Mania napisal(a): Wiatry popsuły mi antenę i mogę odbierać jedynie tvn :-( Obejrzałam sobie Milionerów. Pytanie było o wysokość najwyższej góry w Holandii. Możliwości były: ponad 1000 m, ponad 2000 m, ponad 3000 m i 342 m. Babka długo myślała i poprosiła o dwie możliwości. Zostało jej 3000 z czymś (nie pamiętam dokładnie) i 342 m. Wybrała trzytysięcznik. Europejka z wyższym wykształceniem.
Gosia kiedyś zdobywała ten szczyt i to bez tlenu. Wszyscy oczywiście w górskich butach, przewodnik z mapą, żeby nie zgubić górskiego szlaku. W połowie drogi zrobili popas dla poratowania sił, gdyż Gosia i koleżanki Węgierka i Finka pokładały się. Ze śmiechu.
Mania napisal(a): Widzę, że nie wiecie, więc wklejam fotkę z konkursu Miss Universe z Miami - głównie z powodu stroju narodowego polskiej kandydatki.
O! Coś takiego (pozytywnego)! (Miss Ziemi Łódzkiej 2019, pierwsza wicemiss Polski 2019) 27 lat stara (jak na wybory!) → fotki na góglach
a druga pozytywna wiadomość, to projektantka!
Strój Natalii Piguły przygotowała Agnieszka Lechańska z Łodzi, która w projekcie połączyła skrzydła z body, które miało imitować wzór zbroi oraz wykorzystała ogromną biało-czerwoną flagę, co nawiązywało do husarii.
TecumSeh napisal(a): W krakowskim konsulacie USA wisi wielka pseudotęczowa. Pilnuje policja.
Nie, prawdziwie tęczowa (po mojemu). Bo ja na ten przykład w tęczy (tej na nieboskłonie) widzę tylko pięć kolorów!
A prawdziwa LGBTQ+ ma 8 (osiem) barw.
W każdym razie, ja mówię "ukradziony symbol". I nie mam problemu by np. kupić coś z taką sześciokolorową tęczą (a jest wszystko, od torebek, klapek, parasolek, po gadżety róžme)
Prowincjał ujawnił szczegóły w specjalnym oświadczeniu.
Przeczytaj pełne oświadczenie: List do społeczności Pogłębiarki w /s opuszczenia Towarzystwa Jezusowego przez Daniela Wojdę
Drodzy przyjaciele Towarzystwa Jezusowego w Polsce i społeczności Pogłębiarka! Chciałbym w tym krótkim liście zwrócić się do wszystkich osób zaangażowanych w rozwój kanału i społeczności Pogłębiarki, a także do każdego odbiorcy treści tego kanału poprzez różne media społecznościowe.
Decyzją władz zakonnych Daniel Wojda opuścił dnia 17 maja 2021 r. Towarzystwo Jezusowe i tym samym został zwolniony z wszelkich zobowiązań związanych ze ślubami zakonnymi.
Rozumiem, że ta informacja może wzbudzić w Was zaniepokojenie i zrodzić różne pytania. Chciałbym poinformować, że decyzja ta, nie jest spowodowana treściami głoszonymi przez Daniela na kanale Pogłębiarka, ale stanowi wynik wieloletniego procesu rozeznania jego przełożonych.
Tak jak zapewne wielu z Was, również i ja doceniam talent oraz zaangażowanie Daniela w szerzenie duchowości ignacjańskiej na tym kanale. Niewątpliwie jest to wysiłek i praca, która przynosi owoce.
Chciałbym także oświadczyć, że jak sama nazwa kanału wskazuje, jego twórcą jest Daniel Wojda & Przyjaciele i tak też pozostanie. Zatem za wszelkie decyzje odnośnie do kanału, jego charakteru i treści, odpowiada osobiście Daniel Wojda wraz z prowadzonym przez siebie zespołem. Pogłębiarka pozostaje działalnością nie związaną z Towarzystwem Jezusowym czerpiącym jednak z ignacjańskiej tradycji. Dlatego też nadal jestem otwarty na współpracę Pogłębiarki z jezuitami zainteresowanymi taką formą działalności.
