W poprzednich latach podpis serbskiego ambasadora pod listem broniącym praw LGBT nie wywołał żadnej reakcji Belgradu, w tym roku jednak ambasador, znany w Serbii tłumacz literatury polskiej, miał jednak wyjątkowego pecha. Belgrad zabiega bowiem o poparcie Warszawy w celu zablokowania wejścia Kosowa do UNESCO, czyli ONZ-owskiej agencji ds. kultury i nauki. i został przez Belgrad odwołany.
van.den.budenmayer napisal(a): Holandia ma też części zamorskie na Karaibach, a tamtejsze wyspy bywają górzyste.
W pytaniu nie było nic o terytoriach zależnych.
No tak, ale gdyby uczestniczka zaprotestowała, że na holenderskiej wyspie Hula Gula jest szczyt unga Bunga, o wysokości trzy dwieście, byłoby ciekawie!
van.den.budenmayer napisal(a): Holandia ma też części zamorskie na Karaibach, a tamtejsze wyspy bywają górzyste.
W pytaniu nie było nic o terytoriach zależnych.
No tak, ale gdyby uczestniczka zaprotestowała, że na holenderskiej wyspie Hula Gula jest szczyt unga Bunga, o wysokości trzy dwieście, byłoby ciekawie!
Aż se sprawdziłem. Gminami zamorskimi Holandii są Bonaire, Saba i Sint Eustasius. Niektóre składniki dawnych Antyli Holenderskich, np. Aruba nie wchodzą już w skład Holandii, ale są częściami Królestwa Niderlandów.
Holenderska Saba to "górzysta wyspa pochodzenia wulkanicznego, najwyższy szczyt Mount Scenery jest wulkanem o wysokości 888 m n.p.m."
Pani_Łyżeczka napisal(a): No dobra, wysłuchał ktoś w całości 2h+? Może jakaś krytyka w formie innej niż akronim czy równoważnik zdania?
Co to znaczy "smspf"
I prośba do admina by przeniósł do dedykowanego wątku.
Można wysłuchać całoscj ale to nic nie zmieni. A za kilka dni o. Szustak nagra film tłumaczy że źle zrozumielismy jego słowa, jak zwykle. To trwa już 5 lat.
Komentarz
Test na molonlabizm zbliza się nieublaganie.
Ciekawe czy mają ya-ya
Bardzo smaczny owoc. Kupiłem suszone ( niestety drogie ) i nastawiłem dzisiaj winko z tego egzotycznego owocku.
Przypadek czy ruska robota?
Dużo tych przypadków jak na 7 dni.
i został przez Belgrad odwołany.
czy Polska zablokuje Kosovo?
A dziś, w Grze o Milion (już mam tv naprawiony) Tatuś z synkiem nie wiedzieli, że Argentyna ma jakieś wybrzeże.
Aż se sprawdziłem. Gminami zamorskimi Holandii są Bonaire, Saba i Sint Eustasius. Niektóre składniki dawnych Antyli Holenderskich, np. Aruba nie wchodzą już w skład Holandii, ale są częściami Królestwa Niderlandów.
Holenderska Saba to "górzysta wyspa pochodzenia wulkanicznego, najwyższy szczyt Mount Scenery jest wulkanem o wysokości 888 m n.p.m."
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5550259728381048&id=100001912284411
Może jakaś krytyka w formie innej niż akronim czy równoważnik zdania?
Co to znaczy "smspf"
I prośba do admina by przeniósł do dedykowanego wątku.