Decyzję każdy podejmuje za siebie. Ani zbawić się ani potępić za nikogo nie można. Już pisałem wielokrotnie. Ostateczna decyzja należy do każdego indywidualnie. Chocbyś na uszach stawał to ostateczne "tak" lub "nie" każdy Bogu mówi sam.
Europosłowie przyjęli propozycję Komisji, by uzależnić finansowanie europejskie od poszanowania demokratycznych wartości unijnych. Nowe narzędzie sankcji to riposta na pojawienie się w UE rządów nieliberalnych, populistycznych i skrajnie prawicowych
Policja ma pełne ręce roboty, teraz. O ile to jest rzeczywiście Polska Policja, o ile nie ma tam kretów. No ale to już działka Brudzińskiego, miał trochę czasu, żeby to poustawiać.
Obowiązkiem policji jest przeprowadzić skuteczne śledztwo - a więc nie zakładać samodzielnego sprawstwa czy choroby psychicznej, ale badać sprawę tak jakby był to zaplanowany zamach na zlecenie. Ustalić szczegółowo każdy kontakt przestępcy - sprawdzić, czy np. miał komórkę w czasie mordu i co się z nią później stało (czy przypadkiem nie przejęli jej "ochroniarze" w trakcie "obezwładniania" na scenie) itd. Każdy najmniejszy ślad może naprowadzić na rzeczywistych sprawców.
Ja tez się powstrzymywałem, ale dzisiaj jadąc busem pasażerskim i słuchając radiowych wiadomości typu"kondukt z trumną odwiedza wszystkie miejsca z którymi był związany" (swoją drogą takie obnoszenie nieboszczyka wydaje mi się pogańskie). I zaczęto po kolei wyliczać te miejsca. Az się żachnąłem i na głos: "Pewnie, jeszcze powinni te wszystkie mieszkania odwiedzić co poukrywał!" A kierowca: "Albo banki co miał konta..." Ludzie tez nie są tacy głupi. Ten asyro-babilońskie ostatnie pożegnanie już jest do przesytu , przynajmniej na mojej wyżynie lubelskiej.
Dyzio_znowu napisal(a):"kondukt z trumną odwiedza wszystkie miejsca z którymi był związany" (swoją drogą takie obnoszenie nieboszczyka wydaje mi się pogańskie). I zaczęto po kolei wyliczać te miejsca.
Ale jaja; kolo wystąpił z Placformy, a teraz go, zamordowanego, kanibalizują. Mogłeś se chłopku z Placformy występować i jej kandydata zwyciężać, ale po zgonie zostaniesz przez Totalną całkowicie wyssany. Ich jesteś, ich.
Dyzio_znowu napisal(a):"kondukt z trumną odwiedza wszystkie miejsca z którymi był związany" (swoją drogą takie obnoszenie nieboszczyka wydaje mi się pogańskie). I zaczęto po kolei wyliczać te miejsca.
Ale jaja; kolo wystąpił z Placformy, a teraz go, zamordowanego, kanibalizują. Mogłeś se chłopku z Placformy występować i jej kandydata zwyciężać, ale po zgonie zostaniesz przez Totalną całkowicie wyssany. Ich jesteś, ich.
Komentarz
Już pisałem wielokrotnie. Ostateczna decyzja należy do każdego indywidualnie. Chocbyś na uszach stawał to ostateczne "tak" lub "nie" każdy Bogu mówi sam.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Adam Gwiazda na tt
Europosłowie przyjęli propozycję Komisji, by uzależnić finansowanie europejskie od poszanowania demokratycznych wartości unijnych. Nowe narzędzie sankcji to riposta na pojawienie się w UE rządów nieliberalnych, populistycznych i skrajnie prawicowych
To dobrze czy żle?
Za krótkie rączki
Straciłby równowagę
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Wiadomo - wiedzą sąsiedzi jak kto siedzi.
Ten asyro-babilońskie ostatnie pożegnanie już jest do przesytu , przynajmniej na mojej wyżynie lubelskiej.
Przed wojną były nekrologi dla kard. Sapiehy, nie wiem czy była sprawa w prokuraturze