Prosząc o przyjęcie decyzji o opuszczeniu przez Daniela Wojdę Towarzystwa Jezusowego w duchu zaufania i wzajemnego poszanowania, życzę abyście się umacniali w wierze i dawali się prowadzić Duchowi Świętemu ku większej Chwale Boga.
jak Marokko czy Turcja w sprawie uchodźców: możemy rozważyć ten wasz Turów za kontyngent darmowej energii od nich albo jak Jordania - trzyma zimny pokój z Izraelem za ileś tam wody z Jordanu
Komentarz
Pays Bas.
Dolny kraj
A kto wie kim jest Natalia Piguła?
Stawiam że więcej:
https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/1Kek9kpTURBXy9iMTMwNjJhZjY1Y2M4YTY3MzcyYWI1YjQ2Y2Q3MmY1OS5qcGeTlQMAzIDNBWTNAwmTCaY1NzRlMzIGkwXNBLDNAnaBoTAB/natalia-pigula-reprezentuje-polske-w-konkursie-miss-universe.jpg
→ fotki na góglach
a druga pozytywna wiadomość, to projektantka! na Insta projektantka: @mona_lissa_suknie
i filmik na instagramie modelki
Mi się modelka i uroda jej niepodobają, ale strój kozacki, znaczy się - husarski. A w modelingu też się fajnie stroi.
A prawdziwa LGBTQ+ ma 8 (osiem) barw.
W każdym razie, ja mówię "ukradziony symbol". I nie mam problemu by np. kupić coś z taką sześciokolorową tęczą (a jest wszystko, od torebek, klapek, parasolek, po gadżety róžme)
Tak na boku tylko....
Przeczytaj pełne oświadczenie:
List do społeczności Pogłębiarki w /s opuszczenia Towarzystwa Jezusowego przez Daniela Wojdę
Drodzy przyjaciele Towarzystwa Jezusowego w Polsce i społeczności Pogłębiarka! Chciałbym w tym krótkim liście zwrócić się do wszystkich osób zaangażowanych w rozwój kanału i społeczności Pogłębiarki, a także do każdego odbiorcy treści tego kanału poprzez różne media społecznościowe.
Decyzją władz zakonnych Daniel Wojda opuścił dnia 17 maja 2021 r. Towarzystwo Jezusowe i tym samym został zwolniony z wszelkich zobowiązań związanych ze ślubami zakonnymi.
Rozumiem, że ta informacja może wzbudzić w Was zaniepokojenie i zrodzić różne pytania. Chciałbym poinformować, że decyzja ta, nie jest spowodowana treściami głoszonymi przez Daniela na kanale Pogłębiarka, ale stanowi wynik wieloletniego procesu rozeznania jego przełożonych.
Tak jak zapewne wielu z Was, również i ja doceniam talent oraz zaangażowanie Daniela w szerzenie duchowości ignacjańskiej na tym kanale. Niewątpliwie jest to wysiłek i praca, która przynosi owoce.
Chciałbym także oświadczyć, że jak sama nazwa kanału wskazuje, jego twórcą jest Daniel Wojda & Przyjaciele i tak też pozostanie. Zatem za wszelkie decyzje odnośnie do kanału, jego charakteru i treści, odpowiada osobiście Daniel Wojda wraz z prowadzonym przez siebie zespołem. Pogłębiarka pozostaje działalnością nie związaną z Towarzystwem Jezusowym czerpiącym jednak z ignacjańskiej tradycji. Dlatego też nadal jestem otwarty na współpracę Pogłębiarki z jezuitami zainteresowanymi taką formą działalności.
Prosząc o przyjęcie decyzji o opuszczeniu przez Daniela Wojdę Towarzystwa Jezusowego w duchu zaufania i wzajemnego poszanowania, życzę abyście się umacniali w wierze i dawali się prowadzić Duchowi Świętemu ku większej Chwale Boga.
Z wyrazami szacunku
Tomasz Ortmann SJ
Przełożony Prowincji
(nie znam chłopa i nawet nie wysłucham, po co?)
możemy rozważyć ten wasz Turów
za kontyngent darmowej energii od nich
albo jak Jordania - trzyma zimny pokój z Izraelem za ileś tam wody z Jordanu