalny. Tak więc w 89-tym Wojewódzki miał już 26 lat.
Ja ani Owsiaka ani Wojewódzkiego nie kojarzę bo nie byłem nigdy wielkim fanem radia i kolekcjonerem przebojów. Na prywatkach leniłem się i rolę odpowiedników dzisiejszych didżejów zostawiałem chętnym. Zpublikatorów zrozumiałem że Wojewódzki też robił w radyjo i w muzyce. Mam znajomego co z nim grał w zespole. To chyba była perkusja ten Wojewódzki. Znajomy stary komuch. Miły lowelas.
W 1990 roku, w wieku 27 lat, został dyrektorem artystycznym wydawnictwa płytowego Arston (które to wydawnictwo zostalo zalożone w 1984 roku).Realizator teledysków (pierwszych w Polsce) tych zespołów. z wykształcenia - muzyk perkusista. pracował "zawsze" w rozglośniach radiowych, jako animator muzyczny itp.
ale po roku 1990. nie wiem jak wceśnie w Rozgłośni Harcerskiej (dziś to PRadio pr. IV), ale do 1993 roku maks.
wcześniej, przed 1989 - to "zwykły" buntownik swojej epoki, zamknięty w swoim świecie muzyki. pamietam pierwsze programy TV z jefgo udziałem - grzeczny, kulturalny, nieśmiały (z obycia)
takim, jakiego go znamy teraz to (chyba) po ok. czterdziestce. stawiam że podobnie jak Ciasteczkowy, wyłoniony i wybrany do nowej roli w szoubyznesie.
=== edit: w Polskim Radiu - w Trójce! - w wieku 20 lat, czyli w..... 1983 roku, dziękuję,
No tak, gdybym był fanem Trujki jak większość moich kolegów, pewnie bym o nim słyszał. Ale przestałem się interesować, gdy znikło "60 minut na godzinę".
Nie wię, duphawdy, co jest szokujące w tym, że 20-letni człowień podejmuje pracę w radio. Gdybyż jeszcze został asesorem prokuratury wojskowej, albo choćby prostym milionerem w tym wieku, to bym się bardziej obóżał.
Tak. Żałowałem niemal jak małe dzieci "Teleranka". A dziś Jacek Fedorowicz kaja się za Kolegę Kuchmistrza. rzal.pl
A ja mam wrażenie, że opinia, iż Fedeorczyku odbiło, jest w istocie bardzo dla niego uprzejma a my w Koledze Kerowniku widzimy to, co chcemy widzieć.
Choć były to kawałki bardzo dowcipne a pomysł kilku postaci odtwarzanych przez śp. Jacka był genialny. Nawet te z czasów prepotylicznych: np. sketch bridż.
Komentarz
https://wpolityce.pl/m/polityka/451485-morawiecki-beda-pociagi-na-polandrock
Ale po zastanowieniu: może jest realna szansa na większość konstytucyjną i do czasu wyborów będą próbować za wszelką cenę wygasić wszelkie możliwe ogniska, które byłyby w stanie, choćby na chwilę, dać opozycji możliwość mniej lub bardziej efektywnego lansowania się. A z tego co pisze Kurka, to Owsiak doskonale umie wykorzystywać tego typu okazje.
https://m.niezalezna.pl/278573-owsiak-wsciekly-na-decyzje-policji
https://mobile.twitter.com/Matka_Kurka/status/1146820217722548224
https://wpolityce.pl/m/polityka/457755-owsiak-klnie-jak-szewc-na-zakonczenie-swojego-festiwalu
Ja ani Owsiaka ani Wojewódzkiego nie kojarzę bo nie byłem nigdy wielkim fanem radia i kolekcjonerem przebojów. Na prywatkach leniłem się i rolę odpowiedników dzisiejszych didżejów zostawiałem chętnym. Zpublikatorów zrozumiałem że Wojewódzki też robił w radyjo i w muzyce. Mam znajomego co z nim grał w zespole. To chyba była perkusja ten Wojewódzki. Znajomy stary komuch. Miły lowelas.
https://www.kontrowersje.net/skoro_owsiak_chce_siedzie_to_mnie_dwa_razy_prosi_nie_trzeba_zawiadomienie_do_prokuratury
ale po roku 1990.
nie wiem jak wceśnie w Rozgłośni Harcerskiej (dziś to PRadio pr. IV), ale do 1993 roku maks.
wcześniej, przed 1989 - to "zwykły" buntownik swojej epoki, zamknięty w swoim świecie muzyki.
pamietam pierwsze programy TV z jefgo udziałem - grzeczny, kulturalny, nieśmiały (z obycia)
takim, jakiego go znamy teraz to (chyba) po ok. czterdziestce.
stawiam że podobnie jak Ciasteczkowy, wyłoniony i wybrany do nowej roli w szoubyznesie.
===
edit:
w Polskim Radiu - w Trójce! - w wieku 20 lat, czyli w..... 1983 roku,
dziękuję,
A dziś Jacek Fedorowicz kaja się za Kolegę Kuchmistrza. rzal.pl
Choć były to kawałki bardzo dowcipne a pomysł kilku postaci odtwarzanych przez śp. Jacka był genialny. Nawet te z czasów prepotylicznych: np. sketch bridż.