Kasjopea @AnitaSchelde Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie : "na Łączce leżą w większości kryminaliści i zbrodniarze niemieccy". Śp.gen.Fieldorf,Śp.rtm.Pilecki,Śp.ppłk Ciepliński,Śp.mjr „Łupaszka”,Śp.mjr „Zapora”... Panie Ministrze @ZiobroPL czy będzie reakcja na tę HAŃBIĄCĄ wypowiedź ???
@AnitaSchelde Pan prof.Krzysztof Szwagrzyk : "od 2,5 roku nie ma żadnej, powtórzę–ŻADNEJ identyfikacji z Łączki" Panie Premierze @MorawieckiM pytanie jest proste : czy Polską rządzimy My czy "UB-ecki Układ" ??? twitter.com/britishpoles/s… 10:39 PM · 10 maj 2021·Twitter Web App
Bałagan jak w wielu innych instytucjach. Jesteśmy w trakcie załatwiania pewnej sprawy rodzinnej (niezależnie od identyfikacji, na którą czekamy) i też się ślimaczy.
Mania napisal(a): Mateusz Morawiecki @MorawieckiM Zleciłem działania zmierzające do zakupu domu Marii Skłodowskiej-Curie pod Paryżem. @MSZ_RP jest w kontakcie z @PLenFrance . To miejsce to część polskiej historii.
Szybkie czytanie zabija. Przeczytałem, że MSZ jest w kontakcie z Le Pen France. Logiczne, nie?
Sredni mają ten nick twitterowy, zrozumialy tylko dla francusko języcznych a i tak dosyć dziwny, PL_en_France byłby lepszy, a stosując konsekwencje skrótową to PL_en_FR, albo PL@FR
kulawy_greg napisal(a): Ponoć nasz rząd planuje kupić dom Marie Curie-Skłodowskiej
A po wuj komu ta chaupa? Jakomsz jezd ona wartościo dodano do madamy Curie? Ktusz dzisiej byndzie sie pszedziereł pszez podparyckie muzumańckie kordony iszby se obejrzyć chaupe? Cusz tam pokażo? Gablotkie zes papiuramy? Bełoby wiency pożytecznę iszby za te piniendze zrobieli wyszczałowe strone internetowe, a nie takie marnote jakosz tukej http://www.mmsc.waw.pl
Czy "żelazna kopuła" wytrzyma ? "Izraelski system przeciwrakietowy Żelazna Kopuła po raz kolejny staje się głównym bohaterem konfliktu izraelsko-palestyńskiego. Filmy z jego widowiskowymi efektami działania mogą robić wrażenie. Pokazują jednak coś jeszcze. Widać na nich, że Palestyńczycy wyraźnie testują granice wydolności izraelskiego systemu."
Zważywszy że jeden pocisk do Kopuły kosztuje jakieś 40 do 100 tysięcy dolarów , a wystrzeliwane przez Hamas Kassamy to samoróbki robione z rur wodociągowych wypełnianych saletrą z cukrem, to rzeczywiście przy dużej skali ataków to może być obciążenie.
Na Twitterze wyczytałem, że nie żyje Piotr Kolanowski (RIP), zakładam że ktoś z Koleżeństwa może go kojarzyć. O tragicznych okolicznościach śmierci poinformował niezastąpiony Arturo Zawisza.
Czytałem jego wpisy i jak patrzyłem na ten aviator to sobie myślałem: "Kokoszka zwyczajna - takiego aviatora mieć i takie motto, a do tego takie wąsy, to trzeba być jak skała, jak Petrus" i z podziwem obserwowałem.
Najsilniejsi ludzie wyglądają nijak. Są podobni do nikogo. Ci którzy wyglądają groźnie dlatego tak wyglądają, że nie są groźni. I teraz podstaw sobie do tej prawidłowości kogo chcesz.
Uważajmy na uśmiechniętych, oni są gotowi do wszystkiego.
JORGE napisal(a): Najsilniejsi ludzie wyglądają nijak. Są podobni do nikogo. Ci którzy wyglądają groźnie dlatego tak wyglądają, że nie są groźni. I teraz podstaw sobie do tej prawidłowości kogo chcesz.
Komentarz
chodzi o dumę narodową
https://excathedra.pl/index.php?p=/discussion/11688/infamia#latest
@AnitaSchelde
Pomorski Uniwersytet Medyczny w Szczecinie :
"na Łączce leżą w większości kryminaliści i zbrodniarze niemieccy".
Śp.gen.Fieldorf,Śp.rtm.Pilecki,Śp.ppłk Ciepliński,Śp.mjr „Łupaszka”,Śp.mjr „Zapora”...
Panie Ministrze @ZiobroPL
czy będzie reakcja na tę HAŃBIĄCĄ wypowiedź ???
@AnitaSchelde
Pan prof.Krzysztof Szwagrzyk :
"od 2,5 roku nie ma żadnej, powtórzę–ŻADNEJ identyfikacji z Łączki"
Panie Premierze @MorawieckiM pytanie jest proste :
czy Polską rządzimy My czy "UB-ecki Układ"
??? twitter.com/britishpoles/s…
10:39 PM · 10 maj 2021·Twitter Web App
https://www.leparisien.fr/yvelines-78/saint-remy-les-chevreuse-78470/saint-remy-les-chevreuse-lancienne-maison-de-pierre-et-marie-curie-en-vente-pour-790-000-euros-09-05-2021-ECQIZXJC75FLDJ7IGTBLJMWUGE.php#xtor=AD-1481423553
Fakt, byli tam ponoć jacys skłatersi, ale zostawili zadbane, szyby nie powybijane, sufit ładnie odmalowany w orginalnej noblowskiej wersji.
Może napromieniowany?
A do mieszkania to Lyon o wiele lepszejszy od zawszonego Paryżewa.
Mnie zachwyciły bardzo długie zaręczyny.
"Izraelski system przeciwrakietowy Żelazna Kopuła po raz kolejny staje się głównym bohaterem konfliktu izraelsko-palestyńskiego. Filmy z jego widowiskowymi efektami działania mogą robić wrażenie. Pokazują jednak coś jeszcze. Widać na nich, że Palestyńczycy wyraźnie testują granice wydolności izraelskiego systemu."
Nie wiem, co bierze Zawisza.
https://mobile.twitter.com/janek_W1/status/1393268471694348288
Czytałem jego wpisy i jak patrzyłem na ten aviator to sobie myślałem:
"Kokoszka zwyczajna - takiego aviatora mieć i takie motto, a do tego takie wąsy, to trzeba być jak skała, jak Petrus"
i z podziwem obserwowałem.
Trzeba uważać.